Dropshipping?

jaisensei

freshman
Joined
Jan 16, 2009
Messages
207
Points
16
apa tu ROFL?

hehe tu ayat biasa jumpa kalau main game online
PHP:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20061024164557AA9zA9c
boleh refer kat link tu utk pencerahan maksudnya. :D

siap ada yg suka type ROFL LMAO.. pun ade huhu
 

alhawariyyun

freshman
Joined
Jul 8, 2010
Messages
36
Points
0
Dropship setakat saya faham hendaklah diambil direct dari legit supplier. Saya rasa AN yang banyak digunakan oleh ramai orang bukanlah manufacturer atapun wholesaler sebenarnya. AN mungkin dropship di atas dropship yang bertindih-tindih. Atau nama lain ialah middle man. Sbb itu timbul isu lambat hantar dll. Setakat yang saya belajar tentang dropship...jika hendak mengelakkan masalah hendaklah produk itu diambil direct dari legal manufacturer (jarang berlaku) atapun wholesaler. Untuk mendapatkan kelayakan jadi reseller / dropshipper dari mereka ini, perlukan legitimate business license registered kat SSM dan sebolehnya ada akaun bank perniagaan. Setelah cukup kelayakan barulah mereka akan buka akaun reseller utk kita. Biasanya berpeluh juga nak buat agreement dgn diorang, byk dokumen diorang minta. Semua dokumen ni penting jika paypal minta bukti, sekurangnya kita boleh buktikan ialah legitimate reseller.
Saya juga sekrang buat dropship / reseller skin laptop, iphone, BB, HTC dll. Stok direct dari supplier yang legal / legit based kat U.S. Kalau berminat nak kongsi keuntungan dgn produk skin saya..boleh la ke blog kat signature saya itu. Saya tak mampu nak offer dropship...tetapi jika ada yang berminat sila PM saya (only serious person). Nanti boleh kita boleh deal berapa harga dan profit yang dikehendaki berdasarkan MSRP dll. Secara official bukan saya nak dropship...tetapi nak cari 'agen' yang boleh jual produk saya. Stok setakat ni tiada dgn saya...saya buat pre-order. Tapi design skin 100% vero free design. TAkleh customize design. SEtakat yg order untuk customer kat U.S mmg provide tracking number untuk pos, tp international xde tracking number. Akan tetapi skin dihantar ke Malaysia mmg tepat pada waktunya...10 working days sampai selepas payment done.
Setakat ni saya sangat puas hati dgn service company itu, walaupun item takde hot sangat macam vero item, tetapi sales kat facebook dan ebay boleh tahan laa.
Kalau sesiapa serius berminat boleh contact saya, lagi baik kalau dah ada ROB dgn SSM...senang lagi nak buat, kalau takde pun dialu-alukan juga.:)
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Dropship setakat saya faham hendaklah diambil direct dari legit supplier. Saya rasa AN yang banyak digunakan oleh ramai orang bukanlah manufacturer atapun wholesaler sebenarnya. AN mungkin dropship di atas dropship yang bertindih-tindih. Atau nama lain ialah middle man. Sbb itu timbul isu lambat hantar dll. Setakat yang saya belajar tentang dropship...jika hendak mengelakkan masalah hendaklah produk itu diambil direct dari legal manufacturer (jarang berlaku) atapun wholesaler. Untuk mendapatkan kelayakan jadi reseller / dropshipper dari mereka ini, perlukan legitimate business license registered kat SSM dan sebolehnya ada akaun bank perniagaan. Setelah cukup kelayakan barulah mereka akan buka akaun reseller utk kita. Biasanya berpeluh juga nak buat agreement dgn diorang, byk dokumen diorang minta. Semua dokumen ni penting jika paypal minta bukti, sekurangnya kita boleh buktikan ialah legitimate reseller.
Saya juga sekrang buat dropship / reseller skin laptop, iphone, BB, HTC dll. Stok direct dari supplier yang legal / legit based kat U.S. Kalau berminat nak kongsi keuntungan dgn produk skin saya..boleh la ke blog kat signature saya itu. Saya tak mampu nak offer dropship...tetapi jika ada yang berminat sila PM saya (only serious person). Nanti boleh kita boleh deal berapa harga dan profit yang dikehendaki berdasarkan MSRP dll. Secara official bukan saya nak dropship...tetapi nak cari 'agen' yang boleh jual produk saya. Stok setakat ni tiada dgn saya...saya buat pre-order. Tapi design skin 100% vero free design. TAkleh customize design. SEtakat yg order untuk customer kat U.S mmg provide tracking number untuk pos, tp international xde tracking number. Akan tetapi skin dihantar ke Malaysia mmg tepat pada waktunya...10 working days sampai selepas payment done.
Setakat ni saya sangat puas hati dgn service company itu, walaupun item takde hot sangat macam vero item, tetapi sales kat facebook dan ebay boleh tahan laa.
Kalau sesiapa serius berminat boleh contact saya, lagi baik kalau dah ada ROB dgn SSM...senang lagi nak buat, kalau takde pun dialu-alukan juga.:)

waaaaa...bole wat ebook da nih.. cayalah.. :D
 
Joined
Jan 16, 2010
Messages
122
Points
0

khazry

freshman
Joined
Jun 18, 2011
Messages
2
Points
0
salam...
sory,, sy budak baru dalam wang cyber..

currently saya supplying original set blackberry and iphone..
-new and unused
-AP and Original warranty are available
n saya n my company are looking for serious dropship agent..

berikut adalah harga kasar bb n iphone for single unit;
bb torch 9800 RM 1380
bb bold 3 9780 RM 1290
bb bold 2 9700 RM 900
bb bold 1 9000 RM 650
bb curve 3g 9300 RM790
bb curve javelin 8900 RM650
bb curve gemini 8520 RM615
bb storm 2 9520 RM850
bb storm 1 9500 RM570
bb pearl 8220 RM360

iphone and iphone 4 also available

pls pm me for further in4

[email protected]

thx in advance

=)
 

alhawariyyun

freshman
Joined
Jul 8, 2010
Messages
36
Points
0
Jika sesiapa berminat dengan join drophip aku boleh PM aku, nanti aku bagi special price untuk kongsi untung dropship. Stok dropship direct dari USA. Skin kualiti boleh tahan...material sama macam kat gelaskins, cuma design tak sehebat itu.
 

faizalcyber

freshman
Joined
Jun 1, 2011
Messages
1
Points
0
saya sudah lima tahun berjinak dengan AN. Memang tidak dapat dinafikan memang kita akan dapat $$$ tetapi sampai satu ketika terlalu banyak barangan tidak sampai atau lambat sampai. Dan akhirnya akaun akab terkantoi sebab DSR.

Website AN antara tercanggih didunia (untuk ds), tetapi AN bermati-matian tidak mau menggunakan tracking number. Ini tentu ada muslihatnya. Kalu terpaksa bolehla guna AN tetapi kalu ada jalan lain baik lupakan saja AN ni.
 
Joined
Mar 10, 2009
Messages
23
Points
3
Age
40
salam warga wc..

di sini saya nak jual 1 akaun droship dari US. semua maklumat ada pada attachment file.
tq.

hanya satu akaun sahaja.:-O
 

Attachments

  • Dropship_Akaun.pdf
    18.1 KB · Views: 52
Joined
Mar 10, 2009
Messages
23
Points
3
Age
40

maizul.com

Newbie
Joined
Oct 3, 2009
Messages
716
Points
0
Top