Dyno tab.

Joined
Oct 7, 2011
Messages
100
Likes
4
Points
18
Offline
#4
Aku pernah guna bro. Sama je performance tak rasa ok pun. Ada orang kata ok, tapi ikut pengalaman tak ade beza pun. Walaupun taklah mahal tapi rasa macam membazir je beli
 

Dynamo

freshman
Joined
Feb 9, 2018
Messages
23
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#5
dah mcm nama aku dah +Haha+. apa kebenda tu? aku bab2 kereta mmg serah pd yg pakar je.nak memandai2 tu tak berani
 

kamil84

freshman
Joined
Jan 11, 2018
Messages
37
Likes
0
Points
6
Age
34
Offline
#6
Selamat ke guna additive semua ni?
Tak tau la tu yang bertanya ni. Harga minyak naik memang sekarang ni aku cari jalan nak save minyak je.

Aku pernah guna bro. Sama je performance tak rasa ok pun. Ada orang kata ok, tapi ikut pengalaman tak ade beza pun. Walaupun taklah mahal tapi rasa macam membazir je beli
Lah.. Ye ke? Cehh aku ingat ye la boleh save minyak sampai 40% mcm diiklan kan. Hadoi..
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
42
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#7
Tak tau la tu yang bertanya ni. Harga minyak naik memang sekarang ni aku cari jalan nak save minyak je.
/QUOTE]

Baru ni saya cuba primax prodrive, ada rasa dia lebih tahan lama, nanti kamu boleh cuba guna minyak ni tengok dapat kurang kos minyak ke tidak....
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
42
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#8
Siapa kat sini pernah pakai Dyno Tab pil untuk save minyak kereta? Betul effective ke?
tab ni effective ke? jangan lepas guna enjin rosak pulak, pergi baiki dalam workshop pun mahal juga... Nak jimat duit minyak ada banyak cara, tapi jangan guna benda yang pelik pelik ni.
 
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#9
Tak tau la tu yang bertanya ni. Harga minyak naik memang sekarang ni aku cari jalan nak save minyak je.
Sekarang ron 97 yang harga tinggi sahaja, ron 95masih kekal harga sama, kalu betul betul nak jimat kena kurangkan penggunaan kereta, kalau pergi tempat dekat jalan kaki pun sampai.
 
Joined
Nov 24, 2017
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#10
Tak tau la tu yang bertanya ni. Harga minyak naik memang sekarang ni aku cari jalan nak save minyak je.


Lah.. Ye ke? Cehh aku ingat ye la boleh save minyak sampai 40% mcm diiklan kan. Hadoi..
aq rasa dpt save 20% lar, 40% tu dah kira byk..
 
Joined
Nov 24, 2017
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#11
Sekarang ron 97 yang harga tinggi sahaja, ron 95masih kekal harga sama, kalu betul betul nak jimat kena kurangkan penggunaan kereta, kalau pergi tempat dekat jalan kaki pun sampai.
pagi pagi cuaca panas siape akan jalan kaki?? kalau nak save petrol kena tau ape jenis punya petrol sesuai kereta ko
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
21
Likes
0
Points
1
Age
26
Offline
#12
pagi pagi cuaca panas siape akan jalan kaki?? kalau nak save petrol kena tau ape jenis punya petrol sesuai kereta ko
Kalau cuaca panas memang rasa tak nak keluar je, saya pernah beratur di kaunter stesen minyak nak bayar, 5 min sahaja dah berpeluh, cuaca sekarang sangat panas sekarang.
 
Joined
Jul 23, 2018
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
23
Offline
#13
pagi pagi cuaca panas siape akan jalan kaki?? kalau nak save petrol kena tau ape jenis punya petrol sesuai kereta ko
Petrol nak pakai mana baru tahu dia sesuai, kalau cakap nak jimat minyak yang apa boleh jimat, bagi saya mcam lebih kurang sama sahaja, kata ada yang boleh tahan lama sikit pun bukan ada perbezaan banyak.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
42
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#14
Kalau cuaca panas memang rasa tak nak keluar je, saya pernah beratur di kaunter stesen minyak nak bayar, 5 min sahaja dah berpeluh, cuaca sekarang sangat panas sekarang.
kamu boleh pakai satu app panggil "setel", boleh terus bayar dengan phone di petronas stesen, jadi tak payah pergi beratur di kaunter masa cuaca panas.
 
Joined
Aug 29, 2017
Messages
42
Likes
0
Points
6
Age
27
Offline
#15
Petrol nak pakai mana baru tahu dia sesuai, kalau cakap nak jimat minyak yang apa boleh jimat, bagi saya mcam lebih kurang sama sahaja, kata ada yang boleh tahan lama sikit pun bukan ada perbezaan banyak.
Banyak orang kata primax prodrive tu dapat memanjangkan milaege yang kereta boleh jalan. Dari segi jimat duit, dia memang dapat membantu banyak orang kurangkan kos mereka, jika kamu nak tahu ada kesan ke tak boleh cuba petrol ni.
 
Joined
May 11, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
24
Offline
#16
kamu boleh pakai satu app panggil "setel", boleh terus bayar dengan phone di petronas stesen, jadi tak payah pergi beratur di kaunter masa cuaca panas.
Teknologi sudah canggih sampai boleh bayar petrol dengan guna phone sahaja, jadi semua dah semakin senang, sudah tak payah bawa wang tunai keluar lagi, semua pakai digital sahaja.
 
Joined
May 11, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
38
Offline
#17
Teknologi sudah canggih sampai boleh bayar petrol dengan guna phone sahaja, jadi semua dah semakin senang, sudah tak payah bawa wang tunai keluar lagi, semua pakai digital sahaja.
Ini sudah jadi benda biasa lah, banyak kedai sudah pakai e wallet. Tapi yang saya tahu cuma petronas pakai app untuk bayar minyak sahaja, ni menunjuk syarikat ni lebih advance dalam industry.
 
Joined
May 11, 2019
Messages
6
Likes
0
Points
1
Age
38
Offline
#18
Banyak orang kata primax prodrive tu dapat memanjangkan milaege yang kereta boleh jalan. Dari segi jimat duit, dia memang dapat membantu banyak orang kurangkan kos mereka, jika kamu nak tahu ada kesan ke tak boleh cuba petrol ni.
Lepas pakai banyak orang bagi respond yang positive, saya rasa formula baru dia dah berjaya menarik banyak pengguna pakai petrol dia. Harap dia boleh kelaurkan promosi yang lagi hebat.
 
Joined
Nov 24, 2017
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#19
Petrol nak pakai mana baru tahu dia sesuai, kalau cakap nak jimat minyak yang apa boleh jimat, bagi saya mcam lebih kurang sama sahaja, kata ada yang boleh tahan lama sikit pun bukan ada perbezaan banyak.
blh jimat sedikit sedikit pun dah kira byklah...
blh try 2/3 petrol yg u rasa ok, lepas tu tgk mana satu paling jimat
 
Joined
Nov 24, 2017
Messages
29
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#20
Banyak orang kata primax prodrive tu dapat memanjangkan milaege yang kereta boleh jalan. Dari segi jimat duit, dia memang dapat membantu banyak orang kurangkan kos mereka, jika kamu nak tahu ada kesan ke tak boleh cuba petrol ni.
jimat ke petrol primax tu? aq x rasa pun...
aq selalu pakai minyak bhp
 
Top