eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam,

Selepas masalah selling limit, kini muncul pula masalah baru iaitu eBay BAN vcc..

masalah ini betul2 memberi kesan kepada perempit2 akaun, sy sendiri dah spend duit utk create 60 akaun pada bulan ini tetapi cita2 terbantut apabila dapat tahu eBay dah BAN vcc.. create akaun banyak2 utuk mengatasi masalah selling limit, tp skrg lain pula jadinya....

kepada otai2 dan newbies2 jom sama2 kita berbincang untuk mengatasi masalah ini...


Terima Kasih
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
702
Likes
0
Points
18
Offline
#3
Salam,

Selepas masalah selling limit, kini muncul pula masalah baru iaitu eBay BAN vcc..

masalah ini betul2 memberi kesan kepada perempit2 akaun, sy sendiri dah spend duit utk create 60 akaun pada bulan ini tetapi cita2 terbantut apabila dapat tahu eBay dah BAN vcc.. create akaun banyak2 utuk mengatasi masalah selling limit, tp skrg lain pula jadinya....

kepada otai2 dan newbies2 jom sama2 kita berbincang untuk mengatasi masalah ini...


Terima Kasih
aku tak rasa sebab VCC...
sbb yg add debit kad pun kena gak....

lg satu, masalah ni baru je berlaku dlm bulan ni...
bln lpas ok je..
tp...ada gak seller yg baru start selling bulan x kena...atau mgkin x kena lg..
 
Last edited:
Joined
Dec 8, 2008
Messages
1,273
Likes
0
Points
36
Offline
#4
akaun ebay je ke problem ? akaun paypal ?

den guna vcc utk akaun ebay ok je. xda masalah setakat nie.

paypal je asik kena limit. nak restore punya lah susah.

tak macam dolu2
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
#6
M.U.N.G.K.I.N. ada teknik2 keselamatan yg kurang diambil berat masa buat akaun2..

xpe2, kita sama2 bincang dan cari penyelesaian..
 
Joined
Jul 20, 2008
Messages
653
Likes
1
Points
18
Age
36
Offline
#9
Ya aku dah try satu guna VCC kantoi dalam satu hari ja..Kawan aku buka 4 akaun lingkup dalam 24 jam jugak..
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
#11
ermmm...nampak gayanya mcm dah kompem ja VCC dah x boleh guna utk verify....

so sy nak tanya ada x cara untuk buat DC sebanyak yg boleh dgn guna details yg sama?
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#12
hurm, kenapa tak guna Paypal-MOL kad yang beli dekat 7E ?
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#15
orang yg bukak akaun banyak2 je kene ban..

satu akaun tak cukup ke? hmmm
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#16
tak larat nak buat byk2.. upahla sape2 yg patut....
tp mengikut kajian beberapa org, kalo guna kad debit / kad kredit akan lebih bertahan lama akaun dia....
kpd yg betul2 serius, bolehla apply kad debit byk2.... kalau kena suspend pun korang bleh mintak baru..
bank xkan byk soal kalo korang ckp hilang ke kena curi ker...
cuma ada bank yg akan kenakan caj ganti dan ada yg free jer....
semoga berjaya!
 
Joined
Nov 17, 2009
Messages
1,749
Likes
4
Points
0
Offline
#18
ebay nie dah makin besar kepala sebab takder persaingan, kalau ada pun masih lagi dalam tahap bukan dikenali. Dia kena jadi macam google dan facebook. Bila facebook yg asalnya hanyalah komuniti sosial networking dan slowly boleh jadi port jual beli dan pengiklanan. Goyang jugak pakcik G. Ada ura2 facebook pun buleh buat akaun email sedikit masa lagi.

anyway, kalau amazon tweak sikit jerr dan boleh jadik pesaing ebay yg sebenar, goyang jugak abg ebay.


Utk solve this problem, jika tidak silap saya, tune money hanya boleh apply 1 kad untuk satu jenis variasi kad. Kalau variasi lain sy tak pasti. Paypal -Mol pun sama hanya boleh apply satu, tak boleh apply banyak2 sbb diorang trace by IC.

Rasanya PB boleh kot apply banyak untuk variasi kad yang berbeza.
 

joerzoe

freshman
Joined
Aug 1, 2006
Messages
279
Likes
1
Points
18
Offline
#19
maybe salah seller ebay rempit jugak yang selalu main "hit and run".Jual produk-produk VERO , lepas account kene suspend terus tinggal kan dan create account baru.klu ada 100 seller macam ni.pening ebay sebab dapat banyak report dari buyer yang tak puas ati.maybe sebab tu policy ebay makin ketat.hanya seller yang benar-benar jujur akan bersabar dan bertahan.
 
Top