Duit Kertas Malaysia grafik vektor

Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
23
Points
18
Offline
#1
Aku nak wat vektor grafik duit-duit kertas malaysia. Aku buka thread ni untuk tunjukkan perjalanan proses buat ini. Ni projek yang tertangguh, Alhamdulillah hari ni aku siapkan duit RM 100.
Matlamat

Buat vektor grafik duit-duit kertas malaysia. Iaitu duit RM 100, 50, 20, 10 5 dan 1.

Perancangan perjalanan

Aku buat bila aku suka, tapi sebab dah siap RM100, maknanya yang lain cuma copy paste dan edit sana sini saja. InsyaAllah, 2-3 minggu nanti siaplah. Tak pun klu rajin malam ni siap.

Projek ini tamat bila

Projek tamat bila aku muat naikkan semua duit malaysia vektor dalam bentuk PNG yang saiz besar lah kurang lebih 100px lebar untuk orang mudah edit. Dan semua grafik-grafik ini mesti berlesen CC zero atau public domain, jadi lesen macam lesen untuk cerita pak pandir (tak ada orang boleh ngaku kepunyaannya)

Grafik dalam bentuk SVG nya pulak aku ingat aku nak jual. Sebab banyak masa digunakan untuk wat ni.

perhatian : Kat WC sini aku cuma akan masuukan update sikit2 macam gambar saje ker. Dan agak ketinggalan. Aku tulis perjalanan atau progress log di forum aku sendiri, cakapcakap.com
 
Joined
Jul 25, 2013
Messages
212
Likes
23
Points
18
Offline
#4
download grafik duit kertas malaysia

Nah fail zip yang mengandungi grafik duit malaysia dari RM100 ~ RM1. Hanya ada PNG file, tapi untuk memudahkan orang yang nak edit, aku buat satu koleksi takde kepala. Sebab aku rasa, kalau orang nak edit sangat pun bahagian tu je kot.

Sesapa yang nak fail SVG untuk edit grafik lagi mudah, korang ada 2 pilihan

1. Emel aku di fakhrul [at] fajarhac [dot] com. Dan bayar aku RM 10 ringgit untuknya.
2. Korang daftar di forum CakapCakap.com dan pm aku, atau dekat nodebb di sebut chat. Dan aku bagi korang secara percuma.

:: kemaskini aku guna bit.do link untuk track jumlah donlod.
 
Last edited:
Joined
Apr 25, 2008
Messages
75
Likes
11
Points
8
Offline
#5
thank you bro.

sudah download. Boleh lah buat beli top up kat kedai hehe
 
Top