Dropshipping?

AhmadNabil

freshman
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Points
0
Salam...
Saya baru dalam WC..Tapi alhamdulillah da mencipta USD yang byk di ebay..
Saya pakai dropship shj..
Saya x pakai AN coz berbayar..
Saya pakai DH Gate.... Bukan nak kata.. Saya 100% deal alhamdulillah ok..
Mula2 rase 50-50... Tapi lepas sahabat IM saya dedahkan bagaimana untuk berurusniaga dengan DHGate... Saya terus praktik..
Senang dan berbaloi baloi..
Keuntungan min 50%..so.. boleh cuba..
Sahabat saya akhirnya launch produk dia.. Banner signature sy adalah linknya.. Sekadar perkongsian... amat berguna
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
kenapa semua hanya menceritakan keindahan?
Maaf aku bukan nk condem sesiapa......
skrin shot yg ditunjuk semasa mendapat sale mmg sgt hebat....

bagaimana selepas sale? apa yg terjadi????


tu belum lagi dispute case....MC0XX.... hehehe
yg mana berdasarkan pengalaman yg baru 2 hari berdropship
seller di dhgate tidak akan memulangkan 1sen pun wang anda... itu adalah 1 risiko yg perlu anda tahu.

P/S: cerita lah kebenaran disebalik keindahan...:D
 

AhmadNabil

freshman
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Points
0
Salam worldezam..
Saya masih alhamdulillah dalam transaksi..
Mungkin agak bernasib baik..
Tapi masih berhati hati..
Terima kasih di atas info..
hehe..
Insya Allah ok..
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Salam worldezam..
Saya masih alhamdulillah dalam transaksi..
Mungkin agak bernasib baik..
Tapi masih berhati hati..
Terima kasih di atas info..
hehe..
Insya Allah ok..
Wasalam...
Mungkin nasib tuan begitu baik dan nasib tidak menyebelahi saya..
just peringatan utk kawan² semua tiada niat utk menjatuhkan sesiapa..:D
 

AhmadNabil

freshman
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Points
0
betul tu tuan..
cume kene beringat sebelum kene..
alhamdulillah..
nasib sedikit baik..
hehe..
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Bagus la kalo ada ebook pasal dropship ni. tp harap2 jgn la buat benda2 kat bwah ni:

1) bg list dropship je (diri sendiri x penah try.. list dropship bole dapat free kat gugel. beribu-ribu lagi)
2) x ajar macam mana nak pilih seller kat memana dropship macam dhgate. silap pilih seller, nyesal kendian nnt bila case melambak. time dapat sale mmg best tp bila brg sampai kat buyer tu yg risau. tp benda ni leh setel kalo tuan nyer ebook tu ajar camna nak pilih seller..
3) x ajar camne nak pilih dropship. ada ds yg centerkan seller cam dhgate. ada yg personal ds(satu seller jer). ds yg ramai seller, lain cara pilih dan ds yg singgle selelr lain cara pilih.

Pendapat nubie jer.. :D Hope ebook tu ok dan membantu nubie2 kat sini....
 

AhmadNabil

freshman
Joined
Mar 28, 2011
Messages
28
Points
0
Salam.. produk yang di bagitahu tu bukan ebook..
Tapi video panduan untuk meniaga menggunakan DS..
Memang membantu..
Menjual bukan spesific kepada ebay.. mungkin lebih dari itu..
Cume sahabat saya mendedahkan bagaimana mendapatkan bekalan daripada DS tu dengan step by step..
InsyaAllah membantu..
 

najibasaddok

Newbie
Joined
Dec 6, 2007
Messages
305
Points
16
kenapa semua hanya menceritakan keindahan?
Maaf aku bukan nk condem sesiapa......
skrin shot yg ditunjuk semasa mendapat sale mmg sgt hebat....

bagaimana selepas sale? apa yg terjadi????


tu belum lagi dispute case....MC0XX.... hehehe
yg mana berdasarkan pengalaman yg baru 2 hari berdropship
seller di dhgate tidak akan memulangkan 1sen pun wang anda... itu adalah 1 risiko yg perlu anda tahu.

P/S: cerita lah kebenaran disebalik keindahan...:D

Terus terang saya katakan ni first time kena feedback sebegitu utk brgn ni...lagipun memang saya dah bgtau dgn harga yg dia beli mana boleh dpt yg original. Satu lagi pengalaman saya dgn seller Dhgate mmg dia pulang semula duit bila kita buat refund sekiranya brg yg dihantar rosak atau ada masalah...Saya masih hamba Allah dan takkan menganiaya org lain hanya utk duit...

Alhamdulillah ada sahabat yg guna panduan saya dah memperoleh sale USD5k..ni bukan rekaan tapi realiti...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Terus terang saya katakan ni first time kena feedback sebegitu utk brgn ni...lagipun memang saya dah bgtau dgn harga yg dia beli mana boleh dpt yg original. Satu lagi pengalaman saya dgn seller Dhgate mmg dia pulang semula duit bila kita buat refund sekiranya brg yg dihantar rosak atau ada masalah...Saya masih hamba Allah dan takkan menganiaya org lain hanya utk duit...

Alhamdulillah ada sahabat yg guna panduan saya dah memperoleh sale USD5k..ni bukan rekaan tapi realiti...
good bro....
1st kali aku minta maaf atas apa yg aku tulis....

lebih good klu SS tunjuk sebelum dan selepas sale... that realiti..:D
yg lain² dh bgs...:D
so di situ pembeli akan melihat situasi yg jelas tentang situasi sebenar...
and lg pun dlm video bro kan ada cara utk nk meminta refund dgn supplier kan. so aku minta maaf sekali lg klu tersalah anggap.

Peace no war............

Terima Kasih kerana menjelaskan situasi...
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
video apo ni? video si nuar tu ke? hahhahahah
 
Top