Download video 4K akan datang

tatatata230

freshman
Joined
May 24, 2011
Messages
10
Points
1
Asal nak download video je, internet memang lembab skrg.. Kita dah tekan nak download dlm HD tapi kualiti tak HD pun, masih pecah2 gambarnya.. Bila la nak boleh download 4K video dlm masa sekejap je pastu kualiti yg betul2 HD camtu..
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Points
1
Age
28
Asal nak download video je, internet memang lembab skrg.. Kita dah tekan nak download dlm HD tapi kualiti tak HD pun, masih pecah2 gambarnya.. Bila la nak boleh download 4K video dlm masa sekejap je pastu kualiti yg betul2 HD camtu..
sama lar , pagi buka youtube pun pu lembap...lepas tu i cuba malam nak download pun lembap ..ingat i punya quota internet nak abis tapi tak abis pun sama .geram betul .. u guna telco mana ??

aq ni guna dg lar..kadang2 ok kadang2 tak ok ni....
 

Ptura

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
11
Points
1
Age
28
i guna mxs so far ok , eh tapi i dengar dari mmbr aq sekrg govrmnt tengah nak implent 5g tu,betul ke ?
wah kalau 5G tu mmy syok lar...tolong share kalau sesiapa taw psl 5g ni
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
26
aku ni guna Clcm , ok je... Yes betul... skr kerjan kami telah memberikan setiap teleko di Malaysia sambungan 5G & sekrg semua telco tengah melaksanakan 5G dalam kemajuan percubaan.....
Harap lar ok ....
 

jizuzi

freshman
Joined
Dec 12, 2019
Messages
14
Points
1
Age
29
aku ni guna Clcm , ok je... Yes betul... skr kerjan kami telah memberikan setiap teleko di Malaysia sambungan 5G & sekrg semua telco tengah melaksanakan 5G dalam kemajuan percubaan.....
Harap lar ok ....
5G apa ni 5G ...dah lagu 4G pon dah mula slow! Tolong lar ubah 4G dulu baru gi 5G....susah lar nii 5G lar semua nii..mahal lag!
 

Bonzer

freshman
Joined
Dec 12, 2019
Messages
4
Points
1
Age
29
5G apa ni 5G ...dah lagu 4G pon dah mula slow! Tolong lar ubah 4G dulu baru gi 5G....susah lar nii 5G lar semua nii..mahal lag!
Bro apa sgt susah ni , bila teknologi modern dtg n ubah tu mmg bagus utk kita n negara secara maju sekali kan..
5G ni mmg speed laju ! 4g dah down sbb tu lar better network connection dorg nak come with 5G ni..

TM Malaysia ni tengah test trial progress ini..kalau ok mmg ok ..kita kena uspport dorg sbb kalau ada 5G tu mmg best juga..
Bila ada 3G process kita ni smua ckp mcm tak ok lar ini lepas tu smua start ok kita guna ..then 4G ...sama macam tu je bro ..
 

sayanuradam

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
16
Points
3
Age
23
i guna mxs so far ok , eh tapi i dengar dari mmbr aq sekrg govrmnt tengah nak implent 5g tu,betul ke ?
wah kalau 5G tu mmy syok lar...tolong share kalau sesiapa taw psl 5g ni
jangan pakai maxis punya 5g buat sakit hati je lag lag
 

raoman

freshman
Joined
Dec 13, 2019
Messages
1
Points
1
Age
29
jangan pakai maxis punya 5g buat sakit hati je lag lag
ye betul wey ! last time aq pakai maxs je ..ehhh line dia bagi 5G mmg buat sakit hati aq jee..lag lag .rugi kan wang aq nii
Tapi mmbr2 aq gitaw yg TM malaysia ni tengah buat 5G trial lar ... dengar mcm best je line dorang ..
Boleh cuba lar nnti..sbb so far aq tak dengar apa2 bad psl TM malaysia punyer connection lagi...
 

sayanuradam

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
16
Points
3
Age
23
kawan aku dah pakai tm punya dia kata ok la laju. ni baru betul 5g
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
kawan aku dah pakai tm punya dia kata ok la laju. ni baru betul 5g
yes kawan ...adik aku ni pon guna TM punyer ..
memang TM punyer line semua ok n stable juga ! i pun tengah planing nak guna juga :)
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
ye betul wey ! last time aq pakai maxs je ..ehhh line dia bagi 5G mmg buat sakit hati aq jee..lag lag .rugi kan wang aq nii
Tapi mmbr2 aq gitaw yg TM malaysia ni tengah buat 5G trial lar ... dengar mcm best je line dorang ..
Boleh cuba lar nnti..sbb so far aq tak dengar apa2 bad psl TM malaysia punyer connection lagi...
ah haaa...adik aq gitaw juga TM 5G ini yang mampu menyampaikan 5G kepada pengguna dan juga mampu menyediakan infrastruktur kepada penyedia perkhidmatan lain..so rasa memang ok lar kan ! Tunggu nak tukar n guna juga lar sekarang ...excited lar
 

sayanuradam

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
16
Points
3
Age
23
ah haaa...adik aq gitaw juga TM 5G ini yang mampu menyampaikan 5G kepada pengguna dan juga mampu menyediakan infrastruktur kepada penyedia perkhidmatan lain..so rasa memang ok lar kan ! Tunggu nak tukar n guna juga lar sekarang ...excited lar
bila eh dorang nak announce kan? harap harap area rumah aku ada lah 5g
 

sayanuradam

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
16
Points
3
Age
23
ah haaa...adik aq gitaw juga TM 5G ini yang mampu menyampaikan 5G kepada pengguna dan juga mampu menyediakan infrastruktur kepada penyedia perkhidmatan lain..so rasa memang ok lar kan ! Tunggu nak tukar n guna juga lar sekarang ...excited lar
betul la telco lain banyak tumpang tm punya infra. baik direct pakai tm je senang takde masalah
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
5G apa ni 5G ...dah lagu 4G pon dah mula slow! Tolong lar ubah 4G dulu baru gi 5G....susah lar nii 5G lar semua nii..mahal lag!
Eh ada je telco yg okay 4g dia.. Aku guna unifi mobile kot, x de apa2 masalah.. Telco lain tulis je 4g kt tepon tapi line x dek, sembang je tu hahaha
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
ye betul wey ! last time aq pakai maxs je ..ehhh line dia bagi 5G mmg buat sakit hati aq jee..lag lag .rugi kan wang aq nii
Tapi mmbr2 aq gitaw yg TM malaysia ni tengah buat 5G trial lar ... dengar mcm best je line dorang ..
Boleh cuba lar nnti..sbb so far aq tak dengar apa2 bad psl TM malaysia punyer connection lagi...
Betul, tgh testing 5g kt subang dgn langkawi..member dduk subang kata dah dpt dah 5g tm, laju bak hang la.. Yelah kalau 4g dah helok inikan 5g en hehe
 

kyotoloves

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
57
Points
8
Age
28
bila eh dorang nak announce kan? harap harap area rumah aku ada lah 5g
Announce apa? Skrg pon tgh testing, lambat laun ada la tu kt area masing2, just stay tunedddd sbb tm en kerja laju je buat, masalah settle kejap je hehe
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
i guna mxs so far ok , eh tapi i dengar dari mmbr aq sekrg govrmnt tengah nak implent 5g tu,betul ke ?
wah kalau 5G tu mmy syok lar...tolong share kalau sesiapa taw psl 5g ni
skrg asal baca news mesti pasal 5g tapi mostly telco dok collab sesama sendiri.. Yg tak logiknya, telco yg sama servis yg meh juga yg dia nak collab.. x paham aku hahaha
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
Eh ada je telco yg okay 4g dia.. Aku guna unifi mobile kot, x de apa2 masalah.. Telco lain tulis je 4g kt tepon tapi line x dek, sembang je tu hahaha
ha'ah, better guna telco yg bila kita bayor berbaloi la.. nak2 yg coverage elok.. tu org kata unifi ok, ni nak 5g mesti la lagi cun line dia
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
25
betul la telco lain banyak tumpang tm punya infra. baik direct pakai tm je senang takde masalah
Setuju sangat. Org yg dah dpd dulu guna tm mmg setia dgn tm, sbab servis diorang helok. X de nak hilang2 connection time hujan semua. Nak settle problem pun laju je no worries
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
25
Betul, tgh testing 5g kt subang dgn langkawi..member dduk subang kata dah dpt dah 5g tm, laju bak hang la.. Yelah kalau 4g dah helok inikan 5g en hehe
Haah, dgn nak buat stand alonenya kt dlm artikel ni. Mmg lagi laju la 5g tm punya, dah telco lain x nak buat juga gini, asyik nak buat yg biase punya je. Ke sebab x pakar dlm bab2 ni hahaha
 
Top