Dropship warga wc

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
aik.. nape? scammer ke? :)
jgn salah anggap.. tanya jer..

ha ha ha. .tak de lah. masih leh pakai tu, takde masalah tapi tu partner sy punya, dia lebih fokus print t-shirt. sy dah ada mesin lain pula utk print mousepad. ni tengah pecah kepala camana nak buat website. tapi kalo ada minat nak order boleh jer, hantar imej kat emel sy. harga rm10.00 + rm5.00 kos pos utk sekeping. utk hantar oversea rm22.00 termasuk tracking no.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
ha ha ha. .tak de lah. masih leh pakai tu, takde masalah tapi tu partner sy punya, dia lebih fokus print t-shirt. sy dah ada mesin lain pula utk print mousepad. ni tengah pecah kepala camana nak buat website. tapi kalo ada minat nak order boleh jer, hantar imej kat emel sy. harga rm10.00 + rm5.00 kos pos utk sekeping. utk hantar oversea rm22.00 termasuk tracking no.

kalau mcm tu xyahlah remove link tuh...
tambah jer kak ani punya..
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
Tips untuk tracking number. Jangan bagi buyer tracking number immediately. Kalau buyer mintak baru bagi, cukup sekadar mark item "shipped". Maklumla tracking number Pos Malaysia ni kekadang ada kekadang takde, lambat update. Kang bg awal2 takde rekod, susah juga nak ding dong email dengan buyer.
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Tips untuk tracking number. Jangan bagi buyer tracking number immediately. Kalau buyer mintak baru bagi, cukup sekadar mark item "shipped". Maklumla tracking number Pos Malaysia ni kekadang ada kekadang takde, lambat update. Kang bg awal2 takde rekod, susah juga nak ding dong email dengan buyer.

tu la pasal bro. trackign no aku 1/4-10/4 xdpt dikesan. bila email support ckp dh pos ke US. lps 1 minggu br ada dlm usps.com

haru gak aku yg newnie nie. maklum la x biasa hhuuhuh
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
Tips untuk tracking number. Jangan bagi buyer tracking number immediately. Kalau buyer mintak baru bagi, cukup sekadar mark item "shipped". Maklumla tracking number Pos Malaysia ni kekadang ada kekadang takde, lambat update. Kang bg awal2 takde rekod, susah juga nak ding dong email dengan buyer.

so klu dalam dalam ebay kite mark as ship je la?klu buyer nak immediately,kne explain je la ckp pos malaysia ni lembab? :D
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
so klu dalam dalam ebay kite mark as ship je la?klu buyer nak immediately,kne explain je la ckp pos malaysia ni lembab? :D

Tracking No.

1.Bg bila diminta atau ditya oleh buyer sahaja.
2.Bgtau tracking No. hanya boleh guna dan boleh trace lepas 7-10 hari selepas shipping date. Biasanye buyer paham dan tak byk songeh..(biasa buyer aku la)
3.Jgn susah2 bg kalo dorang tak minta. Kang mcm2 pulak kn soal..
4. Ikut advice sifu rempit. cukup sekadar mark item "shipped" kat eBay.
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
Tracking No.

1.Bg bila diminta atau ditya oleh buyer sahaja.
2.Bgtau tracking No. hanya boleh guna dan boleh trace lepas 7-10 hari selepas shipping date. Biasanye buyer paham dan tak byk songeh..(biasa buyer aku la)
3.Jgn susah2 bg kalo dorang tak minta. Kang mcm2 pulak kn soal..
4. Ikut advice sifu rempit. cukup sekadar mark item "shipped" kat eBay.

oooo...selama ni aku kasi terus kat dalam paypal..tapi xde lagi diorg bising tanye²..hehehe..mybe customer aku semua baik²..kekeke..thankz for that info bro.. :)
 

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
tu la pasal bro. trackign no aku 1/4-10/4 xdpt dikesan. bila email support ckp dh pos ke US. lps 1 minggu br ada dlm usps.com

haru gak aku yg newnie nie. maklum la x biasa hhuuhuh

Newbie ek.. hang barang hantar pakai FEDEX no problem la bro. Barang best mesti pakai FEDEX kan. :D

assalamualaikum.. erk saya org baru disini.. ni baru nk pomot dropship rayban saya. harap dapat beri sokongan penuh.. :)

1st post terus pomot DS.. memang best..
 
Last edited:

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
assalamualaikum.. erk saya org baru disini.. ni baru nk pomot dropship rayban saya. harap dapat beri sokongan penuh.. :)

selamat maju jaya!! harga kt web tuh harga tok dropshipping ke??

p/s: ko dok seri kembangan yerk?? dkt jerk tuh..hehehe
 
Top