Dropshipping?

Joined
Jan 16, 2009
Messages
197
Likes
0
Points
16
Offline
hehe tu ayat biasa jumpa kalau main game online
PHP:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061024164557AA9zA9c
boleh refer kat link tu utk pencerahan maksudnya. :D

siap ada yg suka type ROFL LMAO.. pun ade huhu
 
Joined
Jul 8, 2010
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
Dropship setakat saya faham hendaklah diambil direct dari legit supplier. Saya rasa AN yang banyak digunakan oleh ramai orang bukanlah manufacturer atapun wholesaler sebenarnya. AN mungkin dropship di atas dropship yang bertindih-tindih. Atau nama lain ialah middle man. Sbb itu timbul isu lambat hantar dll. Setakat yang saya belajar tentang dropship...jika hendak mengelakkan masalah hendaklah produk itu diambil direct dari legal manufacturer (jarang berlaku) atapun wholesaler. Untuk mendapatkan kelayakan jadi reseller / dropshipper dari mereka ini, perlukan legitimate business license registered kat SSM dan sebolehnya ada akaun bank perniagaan. Setelah cukup kelayakan barulah mereka akan buka akaun reseller utk kita. Biasanya berpeluh juga nak buat agreement dgn diorang, byk dokumen diorang minta. Semua dokumen ni penting jika paypal minta bukti, sekurangnya kita boleh buktikan ialah legitimate reseller.
Saya juga sekrang buat dropship / reseller skin laptop, iphone, BB, HTC dll. Stok direct dari supplier yang legal / legit based kat U.S. Kalau berminat nak kongsi keuntungan dgn produk skin saya..boleh la ke blog kat signature saya itu. Saya tak mampu nak offer dropship...tetapi jika ada yang berminat sila PM saya (only serious person). Nanti boleh kita boleh deal berapa harga dan profit yang dikehendaki berdasarkan MSRP dll. Secara official bukan saya nak dropship...tetapi nak cari 'agen' yang boleh jual produk saya. Stok setakat ni tiada dgn saya...saya buat pre-order. Tapi design skin 100% vero free design. TAkleh customize design. SEtakat yg order untuk customer kat U.S mmg provide tracking number untuk pos, tp international xde tracking number. Akan tetapi skin dihantar ke Malaysia mmg tepat pada waktunya...10 working days sampai selepas payment done.
Setakat ni saya sangat puas hati dgn service company itu, walaupun item takde hot sangat macam vero item, tetapi sales kat facebook dan ebay boleh tahan laa.
Kalau sesiapa serius berminat boleh contact saya, lagi baik kalau dah ada ROB dgn SSM...senang lagi nak buat, kalau takde pun dialu-alukan juga.:)
 
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
Dropship setakat saya faham hendaklah diambil direct dari legit supplier. Saya rasa AN yang banyak digunakan oleh ramai orang bukanlah manufacturer atapun wholesaler sebenarnya. AN mungkin dropship di atas dropship yang bertindih-tindih. Atau nama lain ialah middle man. Sbb itu timbul isu lambat hantar dll. Setakat yang saya belajar tentang dropship...jika hendak mengelakkan masalah hendaklah produk itu diambil direct dari legal manufacturer (jarang berlaku) atapun wholesaler. Untuk mendapatkan kelayakan jadi reseller / dropshipper dari mereka ini, perlukan legitimate business license registered kat SSM dan sebolehnya ada akaun bank perniagaan. Setelah cukup kelayakan barulah mereka akan buka akaun reseller utk kita. Biasanya berpeluh juga nak buat agreement dgn diorang, byk dokumen diorang minta. Semua dokumen ni penting jika paypal minta bukti, sekurangnya kita boleh buktikan ialah legitimate reseller.
Saya juga sekrang buat dropship / reseller skin laptop, iphone, BB, HTC dll. Stok direct dari supplier yang legal / legit based kat U.S. Kalau berminat nak kongsi keuntungan dgn produk skin saya..boleh la ke blog kat signature saya itu. Saya tak mampu nak offer dropship...tetapi jika ada yang berminat sila PM saya (only serious person). Nanti boleh kita boleh deal berapa harga dan profit yang dikehendaki berdasarkan MSRP dll. Secara official bukan saya nak dropship...tetapi nak cari 'agen' yang boleh jual produk saya. Stok setakat ni tiada dgn saya...saya buat pre-order. Tapi design skin 100% vero free design. TAkleh customize design. SEtakat yg order untuk customer kat U.S mmg provide tracking number untuk pos, tp international xde tracking number. Akan tetapi skin dihantar ke Malaysia mmg tepat pada waktunya...10 working days sampai selepas payment done.
Setakat ni saya sangat puas hati dgn service company itu, walaupun item takde hot sangat macam vero item, tetapi sales kat facebook dan ebay boleh tahan laa.
Kalau sesiapa serius berminat boleh contact saya, lagi baik kalau dah ada ROB dgn SSM...senang lagi nak buat, kalau takde pun dialu-alukan juga.:)
waaaaa...bole wat ebook da nih.. cayalah.. :D
 
Joined
Jul 8, 2010
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
Jika sesiapa berminat dengan join drophip aku boleh PM aku, nanti aku bagi special price untuk kongsi untung dropship. Stok dropship direct dari USA. Skin kualiti boleh tahan...material sama macam kat gelaskins, cuma design tak sehebat itu.
 
Joined
Jun 1, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
saya sudah lima tahun berjinak dengan AN. Memang tidak dapat dinafikan memang kita akan dapat $$$ tetapi sampai satu ketika terlalu banyak barangan tidak sampai atau lambat sampai. Dan akhirnya akaun akab terkantoi sebab DSR.

Website AN antara tercanggih didunia (untuk ds), tetapi AN bermati-matian tidak mau menggunakan tracking number. Ini tentu ada muslihatnya. Kalu terpaksa bolehla guna AN tetapi kalu ada jalan lain baik lupakan saja AN ni.
 
Joined
Oct 3, 2009
Messages
705
Likes
0
Points
0
Offline
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
37
Offline
Aku sendirri tak tau.. lama tinggal an.. Lama sgt tinggalkan..a da kata dah leh guna.. ada kata x leh.. cer try tgk.. :)
 
Joined
Sep 1, 2011
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
hi kwn2 sekalian, I ada buat dropship & borong utk lighter japan Zippo (pelbagai modal), utk yg jual rayban kat ebay, ni idea baru utk penetrate market.
kpd sesiapa yg interested, sila pm saya atau email nyconceptuals(add)gmail(dot)com.
 
Top