Ebay....

sjmuda

freshman
Joined
Apr 9, 2006
Messages
18
Points
1
Akum' semua...

ni saya nak tanya, kalau ada yang sudi kongsi-kongsi pengetahuan tentang ebay. mungkin ramai yang ingin tahu, bagaimana nak register kat ebay (mungkin semua dah tahu kot), lepas tu ada monthly fee ke?, dan apa-apa fee yang berkaitan, especially yang nak buat jualan kat ebay US. lebih elok kalau di terangkan secara step-by-step.

sapa-sapa yang ada penglaman/pengetahuan tu... sudi-sudilah kongsi. terima kasih
 

metana21

Senior
Joined
Mar 31, 2006
Messages
430
Points
18
best ni ada ebook ..

jgn lupa masukkan sekali ttg pos, perkhidmatan pos yang sesuai dan cara nak pack barang tu

di nanti2kan :)
 

satriaxvi

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
76
Points
6
saja nak tunjuk cover ebook by powerseller malaysia cuz n frenz

finalcover.jpg
 

rajaads

Senior
Joined
May 15, 2006
Messages
1,279
Points
38
Saya pun dah siap ebook pasal ebay ni..tapi not for sell...just free...Tapi ia hanya menyentuh basic dan pengenalan sahaja..sebab saya bukan expert di eBay...Nanti selepas bengkel di ukm saya akan release untuk di download...
 

satriaxvi

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
76
Points
6
projek ebook ni gabungan 3 orang powerseller 7 peniaga ebay malaysia

khuzairil(mkcuz/ tokey accent kad) ,hazry & azam ( ebay personal coach/ ebayidiot.com)

ni akaun paypal dan accent

bukti2-1.jpg


bukti1-1.jpg




salah seorang dari peserta personel coaching punye blog ade cerita pasal income dan sale die dari eBay


http://usahawanebay.blogspot.com/
 

satriaxvi

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
76
Points
6
testimonial dari peserta program yang berusia 54 tahun

---------------------------------------------------------------------

IMG_989.jpg

Nama saya Abu Yazid Abu samah.Diperkenalkan,kepada saudara
Hazry pada Aug 2006 lalu.

Saya menceritakan sedikit sebanyak pegalaman saya dalam MLM
dan internet business yang telah saya ceburi lebih 30 tahun
kepadanya.Boleh dikatakan semuanya gagal.
Tapi dengan Ebay yang diperkenalkan oleh saudara Hazry,
saya dapat merasakan perbezaan yang nyata.

Dengan pendedahan kepada komputer yang cukup terbatas,
modal yang cukup terhad , saya bergerak tanpa pengkongsian modal
dengan rakan-rakan dan Saya memulakan perniagaan ini pada
bulan Oktober 2006 .

Alhamdullillah , dengan berbekalkan modal rendah saya telah
berjaya mendapatkan keuntungan lebih kurang RM3000.
Saya banyak menimba ilmu daripada saudara Hazry , terutama selok
belok untuk berjaya dalam perniagaan ebay ini .Yang penting
kita mesti jujur dalam perniagaan ini, tahu serba sedikit budaya/
cara hidup masyarakat global seperti di UK, Eropah < Us, Canada,
Australia , N Zealand dan lain-lain. Saya berkomunikasi secara
diplomasi dengan pelangan pelangan sekiranya ada masaalah . Dan
alhamdullah mereka telah memberikan feedback yang bagus walaupun
mereka tidak berpuas hati dengan barangan tersebut.
Faktor waktu paling penting dalam urusniaga ini. Tersilap waktu
tamat barang kita senaraikan di ebay , kita akan mendapat harga
yang rendah.

Tapi bagi saya, jumlah jualan yang tinggi penting sekali daripada
keuntungan tinggi kerana sekiranya kita dapat ramai pelanggan
yang membeli barangan kita, ini adalah cukup berpotensi untuk
kita melebarkan perniagaan .

Bagi " beginners " yang penting kita mesti menyediakan prasarana
yang cukup seperti komputer yang lengkap , kamera digital,
internet line dan yang teramat penting adalah minat. Tanpa minat
kita tak akan berjaya .

"Kalau tak pecahkan ruyung manakan dapat sagunya "


Sekian.

akaun paypal abu yazid

abuyazid.jpg
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
wah dah ramai orang malaysia berjaya dalam ebay.. bagus2.. saya pun belum menceburi bidang ebay sangat lagi. so takleh nak komen banyak :)
 

satriaxvi

freshman
Joined
Mar 19, 2006
Messages
76
Points
6
terima kasih kerana sambutan semua.. semuanya dalam proses akhir dijadualkan dalam seminggu 2 ni.. ebook ni termasuk dengan bonus cara appeal untuk akaun paypal dan ebay yg tak jumpe memane dah... kami tulis sendiri. kami berikan terbaik untuk anda hasil pengalaman kami ber 3
 

MKCuz

Newbie
Joined
Sep 15, 2006
Messages
286
Points
16
harap maaf kerana lewat nak launch eBook...
ebook nya dah siap, cuma tinggal nak upload pada server, dan nak buat beberapa perkara 'logistik' sikit.
harap-harap minggu depan dapatlah launch ebook ini.
 
Top