Dropship/Agent betul ke dpt meraih byk untung?

kong1king

freshman
Joined
Apr 14, 2011
Messages
8
Points
1
Aku baru kena lay off hujung thn lepas, pastu try apply kerja tak dpt2... jadi aku cuba la join dropship. Ramai org ckp senang dpt untung, tapi so far aku dpt untung sikit gila n rasa mcm tak berbaloi…skarang ni aku buntu tgh fikir apa kerja lain part time aku boleh buat dari rumah je
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
43
Points
6
Age
33
dari dropship better buat niaga sendiri tapi ye la kena ada modal la..dropship untung sikit sangat cuma yg best ada yg tk payah pegang stok, hq uruskan..
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
Aku baru kena lay off hujung thn lepas, pastu try apply kerja tak dpt2... jadi aku cuba la join dropship. Ramai org ckp senang dpt untung, tapi so far aku dpt untung sikit gila n rasa mcm tak berbaloi…skarang ni aku buntu tgh fikir apa kerja lain part time aku boleh buat dari rumah je
Setahu Saya kalau dropship ni kena rajin promote la sebab dari situ je Kita boleh dapat untung
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
66
Points
6
dari dropship better buat niaga sendiri tapi ye la kena ada modal la..dropship untung sikit sangat cuma yg best ada yg tk payah pegang stok, hq uruskan..
Tapi kalau takde modal lagi boleh je start dari dropship dulu. Then kumpul modal dari situ
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
71
Points
8
Aku baru kena lay off hujung thn lepas, pastu try apply kerja tak dpt2... jadi aku cuba la join dropship. Ramai org ckp senang dpt untung, tapi so far aku dpt untung sikit gila n rasa mcm tak berbaloi…skarang ni aku buntu tgh fikir apa kerja lain part time aku boleh buat dari rumah je
Dropship untung memang sikit, tapi untuk beginner rasanya Tak jadi masalah. Atleast boleh belajar macam mana nak berbisnes
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Dropship untung memang sikit, tapi untuk beginner rasanya Tak jadi masalah. Atleast boleh belajar macam mana nak berbisnes
Pernah cuba dropship ni, memang susah nak cari customer plus saingan sengit. So kalau tak rajin memang xdpt customer
 

Fred Eng

freshman
Joined
Apr 25, 2018
Messages
15
Points
1
Age
31
Pernah cuba dropship ni, memang susah nak cari customer plus saingan sengit. So kalau tak rajin memang xdpt customer
ni berlaku bila pembelinya terhad, penjual ramai..mksudnya target customer dia tu sikit dri penjual..
 

omarhan

freshman
Joined
Apr 26, 2018
Messages
11
Points
1
Age
38
Tapi kalau takde modal lagi boleh je start dari dropship dulu. Then kumpul modal dari situ
dropship ni ok je cuma kena pandai cari yg berbaloi..kdg ada yg kena yuran mahal..pastu komisen atas brg sikit ja..
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
43
Points
6
Age
33
Tapi kalau takde modal lagi boleh je start dari dropship dulu. Then kumpul modal dari situ
boleh tapi makan masa..selalu klau kena terminate sbb company downsizing akn dpt pampasan..bleh jd modal..
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
boleh tapi makan masa..selalu klau kena terminate sbb company downsizing akn dpt pampasan..bleh jd modal..
Ada jugak company terminate lepastu suruh pekerja tu buat surat resign so dorang xdpt pampasan
 

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
47
Points
8
Ada jugak company terminate lepastu suruh pekerja tu buat surat resign so dorang xdpt pampasan
Tak taulah nak cakap dengan company yang macam ni. Dahla dia yang terminate, lepastu xnak bayar pampasan pulak tu.
 

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
62
Points
8
ni berlaku bila pembelinya terhad, penjual ramai..mksudnya target customer dia tu sikit dri penjual..
Yelah, sekarang ramai yang jadi dropship, lepas tu cust tak ramai memang susah nak close sale. Kena Cari alternative lain
 

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
66
Points
6
dropship ni ok je cuma kena pandai cari yg berbaloi..kdg ada yg kena yuran mahal..pastu komisen atas brg sikit ja..
Tapi memang mostly dropship untung sikit je kan? Kalau yg yuran tinggi tu tapi untung sama je dengan yang yuran rendah, baik pilih yang rendah je. Patut Kita bayar mahal so that dapat pulangkan yang berbaloi
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
71
Points
8
Pernah cuba dropship ni, memang susah nak cari customer plus saingan sengit. So kalau tak rajin memang xdpt customer
So memang kena rajin promote lah. Kalau nak cust ramai rajin2 lah cari platform yang ramai orang pastu boleh promote situ
Post automatically merged:

ni berlaku bila pembelinya terhad, penjual ramai..mksudnya target customer dia tu sikit dri penjual..
Berniaga sendiri je senang kalau macam tu. Jual nasi lemak ke kuih muih depan rumah pun berbaloi jugak
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
159
Points
18
Yelah, sekarang ramai yang jadi dropship, lepas tu cust tak ramai memang susah nak close sale. Kena Cari alternative lain
Bawak grabfood pun ok jugak. Kalau nak tambah side income, ramai buat hujung minggu 2 3 job untuk tambah pendapan sedia ada
Post automatically merged:

Tapi memang mostly dropship untung sikit je kan? Kalau yg yuran tinggi tu tapi untung sama je dengan yang yuran rendah, baik pilih yang rendah je. Patut Kita bayar mahal so that dapat pulangkan yang berbaloi
Kalau macam tu better jadi agent terus, Kita bayar lebih sikit and dapat promote real produk tu
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
43
Points
6
Age
33
Ada jugak company terminate lepastu suruh pekerja tu buat surat resign so dorang xdpt pampasan
ni boleh bawa ke pejabat buruh ni tegakkan hak..mana boleh mcm tu..
Post automatically merged:

Bawak grabfood pun ok jugak. Kalau nak tambah side income, ramai buat hujung minggu 2 3 job untuk tambah pendapan sedia ada
rasa ni berbaloi tgok ada yg bawa smpai dpt ratus2 sehari..hbis kerja boleh buat bg yg ofis habis pukul [email protected]
 

omarhan

freshman
Joined
Apr 26, 2018
Messages
11
Points
1
Age
38
Tapi memang mostly dropship untung sikit je kan? Kalau yg yuran tinggi tu tapi untung sama je dengan yang yuran rendah, baik pilih yang rendah je. Patut Kita bayar mahal so that dapat pulangkan yang berbaloi
ya betul ada juga yg takda yuran langsung..kawan saya ada buat dropship baju kurung tk perlu yuran..
 

Fred Eng

freshman
Joined
Apr 25, 2018
Messages
15
Points
1
Age
31
Berniaga sendiri je senang kalau macam tu. Jual nasi lemak ke kuih muih depan rumah pun berbaloi jugak
ok ja jual nasi lemak tapi ada yg kerja lain wktu pagi tu celah mana nk jual nasi lemak..malam boleh la kut jual burger..
 
Top