Dropshipping?

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
hampeh la klu cmtu..aku dh oder pakai focalprice..klu compare dgn dx barang dx mahal skit..
so focalprice ni ok ke x?
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
aku penah guna focalprice dengan dealextreme masa demam worldcup arituh..harga korang boleh compare2 ler..barang lebih kurang sama jer..harga yg berbeza sket..

the bad thing is..walaupom dia tulih situ instock, tp sebenarnya barang masih kt tangan supplier..diorang nih aku rase mcm org tgh jerk..ada barang tuh dah seminggu lebih order masih status "waiting for supplier"...pengsan!

satu lagik..barang tetiba jerk dah tak jual..discontinued..WTF??~X(

p/s: satu cara nak tau barang HOT, cuba tgk barang yg selalu "out of stock"..aku agak jer nihh...=))
Dorang memang org tengah pun.. sama cam dhgate jer.. bezanyer dorang x pakai ems free cam dhgate.. :D
 

zackicktan

freshman
Joined
Mar 23, 2009
Messages
160
Points
0
Korang amik ds ni.. insyaallah ok..

1) www.lightake.com (dulu popbuy)
2) www.focalprice.com
3) www.dealextreme.com

tadaaa... selamat mencuba.. :D

P/s: jgn sekali2 tanya aku barang apa yg laris kat situ. kat situ ada brg yg utg 5-150usd. kena carik sendirik. mmg ada beribu brg kat situ tp aku sendirik pun sakit bontot2 carik satu2 kat dlm tu.. takkan senang2 jer nak bg. hehehe... :D
saya dah register focalprice,dhgate,lightake. so far apa yg saya faham

focalprice masa CNY ada real chat dan lepas tu dan sekarang email kat focalprice tak balas(dah 1 bulan dan email kat focalprice 20 kali) dah confirm focalprice kat jalannya.

dhgate diapunya rules terlalu banyak gila dan tak pasti. register je, tengok sini2sana2 tak faham. tinggal je.

lightake ada sesiapa pernah order brg? cerita pasal lightake pula sekarang nak testing dulu. dapat status sebagai dropshipper hehehe - minta gambar dulu, tengok ok tak. lepas apalagi buat macam2 test dia boleh pakai. nanti kalau tak ****** aku.

bro siti_nasrul sekarang payah nak contact brolah
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
aku tgh try focalprice skrg ni..so far 1 item dh smpi ke buyer..hee..tp yg lain blm..
tp smua aku pakai tracking..tkt gak klu xsmpai..

untung biar skit yg ptg xdapat -ve fb..hee..neutral pun aku xnak..haa...
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
aku tgh try focalprice skrg ni..so far 1 item dh smpi ke buyer..hee..tp yg lain blm..
tp smua aku pakai tracking..tkt gak klu xsmpai..

untung biar skit yg ptg xdapat -ve fb..hee..neutral pun aku xnak..haa...
utg sikit xper kalo sale hari2 masuk.. focalprice tu brg ok cuma rege dia mahal sket dari lightake. kat lightake tu ada brg hot tp xletak nama brand. sbb nak elak kena saman... pandai2 la ye cari.. :D
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
utg sikit xper kalo sale hari2 masuk.. focalprice tu brg ok cuma rege dia mahal sket dari lightake. kat lightake tu ada brg hot tp xletak nama brand. sbb nak elak kena saman... pandai2 la ye cari.. :D
sifu mcm nak dapatkan gambar takde watermark?
 

Abd.Hadis

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
155
Points
0
utg sikit xper kalo sale hari2 masuk.. focalprice tu brg ok cuma rege dia mahal sket dari lightake. kat lightake tu ada brg hot tp xletak nama brand. sbb nak elak kena saman... pandai2 la ye cari.. :D
Sifu boleh bagi klu pertama?hehehe
 

bisnesku

Newbie
Joined
Aug 17, 2009
Messages
145
Points
16
Berus gigi.................................. :D
huhu hebak sifu nas ni..musti byk lagi dalam simpanan niche2 beliau ni kan =) sy kadang2 terserempak jgk dgn niche2 yg best tp susah nak cari tempat utk dapatkan supply.
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
bg je dkt aku niche yg best² tu....:D
 

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
74
Points
6
share la ckit camne nak dapatkan supplier yang best2..kadang2 wat research dah jumpa niche yang hot tapi harga sama je dekat ebay..pastu order kat focalprice dah sebulan barang x sampai..hampehh betol..
 

amir_dais

freshman
Joined
Sep 16, 2009
Messages
67
Points
0
wat fizikal je bro..g je uptown ke..psr mlm ke pdg besar ke..
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
share la ckit camne nak dapatkan supplier yang best2..kadang2 wat research dah jumpa niche yang hot tapi harga sama je dekat ebay..pastu order kat focalprice dah sebulan barang x sampai..hampehh betol..
aku pun dh confuse dgn focalprice ni..brg cust ad yg dh sampai..tp yg xsampai tu lg bnyk..aku punye brg pun xsampai2 lg..dh sebulan gak..
 

peace

freshman
Joined
Mar 30, 2010
Messages
229
Points
0
sapa penah pakai dhgate atau chinavasion? blh share pengalaman korang x?
 

akongb

freshman
Joined
Mar 5, 2010
Messages
174
Points
16
aku baru je nak guna....dengar cite alibaba pun rmai scam jugak
 
Top