DUN Perak Dibubar? pilihanraya seluruh negeri la yeop!

Status
Not open for further replies.

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
PR dah macam budak2 hilang barang mainan, nie lah die bile ikut sgt kepalehotak anwar tu.



Source - http://www.noktahhitam.com/pakatan-rakyat-the-sore-loser.html

Even aku tak suka BN, permainan politik si Bedebah Anwar Ibrahim lagi bahaya.... apalah yang dijampikannya kepada si Nizar tu.. sampai dah jadi gila kuasa dan orang hilang akal, dah kira macam orang giler aku tengok.. kesian jugak si Nizar ni, bila mendengar sangat cakap big2 boss dia.. ini mesti advised dari big-big boss supaya jangan resign. Yang big - big boss nak alihkan perhatian agar malu mereka tak nampak sangat... Siapa lagi big-big boss Nizar? Si Bedebah Anwar Ibrahim la...
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
Saya rasa lagi bagus WC tidak membincang isu2 panas macam politik ni....biarkan Internet related je.....

banyak blog politik kat luar yg boleh suarakan pendapat anda.....

Apa pendapat anda?

Kenapa? Anda tidak selesa? Malu nak mengaku anda juga salah seorang penyokong SI TALAM TIGA MUKA ANWAR IBRAHIM?
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
Karpal asks Anwar to step down as Pakatan leader


GEORGE TOWN: Cracks appeared again in the Pakatan Rakyat with DAP chairman Karpal Singh calling on Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim to step down as head of the alliance.

Blaming Anwar, also PKR advisor and de facto leader, for creating trouble in the opposition alliance, he said Pakatan needed a new leader.

“He (Anwar) has created enough trouble and it is time for him to bertaubat (repent).

“It’s time Pakatan got itself another leader,” he told a press conference at his office here Sunday.

Karpal Singh said members of PKR and DAP had fallen sway to the rhetoric of Anwar, who had supported the cross-over of elected representatives.

Anwar is widely credited with knitting the different parties in Pakatan -- PKR, DAP and PAS -- into the coherent opposition that swept five states from under Barisan Nasional’s feet in the 12th general election last March.

Barisan was also denied a two-thirds majority in Parliament.

However, he spent much of his efforts after that attempting to engineer a massive defection of 31 Members of Parliament (MPs) from Barisan to the opposition, promising a Federal Government takeover by Sept 16 last year.

When that mass defection did not take place, he asked his supporters to be patient, saying it would come.

In the meantime, Anwar had become an MP after his wife and PKR president Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail her seat in Permatang Pauh. This paved the way for the former deputy prime minister’s return to parliament after his triumph in the ensuing by-election.

He then became the official Opposition leader.

On Jan 22, Anwar trumpeted the defection of Bota state assemblyman Datuk Nasarudin Hashim who quit Umno to join PKR. Less than 10 days later, Nasarudin jumped ship again to rejoin Umno.

This led to Barisan and Pakatan both holding 28 seats each in the state legislative assembly.

This “double hop,” plus the resignations of DAP assemblyman Hee Yit Foong (Jelapang), and PKR assemblymen Mohd Osman Mohd Jailu (Changkat Jering) and Jamaluddin Mohd Radzi (Behrang), led to Barisan declaring it had the majority.

While the three declared they would remain independent, they also swore allegiance to Barisan, which led to Sultan Azlan Shah declaring Barisan the legitimate state government and declining Pakatan’s call to dissolve the state assembly and hold fresh elections.

PKR last year had proposed restoring some of the legal immunities to the royal families.
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
Karpal desak Anwar letak jawatan ketua Pakatan

Pengerusi DAP, Karpal Singh telah mendesak Datuk Seri Anwar Ibrahim meletak jawatan sebagai ketua Pakatan Rakyat dan menyalahkan ketua umum PKR itu kerana mempromosikan budaya lompat parti serta mencetuskan masalah dalam gabungan tersebut, demikian menurut The Star.

Bercakap dalam sidang akhbar di Georgetown, Karpal berkata tindakan mengalu-alukan wakil rakyat Barisan Nasional (BN) Bota melompat menyertai Pakatan, sebelum beliau balik semula ke BN, telah mencetuskan ketegangan dalam Pakatan sehingga menyebabkan Perak jatuh ke tangan BN.
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
anwar-karpal.jpg


Sebelum ini bila kalangan pemimpin Barisan Nasional cakap Datuk Seri Anwar Ibrahim yang menjadi pelopor budaya lompat parti ia dianggap satu propaganda.Semua orang tahu mengenai Pelan 16 Septembernya yang tak menjadi. Kemudiannya beliau tampil bergaya bila Ahli Dewan Undangan Negeri BN kawasan Bota,Perak Datuk Nasaruddin Hashim melompat 11 hari ke PKR.Tidak timbul soal perlu pilihanraya semula.Bagi Anwar itulah demokrasi.Namun bila dua Exco Kerajaan Negeri PKR Perak,Jamaluddin Mat Radzi dan Osman Jailu istihar diri melompat jadi wakil rakyat Bebas beliau terus menjerit kata tak sah.Rupanya dalam barisan pembangkang ramai yang ‘ angin satu badan’ pada Anwar kerana bersikap lidah bercabang dalam soal melompat parti.Ada yang memendam rasa dan ada yang sudah tidak tahan dengan karenahnya.
 

tazamfn

freshman
Joined
Jun 7, 2006
Messages
640
Points
18
Even aku tak suka BN, permainan politik si Bedebah Anwar Ibrahim lagi bahaya.... apalah yang dijampikannya kepada si Nizar tu.. sampai dah jadi gila kuasa dan orang hilang akal, dah kira macam orang giler aku tengok.. kesian jugak si Nizar ni, bila mendengar sangat cakap big2 boss dia.. ini mesti advised dari big-big boss supaya jangan resign. Yang big - big boss nak alihkan perhatian agar malu mereka tak nampak sangat... Siapa lagi big-big boss Nizar? Si Bedebah Anwar Ibrahim la...

Oh saya ingat abg x sokong be end ho ho..
 

|rShah|r

freshman
Joined
Sep 29, 2008
Messages
345
Points
16
Age
33
Tahun 90-an dlu aku sokong BN....Cara pemerintahan diorang BAGUS! Tapi sejak Tun Dr Mahathir letak jawatan...aku lihat pemerintahan BN semakin merosot disebabkan oleh ahli2 diorang yang buat hal...Pastu aku sokong la PR kerana bersungguh2 membawa perubahan disebabkan kemorosotan BN... tapi bila DSAI memulakan isu lompat parti..aku memang xsetuju...... BN kalau bukan najib yang perintah aku rasa boleh maju....
 

wbiz2u

freshman
Joined
May 21, 2007
Messages
149
Points
16
Age
45
Anwar Ibrahim takde keje dok promosi org buat demontrasi dan ajak orang Melayu jadi kurang ajar terhadap raja.

Apa lagi non bumiputera dah bertepuk tangan sebab formula nak *******kan orang Melayu dah menjadi.

Senang la diorg nak hapus sistem raja berpelembagaan bila diorg memerintah nanti.

Tapi harap2 tak menjadi tapi kalau jadi....perang pun peranglah.....Itu yg aku tunggu.....
 

|rShah|r

freshman
Joined
Sep 29, 2008
Messages
345
Points
16
Age
33
Kedudukan keistimewaan orang melayu akan selamat selagi sultan berkuasa...
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
Bagus... baru aku nampak ada komen positif tentang hal ini. Bukan menantikan satu komen yang 100% sama atar bersertuju dengan aku tetapi kita mesti berani bersuara dan pertahankan apa yang kita rasa betul tentang sesuatu isi yang amat penting buat bangsa, agama dan negara sekarang ini. Barulah kita mempunyai integriti dan karisma. Memang dulu Bang Nuar dilihat sebagai pemimpin yang berkarisma dan berwibawa namun sekarang , kita sudah nampak "the true colors of him". Kita dah boleh bezakan antara kaca dan permata.
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
2,030
Points
38
Satu lagi ketidakpercayaan terhadap Anwar Ibrahim berlaku di Kedah.. apa pula episodnya kali ini?

PKR sources have informed Malaysiakini that the party's elected representative in Kedah V Arumugam has submitted his resignation, necessitating a by-election soon for the Bukit Selambau state seat.
 

usahawanebay

Newbie
Joined
Sep 12, 2006
Messages
1,126
Points
38
Age
42
Hohohoho...mana perginya PKR..kenapa dia org tak tido atas jalan raya ?? kenapa dia org tak join sekaki sekilo...kesian pak pak lebai tuh..dikotak katikkan ****

Lepas tu masuk tv...siarkan merata-rata..tu tgk tu..org islam kat Malaysia pun merusuh - apa daaaaaaaaaaa....

Keganasan Keganasan...hohohoho

Kalau negara huru hara...aku pi dok kat thailand apa nak susah..bukan nak jadi penderhakan pada tanah air..tapi aku meluat tgk org-org Malaysia sendiri..hahahhahaha...depan kita semuanya baik..belakang tu..fuuhlamak..

begitu juga pak-pak lebai yang alim..bila bab ceramah kutuk sana,maki hamun sini...apa ? benda tu ada dlm hadis ka..bila mengata org makin hamun org dpt berkat dpt pahala??

**dalam kitab pun ada mengatakan...NERAKA yang Amat pedih adalah untuk golongan seperti ******di atas ( mungkin )

Hahahaha dunia politik mana ada BERSIH...!! yang bersih hanya beberapa kerat sahaja...ya ada, tapi bukan semua.

Hohohoho...HANG TUAH mana kau menghilang...Jebat dah Menderhaka ( mungkin ini ibaratnya yang terjadi )

Hang Tuah dah tak ada...kerana org melayu juga yang membuangnya...mengkianatnya..( dasar ketamakan tak habis-habis dari dulu sampai sekarang )
 

sweetmango

Newbie
Joined
May 8, 2008
Messages
459
Points
16
Age
34
Komen bertalu2 ni sama saja perkahabaran drpd TV3, BH dan sekutu2 pengampu BN UMNO. Carilah fakta dan sumber2 lain. Isu lompat parti naungan Najib Altantuya dgn paksaan, penculikan, ugutan dan rasuah seperti yg dilakukan terhadap Balasubramaniam dlm kes pembunuhan Altantuya terhadap adun2 PR tidaklah sama yg diwar2kan oleh Anwar.

Berkenaan jawatan MB, Sultan tak boleh melucutkan jawatan dan memberi jawatan MB mengikut sesuka hatinya tanpa mengikut lunas2 perlembagaan. Cuba korang bayangkan jika perkara sama berlaku di negeri2 lain tak ke haru biru. Kuasa 100% pd institusi raja. Baik balik ke zaman kesultanan Melayu Melaka. Rakyot dok ikut 100%. Tak payoh dah mengundi.

Klu nak katakan PAS boleh meneggakkan ISlam di Malaysia dgn politik kepartian spt ini, adalah sesuatu yg ajaib dan menakjubkan. Dah terang2 org Islam di Malaysia dipecah2kan dgn politik di tambah dgn sikap permuafakan yg terlalu dgn nonmuslim. Ni ngeri Kelantan sendiri tak terdirinya sistem Hudud, sbb pe? Dah sistem demokrasi perlembagaan yg celaru mencelarukan.
 

wbiz2u

freshman
Joined
May 21, 2007
Messages
149
Points
16
Age
45
aku tak peduli sangat berita dari TV3, RTM, Harakah, Blog Anwar, surat kahabar roket dan bla..bla..bla.. semua aku baca.

Baik pro kerajaan atau pembangkang semuanya nak jaga customer masing2 tak kiralah utusan atau harakah.

Takkanlah harakah nak tulis berita beratkan umno dan takkanlah utusan nak beratkan pas atau PKR.

Takyahlah nak boikot itu dan ini. Kalau pembangkang jadi kerajaan dah tentu RTM akan ditukar jadi "Radio Televisyen Pakatan Rakyat" atau RTPR ha..ha..ha..

Berita pun akan jadi berat sebelah juga. hi..hi..hi..
 

|rShah|r

freshman
Joined
Sep 29, 2008
Messages
345
Points
16
Age
33
:) AKu neutral....
Ayah aku orang Kuat BN..
Mak aku orang Kuat PAS..
Ambo dok kelate..
Guano Kiro noeh??(macam mana nih?)

Kenapa neutral..dua2 ada kepentingan...L:)
 

tazamfn

freshman
Joined
Jun 7, 2006
Messages
640
Points
18
Anwar Ibrahim takde keje dok promosi org buat demontrasi dan ajak orang Melayu jadi kurang ajar terhadap raja.

Apa lagi non bumiputera dah bertepuk tangan sebab formula nak *******kan orang Melayu dah menjadi.

Senang la diorg nak hapus sistem raja berpelembagaan bila diorg memerintah nanti.

Tapi harap2 tak menjadi tapi kalau jadi....perang pun peranglah.....Itu yg aku tunggu.....

Pelik plak ko ni orang semua nak elak perang ko suka plak haha...dari ko berperang nak menegakkan masalah perkauman baik register gi palestin lagi baguss..

isu perkauman harus dielakkan....bukan nak carik sapa salah...yang bagusnya cam ner nak selesaikan masalah biar semua puas hati....
 
Status
Not open for further replies.
Top