Dropshipping?

Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
Salam...
Saya baru dalam WC..Tapi alhamdulillah da mencipta USD yang byk di ebay..
Saya pakai dropship shj..
Saya x pakai AN coz berbayar..
Saya pakai DH Gate.... Bukan nak kata.. Saya 100% deal alhamdulillah ok..
Mula2 rase 50-50... Tapi lepas sahabat IM saya dedahkan bagaimana untuk berurusniaga dengan DHGate... Saya terus praktik..
Senang dan berbaloi baloi..
Keuntungan min 50%..so.. boleh cuba..
Sahabat saya akhirnya launch produk dia.. Banner signature sy adalah linknya.. Sekadar perkongsian... amat berguna
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
kenapa semua hanya menceritakan keindahan?
Maaf aku bukan nk condem sesiapa......
skrin shot yg ditunjuk semasa mendapat sale mmg sgt hebat....

bagaimana selepas sale? apa yg terjadi????


tu belum lagi dispute case....MC0XX.... hehehe
yg mana berdasarkan pengalaman yg baru 2 hari berdropship
seller di dhgate tidak akan memulangkan 1sen pun wang anda... itu adalah 1 risiko yg perlu anda tahu.

P/S: cerita lah kebenaran disebalik keindahan...:D
 
Joined
Feb 1, 2009
Messages
1,765
Likes
1
Points
38
Offline
Yang aku kelakar jual senarai dropship dalam ebook. Tapi dah reveal kat dalam post. Apa punya marketing da.......
 
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
Salam worldezam..
Saya masih alhamdulillah dalam transaksi..
Mungkin agak bernasib baik..
Tapi masih berhati hati..
Terima kasih di atas info..
hehe..
Insya Allah ok..
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
Salam worldezam..
Saya masih alhamdulillah dalam transaksi..
Mungkin agak bernasib baik..
Tapi masih berhati hati..
Terima kasih di atas info..
hehe..
Insya Allah ok..
Wasalam...
Mungkin nasib tuan begitu baik dan nasib tidak menyebelahi saya..
just peringatan utk kawan² semua tiada niat utk menjatuhkan sesiapa..:D
 
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
Bagus la kalo ada ebook pasal dropship ni. tp harap2 jgn la buat benda2 kat bwah ni:

1) bg list dropship je (diri sendiri x penah try.. list dropship bole dapat free kat gugel. beribu-ribu lagi)
2) x ajar macam mana nak pilih seller kat memana dropship macam dhgate. silap pilih seller, nyesal kendian nnt bila case melambak. time dapat sale mmg best tp bila brg sampai kat buyer tu yg risau. tp benda ni leh setel kalo tuan nyer ebook tu ajar camna nak pilih seller..
3) x ajar camne nak pilih dropship. ada ds yg centerkan seller cam dhgate. ada yg personal ds(satu seller jer). ds yg ramai seller, lain cara pilih dan ds yg singgle selelr lain cara pilih.

Pendapat nubie jer.. :D Hope ebook tu ok dan membantu nubie2 kat sini....
 
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
Salam.. produk yang di bagitahu tu bukan ebook..
Tapi video panduan untuk meniaga menggunakan DS..
Memang membantu..
Menjual bukan spesific kepada ebay.. mungkin lebih dari itu..
Cume sahabat saya mendedahkan bagaimana mendapatkan bekalan daripada DS tu dengan step by step..
InsyaAllah membantu..
 
Joined
Dec 6, 2007
Messages
299
Likes
0
Points
16
Offline
kenapa semua hanya menceritakan keindahan?
Maaf aku bukan nk condem sesiapa......
skrin shot yg ditunjuk semasa mendapat sale mmg sgt hebat....

bagaimana selepas sale? apa yg terjadi????


tu belum lagi dispute case....MC0XX.... hehehe
yg mana berdasarkan pengalaman yg baru 2 hari berdropship
seller di dhgate tidak akan memulangkan 1sen pun wang anda... itu adalah 1 risiko yg perlu anda tahu.

P/S: cerita lah kebenaran disebalik keindahan...:D

Terus terang saya katakan ni first time kena feedback sebegitu utk brgn ni...lagipun memang saya dah bgtau dgn harga yg dia beli mana boleh dpt yg original. Satu lagi pengalaman saya dgn seller Dhgate mmg dia pulang semula duit bila kita buat refund sekiranya brg yg dihantar rosak atau ada masalah...Saya masih hamba Allah dan takkan menganiaya org lain hanya utk duit...

Alhamdulillah ada sahabat yg guna panduan saya dah memperoleh sale USD5k..ni bukan rekaan tapi realiti...
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
Terus terang saya katakan ni first time kena feedback sebegitu utk brgn ni...lagipun memang saya dah bgtau dgn harga yg dia beli mana boleh dpt yg original. Satu lagi pengalaman saya dgn seller Dhgate mmg dia pulang semula duit bila kita buat refund sekiranya brg yg dihantar rosak atau ada masalah...Saya masih hamba Allah dan takkan menganiaya org lain hanya utk duit...

Alhamdulillah ada sahabat yg guna panduan saya dah memperoleh sale USD5k..ni bukan rekaan tapi realiti...
good bro....
1st kali aku minta maaf atas apa yg aku tulis....

lebih good klu SS tunjuk sebelum dan selepas sale... that realiti..:D
yg lain² dh bgs...:D
so di situ pembeli akan melihat situasi yg jelas tentang situasi sebenar...
and lg pun dlm video bro kan ada cara utk nk meminta refund dgn supplier kan. so aku minta maaf sekali lg klu tersalah anggap.

Peace no war............

Terima Kasih kerana menjelaskan situasi...
 
Joined
Dec 8, 2008
Messages
1,273
Likes
0
Points
36
Offline
den guna D.H.G.A.T.E ok je

open dispute pon dpt je refund

btw kalo dh otai sgt biz ebay kenapa nk jual video?

sales dh x masyuk ke? :))
 
Last edited:
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
Amacam? Ok tak video tu? Saper dah beli leh share sket testimoni korang.. Aku ada tgk kawan aku beli.. Kesimpulannyaaaaaaaaaaa............ =)) :-/ =(( :D Bercampur baur perasaan aku...
 
Last edited:
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
Amacam? Ok tak video tu? Saper dah beli leh share sket testimoni korang.. Aku ada tgk kawan aku beli.. Kesimpulannyaaaaaaaaaaa............ =)) :-/ Bercampur baur perasaan aku...
kawan ko tu sape?
aku kenal tak? aku nak pinjam kejap bole? :-O:-O
 
Top