ebay selling allowance..sapa2 please terangkan

khairun1989

freshman
Joined
Jun 9, 2011
Messages
1
Points
0
salam suma...sy ni baru sgt buat ebay ni (baru seminggu)...dah nak buat listing tiba2 dia kuar mesej cakap

You can not submit your listing due to the following problems

Attention

You've reached the selling allowance for the number of items you can list. New sellers are allowed 10 (active + completed) or $500 of sales (active + completed) items per 30-day period. This means you can stay within your allowance or contact us to review your account with you.

We'd like the opportunity to review your account to help ensure you are on track to provide a good experience for eBay buyers.

Please write an email to phrswebhelp(at)ebay.ph with a phone number you can be reached at.

We look forward to the chance to talk with you about your current and future business plans along with your supplier information. This conversation will help us make sure that all new sellers meet their buyers' expectations.


adakah ini menunjukan bahawa bulan ni saya mmg xdapat nak buat listing disebabkan selling allowance da abis..sampai bila kah perkara ni akan berlaku (berapa bulan lagi kena jadi mcm ni)...bagaimanakah nak setel poblem mcm ni

sapa2 yang pro pro please reply thread ni....
 

rotary_88

freshman
Joined
Mar 6, 2010
Messages
90
Points
0
akaun baru ebay memeng akan kena limited listing..kena tunggu usia akaun jadi 3 bulan baru hilang limits listing tuh..:D

mksd bro kalo peram lebih 3bln trus xde selling limit? serius?
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
mksd bro kalo peram lebih 3bln trus xde selling limit? serius?

aku peram pon same gak skrg..kne request..
solution kne peram sambil cari feedback..aku de chat ngan TnS smlm..
apa yg diorg ckp,lps 1 bulan boleh request..tp leceh la sbb diorg call nk verify ko skali..

reason : make ebay a safe place to buy and sell.. :D
 

rotary_88

freshman
Joined
Mar 6, 2010
Messages
90
Points
0
aku peram pon same gak skrg..kne request..
solution kne peram sambil cari feedback..aku de chat ngan TnS smlm..
apa yg diorg ckp,lps 1 bulan boleh request..tp leceh la sbb diorg call nk verify ko skali..

reason : make ebay a safe place to buy and sell.. :D

Owh, so nk kene kasi phone no yg betulla? Ape soalan yg biasanya ditanya ek? Kalo jual rayban, dibuatnye ebay tanye ori ke x, mati nk jwb tu... Xtau nk kencing ape....
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
Owh, so nk kene kasi phone no yg betulla? Ape soalan yg biasanya ditanya ek? Kalo jual rayban, dibuatnye ebay tanye ori ke x, mati nk jwb tu... Xtau nk kencing ape....

jgn jual rayban..hahaha
setahu aku sepanjang pengalaman aku mintak increase limit xpernah lagi mintak provide jual brg ape..
just klu lepas,deepak ckp "sy happy sbb acc anda dapat increase limit"..klu xlps deepak ckp "sori la bro,acc hang baby lagi..cuba lagi selepas ini" :D
 
Top