Domain 5 letter will die soon??!!! Grab cepat!!!!!!

Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#1
salam,

seperti yg kita tahu domain dgn 4 letter(huruf) dah mati NOT AVAILABLE.. :( :(



dan even nama domain yg pelik eww3.com rfds.com 4dsa.com

paling bang4ng pun harga dia x kurang dari USD$200 ..

dan dijangka domain dgn 5 letter(huruf) plak akn die/mati...
xxxxx.com

so baik beli... bole simpan untuk benefit dihari tua(properties)... :D

harga domain akn meningkat..dan meningkat.,,

tool besh aku slalu guna nk cari domain yg besh: http://www.namestation.com/domain-suggestions.aspx



p/s .com extension is the besh
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#2
haha... aku x tau pulak 4 letter domain dah mati.. ketinggalan zaman la aku ni :D aku ada satu jer 4lttr domain kat godaddy tp x penah guna pun... huhu
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#3
domain 4 letter mati sejak tahun 2007 lg ..
kasi lah show domain br0 4 letter tu heher :D
 
Joined
Mar 22, 2007
Messages
754
Likes
0
Points
18
Offline
#4
Domain premium 5 letter iaitu Slots.com baru-baru ini telah dijual pada harga USD$5.5 juta!!! :)

Beberapa domain 4 letter juga berjaya dijual pada harga tinggi seperti YJHY.com ($3,660), TXCS.com ($2,440) dan banyak lagi... boleh baca lebih lanjut kat sini :D
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#5
Domain premium 5 letter iaitu Slots.com baru-baru ini telah dijual pada harga USD$5.5 juta!!! :)

Beberapa domain 4 letter juga berjaya dijual pada harga tinggi seperti YJHY.com ($3,660), TXCS.com ($2,440) dan banyak lagi... boleh baca lebih lanjut kat sini :D
hehe... style2...

aku dok mencari domain2 yg besh untuk 5 words...

tp susah gile nk jumpe... :(
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#7
pertambahan .. ade je karakter ni dlm 4 letter domain "-"
x dikira sebagai 4 letter domains ;)
 
Last edited:

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,313
Likes
2
Points
38
Offline
#11
aku rasa kat ebay banyak lagi jual.. cuma kena pandai bid la...
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#15
aku minat betul la dgn domain ni "ZANO.com" = PERFECT untuk buat web 2.0

tp harga mahal nak m4mpust USD$9000 ~ USD$10,000 :( :(
 
Joined
Mar 22, 2007
Messages
754
Likes
0
Points
18
Offline
#16
aku minat betul la dgn domain ni "ZANO.com" = PERFECT untuk buat web 2.0

tp harga mahal nak m4mpust USD$9000 ~ USD$10,000 :( :(
Domain 4 huruf dengan pattern CVCV nie memang mahal, contohnya domain CIKU.com telah dijual pada harga USD$5,201 dan RAGE.com pada harga USD$49,999 baru-baru ini :)
 
Last edited:
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#17
Domain 4 huruf dengan pattern CVCV nie memang mahal, contohnya domain CIKU.com telah dijual pada harga USD$5,201 dan RAGE.com pada harga USD$49,999 baru-baru ini :)
bro aku tgk br0 nie cm pr0 bab2 domain ni... :D

agak kalau 4 letter tp dalam dia ada "-" kira 4 letter domain gak ke? price agak2 bape bole letak??

contoh kalau x-po.com g-so.com ?? :confused:
 
Joined
Mar 22, 2007
Messages
754
Likes
0
Points
18
Offline
#18
bro aku tgk br0 nie cm pr0 bab2 domain ni... :D
Hehe.. saya belum pr0 lagi.. masih newbie :)

agak kalau 4 letter tp dalam dia ada "-" kira 4 letter domain gak ke? price agak2 bape bole letak??

contoh kalau x-po.com g-so.com ?? :confused:
Kalau ada "-" tak dipanggil 4 letter, domain macam tu dipanggil 4 character samada L-LL.com, LL-L.com atau L--L.com.

Dari segi sales, paling tinggi yang pernah saya lihat adalah domain e-na.com (USD$2,000), i-co.com (USD$600) dan d-gk.com (USD$442). Berdasarkan pemerhatian, domain seperti ini kurang popular dan tak banyak jualan yang direkodkan sejak 3 tahun yang lalu. Kebanyakannya dijual pada harga low $XX sahaja. Bagaimanapun, domain berkualiti seperti i-TV.com memang boleh dijual pada harga tinggi :)

Oh ya, just nak update beberapa jualan terkini domain LLLL.com:

EDPC.com - $1,012
AAIM.com - $2,721
SDOS.com - $4,000
SHUI.com - $12,000
 
Top