Duduk Diam aje di rumah dapat duit

Status
Not open for further replies.

Laptop

freshman
Joined
Feb 24, 2006
Messages
207
Likes
1
Points
18
Offline
#3
Letak sekor kucing depan PC. Suruh dier duduk diam2.

Pastu duit pun masuk......heheheheh :D Jangan marah. Melawak jer... :p
 

waldin

freshman
Joined
Feb 2, 2006
Messages
136
Likes
0
Points
16
Offline
#4
emmm...... dia faham ke tidak yg dibuatnya....... kot-kot main ikut je....
 
Joined
Apr 25, 2006
Messages
107
Likes
1
Points
18
Offline
#8
kepada Tuan/Puan Moderator,

Rasa berpendapat spam2 message yang sebegini yang selalu merosakkan pemikiran orang2 melayu kita nie. Sama seperti apa yang berlaku dengan MLM. Kalau dengar je boleh buat duit tapa buat apa, beribu-ribu orang join. lepas seminggu join dan tak nampak duit, mulalah tuduh-menuduh program ini tipulah dan bermacam-macam tomahan lagi. Biasa dengar tak? Saya nampak online bisnes tengah menuju kearah ini dengan lajunya. Ramai orang berpendapat buat bisnes online nie duduk je tak payah buat apa2 dan duit terus masuk dalam kocek. So marilah kita bersama2 memberentas "jenayah-jenayah" ini bersama demi perpaduan dan kejayan orang melayu pada masa sekarang hingga ke anak2 cucu kita.

Wassalam.

jasman
 

wanted

freshman
Joined
Feb 6, 2006
Messages
139
Likes
0
Points
16
Offline
#9
pemalas said:
kepada Tuan/Puan Moderator,

Rasa berpendapat spam2 message yang sebegini yang selalu merosakkan pemikiran orang2 melayu kita nie. Sama seperti apa yang berlaku dengan MLM. Kalau dengar je boleh buat duit tapa buat apa, beribu-ribu orang join. lepas seminggu join dan tak nampak duit, mulalah tuduh-menuduh program ini tipulah dan bermacam-macam tomahan lagi. Biasa dengar tak? Saya nampak online bisnes tengah menuju kearah ini dengan lajunya. Ramai orang berpendapat buat bisnes online nie duduk je tak payah buat apa2 dan duit terus masuk dalam kocek. So marilah kita bersama2 memberentas "jenayah-jenayah" ini bersama demi perpaduan dan kejayan orang melayu pada masa sekarang hingga ke anak2 cucu kita.

Wassalam.

jasman
yup, betul tu. tak kira ape pun, kita mesti berusaha. sama la macam adsense tu. Klau setakat letak kat website je, takder content, tak promote -tak guna la jugak.

yang penting usaha :D
 
Joined
Dec 31, 2005
Messages
1,858
Likes
14
Points
38
Offline
#12
mana ada bley rileks dpt duit senang2gitu saja... ni mimpi utopia saja... nak cari modal pun kene usaha, apatah lagi nak wat keuntungan dari bisnes kene ada strategi dan usaha...
 
Joined
Apr 14, 2006
Messages
32
Likes
0
Points
6
Offline
#15
Sebenarnya semua orang nak jadi kaya, hidup senang, rumah besar kereta mewah...tapi tahukah anda betapa susahnya nak sampai ke tahap itu?
Tengok orang boleh kaya di MLM nak join...masuk 2 minggu dah tak larat upline dah jadi jutawan bilamana dia consistent buat hampir 2 hingga 4 tahun baru dapat title jutawan.
Tengok Irfan Khairi berjaya di internet...mulalah buat business di internet..nak cepat kaya..kena orang cita pasal adsense, google atau blogger dah pening tak sanggup nak buat berenti...minta keluar modal bawah RM20 beli webhosting sendiri, beli ebook yang berilmu..masuk forum semua tak sanggup...Irfan Khairi berjaya setelah 7 tahun berkecimpung dalam bidan ni...so fikirkanlah...yang penting kita perlu ada LONJAKKAN MINDA...harus berusaha untuk berjaya...jalannya ada caranya ada dan telahpun terbukti cuma kita kena usaha untuk mencapainya.

Farid
www.faridmfs.blogspot.com
 
Joined
May 7, 2006
Messages
386
Likes
3
Points
18
Age
35
Offline
#16
Walaupon saya ni newbie je kat sini but psl forum2 ni dah terlalu biasa bagi saya. Jadi, diharapkan kepada mod/admin yg ternmpak la iklan2 hyip or anything yg leh merosakkan pemikiran2 kita, better close je topik2 ni. Orang2 camni bukan nak membantu, nak kongsi idea, nak rapatkan hubungan. Orang2 camni reti nak SPAM je.

Kalau nak difikirkan logik, mana ada cara2 yang senang utk dapatkan duit tanpa usaha. Even kalau kita dgr jutawan2 Internet senang2 je dapat duit, but think very deeply about that. Camne dorang start dapat duit tu, senang ke susah. Contoh yg paling saya respect skali, Dr Irfan Khairi. Even dia dah jutawan, nak kira dah boleh duk umah xyah wat pape but he still active. Tiap2 minggu bagi seminar (saya salah sorang), masa ada pameran buku kat PWTC, beliau pon turun padang gak.

So, jgn percayalah benda2 yg "Duduk senang je dapat duit". Tak kemana nye. Kalau betul2 nak dapat duit, usaha. Even jutawan2 adsense pon, Joel Comm, Micheal Cheney, dorang study btul2 camne nak dpatkan duit tu, camne dorang naikkan traffic ke homepage dorang. And saya tegaskan skali lagi. USAHA.

Hanya sekadar bicara.

Bitol
 
Joined
Apr 14, 2006
Messages
32
Likes
0
Points
6
Offline
#17
Saya setuju sesangatlah....biarlah wang cyber ini memberi munafaat kepada mereka yang benar-benar ingin mencari erti sebenar internet marketing ini. Saya ingat kita kongsi tentang tokoh-tokoh yang dah berjaya di internet seperti Corey rudl, Joe vitale, Jim Edeards, Mark Jyoner Jo Han Mok, Patric Chan, Gobala Krihsnan, Sunny Tan Kiddino...kepada orang-orang baru yang nak berkecimpung dalam dunia perniagaan internet ini supaya mereka kenal orang-orang yang dah berjaya dan berapa lama mereka terpaksa berhempas pulas untuk berjaya.

Farid
www.faridmfs.blogspot.com
 

mantero

freshman
Joined
Jan 4, 2006
Messages
144
Likes
1
Points
18
Offline
#18
Sunny Tan Kiddino tu kidino kat wangcyber ni ke? :p

yg psl link solidinvstment kat ats tu sbnarnyer hyip gak..dlu ade gak la amek tau sblom aku bersara trus dr dunia hyip..solidinvest ni kira antara hyip yg lame bertahan la...kira mcm otosurf dlu antara yg plg dipercayai cam studiotraffic,but bg dunia hyip lak solidinvest ni la wakilnyer..xsilap aku dah lebih 2 taun diorg bertahan..tp pulangannyer xde la byk pon...just kira slamat skit la nak main...xtau la skang ni camane...aku x berminat dah nak amek tau... :x
kalo stakat men invest2 xde ape pon yg kita dpt...pulangan dah la skit...risiko tggi lak tu..best ke dpt byk tp idup x tenteram?ari2 dok pkir takut kene scam la ape la...gile ke ape idup camtu... :?

nasihat aku sape yg nak join mende2 ni...cuba la try blajar ilmu perniagaan internet ni dlu..lg byk kepuasan yg anda akan dpt...dpt pulangan pon hasil usaha keras kita..

just my RM0.05 :eek:
 

daboss

freshman
Joined
May 10, 2006
Messages
15
Likes
1
Points
3
Offline
#19
akum semua,

sbg seorg member kat sini aku nak ingtkan korang..maybe bkn hak aku utk ckp camni...but apa yg aku nak bgtau..jgn sape2 join solidinvestment buat masa skrg..just waiting for previous members to get their paid first!!..utk pengetahuan korang solidinvestment ada buat skim pelaburan yg boleh buat ramai org jadi jutawan (lagi dasat drpd PNB drpd kerajaan malaysia!!)..plan yg nie baru established..that mean just WAIT!!! kita tunggu batch pertama utk bln june nie dulu (diorang invest bln apr..2 bln matang) so kita tunggu..klu dia x scamm..that mean we can giv them a bundle of trust!!!
 
Joined
Mar 8, 2006
Messages
96
Likes
0
Points
0
Offline
#20
dalam hadis telah menyebut bahawa manusia akhir zaman akan senang jadi kaya ... dan ianya telah terbukti... sistem ciptaan manusia skrg mudah dimanipulate... otak kurniaan Allah s.w.t amat hebat sekali... wujud mcm2 cara utk duplicate duit.... terpulang pada diri utk menilai... antara yang haram dan yang halal....
 
Status
Not open for further replies.
Top