eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

mri1010

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
132
Points
16
hehehe...
tp paypal aku x link ngan ebay lg...
paypal dah verify guna VCC..tp xtau dari mana..aku rasa entropay kot...
leh ker mcm nie paypal verify guna VCC pas tu ebay verify dgn DC?

bro add la dc tu kat paypal..lps tu remove la vcc tu..
 

wak luuuu

freshman
Joined
Dec 9, 2009
Messages
136
Points
0
salah tu..VCC still bole guna..ade cara yg btol utk buat bagi xkene suspend..
aku tau cara dia..tp nnt aku update lek..nk kaji 2-3 akaun lagi..if ok aku gtau..sbb skg ni 2 akaun try 2-2 lepas..so mcm ok je cara aku..aku try lagi sket..kang salah korg bising2 lak..riso aku..:D

sifu,ape mcm teknik tu??sama gak ke kne suspend?
bila nak update??huhu

**sory,newbie tumpang lalu jer..
 

faris_jayz

freshman
Joined
Feb 5, 2010
Messages
245
Points
16
ala pakai jer kad debit.....pastu lepas dah add card kat ebay pegi bank cakap kad hilang nnti dapat kad baru nombor debit card pon baru tpi kena bayar.Maybank x silap 12 ringgit kot.Kalo bank lain x pasti plak.

He...aku bru je pg bt kad debit semalam...thx atas nasihat ko. Mmg cepat gle...xsmpai stgh jam dh dpt debit card baru, no card pon bru gak! :D he...pgwai bank tu tnye, "Npe ngn kad lme awk?" He...ape lg, aku jwb hilang la...trus die xtnye pape dh...

Anyway, utk pgthuan korg, charge utk bt kad bru mmg RM12, tp tetibe kne setem hasil RM10 plk...aduss~ krenye klu nk bt debit kad maybank yg bru hrga die RM22 skg ni... :( RM10 setem hasil die mintak cash dri korg, and lagi RM12 tu die tolak dri akaun maybank korg...
 

mri1010

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
132
Points
16
He...aku bru je pg bt kad debit semalam...thx atas nasihat ko. Mmg cepat gle...xsmpai stgh jam dh dpt debit card baru, no card pon bru gak! :D he...pgwai bank tu tnye, "Npe ngn kad lme awk?" He...ape lg, aku jwb hilang la...trus die xtnye pape dh...

Anyway, utk pgthuan korg, charge utk bt kad bru mmg RM12, tp tetibe kne setem hasil RM10 plk...aduss~ krenye klu nk bt debit kad maybank yg bru hrga die RM22 skg ni... :( RM10 setem hasil die mintak cash dri korg, and lagi RM12 tu die tolak dri akaun maybank korg...

aku kena RM12 je...bro dah kena kencing kot..
 

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16
He...aku bru je pg bt kad debit semalam...thx atas nasihat ko. Mmg cepat gle...xsmpai stgh jam dh dpt debit card baru, no card pon bru gak! :D he...pgwai bank tu tnye, "Npe ngn kad lme awk?" He...ape lg, aku jwb hilang la...trus die xtnye pape dh...

Anyway, utk pgthuan korg, charge utk bt kad bru mmg RM12, tp tetibe kne setem hasil RM10 plk...aduss~ krenye klu nk bt debit kad maybank yg bru hrga die RM22 skg ni... :( RM10 setem hasil die mintak cash dri korg, and lagi RM12 tu die tolak dri akaun maybank korg...

bro buat dekat bank area mana?
 

s4ckl

freshman
Joined
Mar 6, 2009
Messages
18
Points
0
Otai2 semua, nak tanya, vcc entropay bleh pakai lagi ke utk verify paypal? atau dah jadik cam ebay gak? Sebab try 2 kali vcc entro utk paypal tapi dia kena limit access lak n then mintak docs pulak. Satu lagi out of topik, font utk tulis nama kat tm bill font apa? hehehehe. Thanks yorr.
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
457
Points
28
sebenarnya banyak lagi vcc yg masih terima ebay dan paypal...
 
Last edited:

shazwi

freshman
Joined
Jun 1, 2008
Messages
515
Points
16

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
salam nak tanya sikit, kalau saya punya akaun ebay saya sebelum ni verify pakai vcc, akaun tu pulak guna nama palsu. pastu bila saya buat dc baru pakai nama saya, boleh tak saya nak linkkan dc tu ngan akaun ebay saya tu. takde kesan ape2 ke kat akaun tu nnt?

mohon bantu, tq.

rasenye boleh.. sbb sistem diorg belum bleh detect maklumat macam nama n alamat sume..
kalau salah harap betulkan..
 
Top