Duit Paypal Dah Boleh Withdraw KE LOCAL BANK

eiyleen

freshman
Joined
Oct 22, 2007
Messages
24
Points
1
salam, saya nak bertanya masa kita withdraw duit paypal (business account), Bank Account Name: nama company ke acc personal maybank, boleh lepas ke?

risau juga saya kalau kena reject rasa rugi pula nanti kat fee.

Minta tolong abang2, kakak2, sifu dapat membantu. Thx :)
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
salam, saya nak bertanya masa kita withdraw duit paypal (business account), Bank Account Name: nama company ke acc personal maybank, boleh lepas ke?

risau juga saya kalau kena reject rasa rugi pula nanti kat fee.

Minta tolong abang2, kakak2, sifu dapat membantu. Thx :)

Nama akaun Paypal mesti sama dgn Nama akaun bank. Straight to the point.:)
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
34
Nak tanya korang lah ada tak kena kes macam aku ni... Aku ada sejumlah fund dalam paypal, mula2 keluar dulu dalam usd500 ok je. Taklama tu aku cuba nak keluarkan lebih sikit dalam usd600, tup-tup paypal tendang masuk balik cakap balance -ve. -ve bendanya, aku bukan keluar semua pun masih ada balance lagi. So sampailah harini duit usd600 tu jadi pending, dah 3 minggu rasanya masih dalam status pending. Kalau ada fund baru yang masukpun dia akan tunjuk jumlah yang available tak termasuk yang pending tu. Mungkin ke paypal saja pegang duit tu sebagai security kalau buyer claim dispute?.

Aku malaslah nak tanya paypal pasal masalah ni, so far payment yang masuk dan keluar hari-hari ok dan tak de kena hold sebagai. macamana pun aku nak jugak lah duit tu, sampai bila dia nak simpan. huhuhuhu...

rasanya...lebih baik kuar USD500 je daily...sbb tu had maksimum yg paypal bg utk daily withdraw...kalo lebih withdraw...sy x pasti lak...
 

mr. small

freshman
Joined
Sep 15, 2009
Messages
441
Points
0
paypal nie mmg lembab skit kot agaknye..withdraw sikit pn nk amik masa seminggu lebih kate 2-3 hari....adeh
 

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
sy tengah tunggu duit paypal masuk ke a/c mebeng. withdraw ahad lepas. dah berkira2 nak buat apa. sekalik harini terima surat dari cawangan trafik. ngam2 setahun lepas ada kesalahan speeding. adesss... rosak program.
 

eiyleen

freshman
Joined
Oct 22, 2007
Messages
24
Points
1
Nama akaun Paypal mesti sama dgn Nama akaun bank. Straight to the point.:)

thx abg Optom77.

akaun tu biz type, personal details memang nama saya. Tapi bila nak withdraw, dia keluar nama biz dan tunjukkan "checking account".

Risau juga sebab nk withdraw ke saving account maybank. Tapi saya proceed aje sabtu lepas. Hari ni dah clear dan dah cashout kat ATM... heppinyerr...
 

grandsazer

Newbie
Joined
Sep 18, 2006
Messages
292
Points
16
thx abg Optom77.

akaun tu biz type, personal details memang nama saya. Tapi bila nak withdraw, dia keluar nama biz dan tunjukkan "checking account".

Risau juga sebab nk withdraw ke saving account maybank. Tapi saya proceed aje sabtu lepas. Hari ni dah clear dan dah cashout kat ATM... heppinyerr...

ni percubaan yg bagus, aku baru ni nak try juga tp takut paypal reject, pas ni blh ler withdraw kat akaun mebeng.
 

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
sy dah 2 kali withdraw dari paypal ke mebeng.
2 minggu lepas apply petang sabtu..petang selasa dah ada.
petang ahad baru ni apply..pagi tadi check dah ada.
so, betulla 2-3 working days.
awal2 dulu mgkn ada masalah sebab sistem baru, tapi ni lepas 2,3 bulan dah hokey la tu...
 

darkkecik

freshman
Joined
Mar 19, 2009
Messages
248
Points
18
salam, nak bertanya. ad problem sket tentang first name and last name tu. aq baru bukak akaun paypal. tp terletak nama khairul anwar
sedangkan akaun bank semua nama khairul anwar md den

macam mana klau aq bt camni.
bila dapat fund dari akaun paypal yg nama khairul anwar
aq tranfer ke akaun paypal yg bernama khairul anwar md den utk di withdraw ke akaun bank aq.
agak2 legal x.hhehehee

tak taw nak bt camne, blh plak tersilap tak letak bin md den.
adress tu tempat adik aq punye hostel.

kali ini nak buat dengan lebih tertib. aq tak putus asa ngn ebay ni walaupun die dah mensuspension aq banyak kali lebih dari 5 kali.
 

fagositosis

freshman
Joined
Apr 25, 2009
Messages
213
Points
0
salam, nak bertanya. ad problem sket tentang first name and last name tu. aq baru bukak akaun paypal. tp terletak nama khairul anwar
sedangkan akaun bank semua nama khairul anwar md den

macam mana klau aq bt camni.
bila dapat fund dari akaun paypal yg nama khairul anwar
aq tranfer ke akaun paypal yg bernama khairul anwar md den utk di withdraw ke akaun bank aq.
agak2 legal x.hhehehee

tak taw nak bt camne, blh plak tersilap tak letak bin md den.
adress tu tempat adik aq punye hostel.

kali ini nak buat dengan lebih tertib. aq tak putus asa ngn ebay ni walaupun die dah mensuspension aq banyak kali lebih dari 5 kali.


ni otai gak ni sampai kena suspend 5 kali,nk wat ebay,hati mesti kering punyaaa..kehkeh...:):)
 

darkkecik

freshman
Joined
Mar 19, 2009
Messages
248
Points
18
salam, nak bertanya. ad problem sket tentang first name and last name tu. aq baru bukak akaun paypal. tp terletak nama khairul anwar
sedangkan akaun bank semua nama khairul anwar md den

macam mana klau aq bt camni.
bila dapat fund dari akaun paypal yg nama khairul anwar
aq tranfer ke akaun paypal yg bernama khairul anwar md den utk di withdraw ke akaun bank aq.
agak2 legal x.hhehehee

tak taw nak bt camne, blh plak tersilap tak letak bin md den.
adress tu tempat adik aq punye hostel.

kali ini nak buat dengan lebih tertib. aq tak putus asa ngn ebay ni walaupun die dah mensuspension aq banyak kali lebih dari 5 kali.
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
Ades korang ni lari dari topik ni. huhu awe gambo ko nak letak newbie je ek. sama la ngn fendi. brother in law ape.

boleh ke aq bt camtu??
pening pale nak settlekan bende ni. hehe
kang tesilap langkah kene suspon lagi

Fendi @ VM tiru aku.. dia malu2 kucing nak mengaku otai. :p

Cara - cara nk edit post kerana terlajak perahu semasa berforum :D


14643700.jpg


11204691.jpg
 

Riyzal

Newbie
Joined
Jul 28, 2009
Messages
255
Points
0
aku withdraw 500USD ke acc EON Bank(saving acc) dah selamat. Withdraw pd 4 Jan 2010. hari ni dh dapat duit (7 Jan 2010)

2nd name kat pay pal aku xlengkap sbb xder Abdul, Bin pun xder tp lepas gak. Maknanyer ok ler tu klu nama bapak kita missing satu. Contoh Mohd atau Abdul.

currency ada beza skit dr withdraw ke Tune Money. Tp rate ada jatuh skit RM3.31818=USD1.00.

sapa2 ada acc eon bank, blh ler withdraw pas ni.
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
2nd name kat pay pal aku xlengkap sbb xder Abdul, Bin pun xder tp lepas gak. Maknanyer ok ler tu klu nama bapak kita missing satu. Contoh Mohd atau Abdul.

good info! means, selagi nama tu tak jauh sgt dari nama asal, boleh la ia digunakan..

p/s: idea sudah mari...!
 
Top