eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
Salam,

Selepas masalah selling limit, kini muncul pula masalah baru iaitu eBay BAN vcc..

masalah ini betul2 memberi kesan kepada perempit2 akaun, sy sendiri dah spend duit utk create 60 akaun pada bulan ini tetapi cita2 terbantut apabila dapat tahu eBay dah BAN vcc.. create akaun banyak2 utuk mengatasi masalah selling limit, tp skrg lain pula jadinya....

kepada otai2 dan newbies2 jom sama2 kita berbincang untuk mengatasi masalah ini...


Terima Kasih
 

pawaih

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
361
Points
16
mcm2 ahh ebay skang.. nnti kluar bnda lain plakk..
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
Salam,

Selepas masalah selling limit, kini muncul pula masalah baru iaitu eBay BAN vcc..

masalah ini betul2 memberi kesan kepada perempit2 akaun, sy sendiri dah spend duit utk create 60 akaun pada bulan ini tetapi cita2 terbantut apabila dapat tahu eBay dah BAN vcc.. create akaun banyak2 utuk mengatasi masalah selling limit, tp skrg lain pula jadinya....

kepada otai2 dan newbies2 jom sama2 kita berbincang untuk mengatasi masalah ini...


Terima Kasih
aku tak rasa sebab VCC...
sbb yg add debit kad pun kena gak....

lg satu, masalah ni baru je berlaku dlm bulan ni...
bln lpas ok je..
tp...ada gak seller yg baru start selling bulan x kena...atau mgkin x kena lg..
 
Last edited:
Joined
Jan 16, 2010
Messages
122
Points
0
Baca blog noorizamshah.com.dia baru update tntg ni
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
M.U.N.G.K.I.N. ada teknik2 keselamatan yg kurang diambil berat masa buat akaun2..

xpe2, kita sama2 bincang dan cari penyelesaian..
 
Joined
Jan 16, 2010
Messages
122
Points
0
ak br saja test setup akaun baru guna VCC.1 ja.nnti ak update kt sini..hehe
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
Baca blog noorizamshah.com.dia baru update tntg ni
aku pas bc blog dia aku bukak thread ni....:)

stakat ni akaun ebay aku yg guna vcc ada yg dah melingkup dan ada yg ok lg....
 

hafiz_saad

freshman
Joined
Jul 20, 2008
Messages
670
Points
18
Age
36
Ya aku dah try satu guna VCC kantoi dalam satu hari ja..Kawan aku buka 4 akaun lingkup dalam 24 jam jugak..
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
ermmm...nampak gayanya mcm dah kompem ja VCC dah x boleh guna utk verify....

so sy nak tanya ada x cara untuk buat DC sebanyak yg boleh dgn guna details yg sama?
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
hurm, kenapa tak guna Paypal-MOL kad yang beli dekat 7E ?
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
orang yg bukak akaun banyak2 je kene ban..

satu akaun tak cukup ke? hmmm
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
tak larat nak buat byk2.. upahla sape2 yg patut....
tp mengikut kajian beberapa org, kalo guna kad debit / kad kredit akan lebih bertahan lama akaun dia....
kpd yg betul2 serius, bolehla apply kad debit byk2.... kalau kena suspend pun korang bleh mintak baru..
bank xkan byk soal kalo korang ckp hilang ke kena curi ker...
cuma ada bank yg akan kenakan caj ganti dan ada yg free jer....
semoga berjaya!
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,751
Points
36
sy buka 3 akaun guna vcc.. satu jer selamat... :D
 

Hakim Najili

Senior
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,813
Points
0
ebay nie dah makin besar kepala sebab takder persaingan, kalau ada pun masih lagi dalam tahap bukan dikenali. Dia kena jadi macam google dan facebook. Bila facebook yg asalnya hanyalah komuniti sosial networking dan slowly boleh jadi port jual beli dan pengiklanan. Goyang jugak pakcik G. Ada ura2 facebook pun buleh buat akaun email sedikit masa lagi.

anyway, kalau amazon tweak sikit jerr dan boleh jadik pesaing ebay yg sebenar, goyang jugak abg ebay.


Utk solve this problem, jika tidak silap saya, tune money hanya boleh apply 1 kad untuk satu jenis variasi kad. Kalau variasi lain sy tak pasti. Paypal -Mol pun sama hanya boleh apply satu, tak boleh apply banyak2 sbb diorang trace by IC.

Rasanya PB boleh kot apply banyak untuk variasi kad yang berbeza.
 

joerzoe

freshman
Joined
Aug 1, 2006
Messages
287
Points
18
maybe salah seller ebay rempit jugak yang selalu main "hit and run".Jual produk-produk VERO , lepas account kene suspend terus tinggal kan dan create account baru.klu ada 100 seller macam ni.pening ebay sebab dapat banyak report dari buyer yang tak puas ati.maybe sebab tu policy ebay makin ketat.hanya seller yang benar-benar jujur akan bersabar dan bertahan.
 
Top