Duit Paypal Dah Boleh Withdraw KE LOCAL BANK

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
err aku nak tanya soalan noob sikit ni. masa aku nak add bank ni, di bahagian name mmg dah nama aku. surname nama bapak aku. perlu ke aku taip nama penuh sekali lagi kat bahagian name tu?
Letak sampai bin sahaja. Sebab hari tuh aku downgrade kan akaun PayPal aku daripada business account ke premium account dan suruh diorang updatekan sekali aku punya nama untuk bank account. Aku tengok diorang buat macam tuh.
 

GT500

freshman
Joined
Feb 28, 2009
Messages
746
Likes
0
Points
0
Offline
So korang rasa apa langkah aku kene buat sekarang?

Contact Paypal?
Contact Maybank?
Tunggu esok atau 2 dari lagi tgk duit masuk ke tidak?

All of the above?
 

GT500

freshman
Joined
Feb 28, 2009
Messages
746
Likes
0
Points
0
Offline
Ohh guys,

Sebenarnya ia datang dari kesilapan saya sendiri,saya split withdraw saya satu ke card satu ke account bank,sebabtu lah macamtu.Saya baru check ni dan semuanya ok :



Tetapi keseluruhannya,saya lebih prefer withdraw ke card lagi walapun satu hari limit USD500 sahaja.Terbukti lebih pantas dan cepatt.

Satu lagi yg saya tak puas hati pasal withdraw ke bank ni Paypal ikut conversion rate rendah sangat ,tetapi kalau withdraw ke debit card dia ikut current rate di Malaysia.Ini kalau tak silap saya lah..sebab rasa2nya saya check macmtu.

Anyway terima kasih kerana memberi idea.
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
Ohh guys,

Sebenarnya ia datang dari kesilapan saya sendiri,saya split withdraw saya satu ke card satu ke account bank,sebabtu lah macamtu.Saya baru check ni dan semuanya ok :



Tetapi keseluruhannya,saya lebih prefer withdraw ke card lagi walapun satu hari limit USD500 sahaja.Terbukti lebih pantas dan cepatt.

Satu lagi yg saya tak puas hati pasal withdraw ke bank ni Paypal ikut conversion rate rendah sangat ,tetapi kalau withdraw ke debit card dia ikut current rate di Malaysia.Ini kalau tak silap saya lah..sebab rasa2nya saya check macmtu.

Anyway terima kasih kerana memberi idea.
ye la bro, hari tu kan bro ckap kat saya yg bro withdraw ke 4 bank yg berbeza (kalau saya tak silap), hari tu mmg sy mcm nak reply jer bila tgk bro post psl withdraw ke maybank tu tapi tak sempat
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
aku rasa jual kat wc ni lg cepat :)
ahaks.. mmg la...

kalau berurusan secara live, siap on da spot boleh dapat payment :p

Tapi dengar2 cerita jual beli credit paypal ni illegal kecuali ada lesen (jual belacan je takde lesen :p ). Mcm pengurup wang la
 
Joined
Jan 26, 2008
Messages
662
Likes
0
Points
16
Offline
Cannot consider macam tu, kengkadang if nak cepat terpaksa buat transaksi jual beli direct dari forum. Tapi surely faced scams terutama yang baru..
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,219
Likes
0
Points
0
Offline
Cannot consider macam tu, kengkadang if nak cepat terpaksa buat transaksi jual beli direct dari forum. Tapi surely faced scams terutama yang baru..
tu yg kena refer kat itrader nye fb...at least blh minimize scam nye risiko...
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
Ini laporan pengeluaran wang ke local bank (Maybank) yang aku buat dan dibandingkan dengan pengeluaran ke debit card (Tune Money).

Aku buat pengeluaran pada Ahad malam Isnin bersamaan 8 November 2009. USD200.00 masuk ke akaun Maybank dan USD199.27 (ini dah siap tolak USD5.00 untuk withdrawal charge) ke debit card Tune Money.

Pagi tadi iaitu bersamaam dengan 11 November 2009, masa aku check akaun Tune Money, dah clear dah payment tuh. Tapi duit yang di withdraw ke akaun Maybank tak clear lagi. Tetiba malam nih dalam pukul 11.00 malam, aku check akaun Maybank, tengok dah masuk pulak. Maknanya kat sini, withdraw ke debit card actually lagi cepat sikit beberapa jam daripada withdraw ke Maybank (at least buat masa nih laa).

Dari segi jumlah wang yang masuk pulak, ini perbezaan dia.

Maybank Account: Withdraw USD200.00, masuk RM662.73
Tune Money: Withdraw USD199.27, masuk RM670.62 (tidak termasuk charge USD5.00/RM20.00)

Jadi berdasarkan split test nih, aku rasa withdraw ke akaun bank lagi untung daripada withdraw ke debit card. Nak kata debit card cepat sangat prosess pon, rasanya just cepat cuma beberapa jam jer. Nak kata untung sangat pon, beza cuma dalam 8 ringgit. Tapi ini tak termasuk beza charge USD5.00/RM20.00 ke debit card.

Kalau ada sesiapa yang ada buat test lain, harap dapat la kongsi kat sini. Mungkin antara CIMB dengan Maybank mana lagi cepat ker, or debit card dengan CIMB mana lagi cepat dan yang seumpama dengannya lah. Terima kasih.
 

GT500

freshman
Joined
Feb 28, 2009
Messages
746
Likes
0
Points
0
Offline
Ini laporan pengeluaran wang ke local bank (Maybank) yang aku buat dan dibandingkan dengan pengeluaran ke debit card (Tune Money).

Aku buat pengeluaran pada Ahad malam Isnin bersamaan 8 November 2009. USD200.00 masuk ke akaun Maybank dan USD199.27 (ini dah siap tolak USD5.00 untuk withdrawal charge) ke debit card Tune Money.

Pagi tadi iaitu bersamaam dengan 11 November 2009, masa aku check akaun Tune Money, dah clear dah payment tuh. Tapi duit yang di withdraw ke akaun Maybank tak clear lagi. Tetiba malam nih dalam pukul 11.00 malam, aku check akaun Maybank, tengok dah masuk pulak. Maknanya kat sini, withdraw ke debit card actually lagi cepat sikit beberapa jam daripada withdraw ke Maybank (at least buat masa nih laa).

Dari segi jumlah wang yang masuk pulak, ini perbezaan dia.

Maybank Account: Withdraw USD200.00, masuk RM662.73
Tune Money: Withdraw USD199.27, masuk RM670.62 (tidak termasuk charge USD5.00/RM20.00)

Jadi berdasarkan split test nih, aku rasa withdraw ke akaun bank lagi untung daripada withdraw ke debit card. Nak kata debit card cepat sangat prosess pon, rasanya just cepat cuma beberapa jam jer. Nak kata untung sangat pon, beza cuma dalam 8 ringgit. Tapi ini tak termasuk beza charge USD5.00/RM20.00 ke debit card.

Kalau ada sesiapa yang ada buat test lain, harap dapat la kongsi kat sini. Mungkin antara CIMB dengan Maybank mana lagi cepat ker, or debit card dengan CIMB mana lagi cepat dan yang seumpama dengannya lah. Terima kasih.
Yer Dilemma saya pun setuju yang mana withdraw ke akaun bank lebih menguntungkan kalau amountnya kecil,tapi kalau nak withdraw maksimum daily limit USD500 dari Paypal ,lebih baik withdraw ke debit card atas sebab conversion rate.
 

dilemma

Super Senior
Joined
Sep 9, 2008
Messages
937
Likes
55
Points
28
Age
35
Offline
Yer Dilemma saya pun setuju yang mana withdraw ke akaun bank lebih menguntungkan kalau amountnya kecil,tapi kalau nak withdraw maksimum daily limit USD500 dari Paypal ,lebih baik withdraw ke debit card atas sebab conversion rate.
Yups. Setuju. Kalau amount besar memang rasanya withdraw ke debit card lagi menguntungkan. Kalau base on split test tuh, dalam lingkungan USD220.00 - USD250.00 rasanya dia dah approaching/already break even. Kiranya secara kasar, kalau lebih daripada USD250.00 macam lagi better withdraw ke debit card.
 
Joined
Nov 7, 2008
Messages
2,231
Likes
2
Points
38
Offline
Ini laporan pengeluaran wang ke local bank (Maybank) yang aku buat dan dibandingkan dengan pengeluaran ke debit card (Tune Money).

Aku buat pengeluaran pada Ahad malam Isnin bersamaan 8 November 2009. USD200.00 masuk ke akaun Maybank dan USD199.27 (ini dah siap tolak USD5.00 untuk withdrawal charge) ke debit card Tune Money.

Pagi tadi iaitu bersamaam dengan 11 November 2009, masa aku check akaun Tune Money, dah clear dah payment tuh. Tapi duit yang di withdraw ke akaun Maybank tak clear lagi. Tetiba malam nih dalam pukul 11.00 malam, aku check akaun Maybank, tengok dah masuk pulak. Maknanya kat sini, withdraw ke debit card actually lagi cepat sikit beberapa jam daripada withdraw ke Maybank (at least buat masa nih laa).

Dari segi jumlah wang yang masuk pulak, ini perbezaan dia.

Maybank Account: Withdraw USD200.00, masuk RM662.73
Tune Money: Withdraw USD199.27, masuk RM670.62 (tidak termasuk charge USD5.00/RM20.00)

Jadi berdasarkan split test nih, aku rasa withdraw ke akaun bank lagi untung daripada withdraw ke debit card. Nak kata debit card cepat sangat prosess pon, rasanya just cepat cuma beberapa jam jer. Nak kata untung sangat pon, beza cuma dalam 8 ringgit. Tapi ini tak termasuk beza charge USD5.00/RM20.00 ke debit card.

Kalau ada sesiapa yang ada buat test lain, harap dapat la kongsi kat sini. Mungkin antara CIMB dengan Maybank mana lagi cepat ker, or debit card dengan CIMB mana lagi cepat dan yang seumpama dengannya lah. Terima kasih.
Very good info@>!
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
Kalau ada sesiapa yang ada buat test lain, harap dapat la kongsi kat sini. Mungkin antara CIMB dengan Maybank mana lagi cepat ker, or debit card dengan CIMB mana lagi cepat dan yang seumpama dengannya lah. Terima kasih.
aku test ke PBank.. 3 hari dpt. staff dia keje kuat kot ahhahah
 
Joined
Aug 31, 2009
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
sy dah cuba withdraw ke CIMB..FAILED...hua...menyesal tol r try cimb..dah la try tny kat hotline cimb, pasal paypal pon xtau..
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
Top