Dropbox Memang Memudahkan

SyntaxERROR

freshman
Joined
Apr 17, 2008
Messages
400
Points
16
Saya nak share dgn korang tentang application Dropbox. Dengan Dropbox korang boleh upload dan share file korang dengan kawan2.

Nak lagi best, mana2 file yg korang save dalam Dropbox akan di sync sekali dgn akaun Dropbox korang di PC, phone dan website Dropbox.

Senang kata, Dropbox ni berfungsi macam 1 folder maya dalam PC korang. Dan korang boleh create seberapa banyak subfolder yg korang nak dan share folder tersebut dgn kawan2 (kawan2 kena ada Dropbox jgk).

So, kawan2 korang pon boleh access that folder. Files dlm folder tuh still kita blh access walaupon sedang offline. Sebab masa online, dia akan sync.

Macam kes saya, buat keje dlm group, pkai Dropbox, mudah nak transfer files utk di compile. Semua rujuk dlm 1 folder. Masa offline pon blh access, dan xda alasan sorang ni xdpt file, sorang ni dpt file xupdate dsb.

Menarik! Cmne nk dpt? Step dia mudah je:

1- Download application + Buka akaun Dropbox
2- Dapatkan 2GB space PERCUMA!
3- Buat folder dan share folder dgn kwn2. (klu private, xperlula share)

Kalau ada iPhone, iPad, Android dan Blackberry device, boleh download application Dropbox dan start access files korang di mana jua anda berada.

Yang best tuh FREE utk 2GB!. Sape mau bagi.
 
Last edited:

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Aku memang pakai dropbox ni. Senang nak simpan backup :D
 

GoMonsta

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,859
Points
0
Dah dga 4x kali dah ni... nak try lah. :)
 

KnightRider

freshman
Joined
Dec 13, 2008
Messages
769
Points
16
aku pun pakai dropbox...
mmg senang giler nk transfer file antara satu komputer ke satu komputer yg lain
kalau edit file dlm folder dropbox pun, nanti dia akan automatik edit jgk kt komputer lain.. :)
 

rahzabiz

freshman
Joined
Sep 11, 2010
Messages
47
Points
6
memang best...

sedikit info. org yg takde download dropbox pun boleh juga nak buka folder dalam drobbox tu kat internet.

kat pc yg ade dropbox tu buka folder pastu klik kanan kat folder public tu ade satu link DROPBOX. Klik kat situ dia akan keluar browse on dropbox website.

salin je add website tu. kat mana2 pc yg xde dropbox boleh buka guna link tu. syarat dia kena tau u/n dgn p/word jala
 
Top