Diskusi Serius eBay Fizikal (Research, Shipping, Packing & Lain²)

bmw_7series

freshman
Joined
Dec 30, 2007
Messages
124
Points
16
Age
34
slm..nk tnye skit,biasanye shipping utk tshirt bape usd utk pos ke tmpt paling jauh skali eg,USA ke Canada ke UK ke?
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
slm..nk tnye skit,biasanye shipping utk tshirt bape usd utk pos ke tmpt paling jauh skali eg,USA ke Canada ke UK ke?

ikut keberatan t-shirt bro.. kalau bro dapat bg berapa gram and tempat dihantar. insyaALlah, sifu2 eBay boleh bantu kirakan anggaran..
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
mesin penimbang kilo tu jgn lupa beli. amat penting tu. aku dah beli 6 bulan lepas tapi tak pakai2 lagi. ehehehe
 

codak

freshman
Joined
Apr 24, 2009
Messages
571
Points
0
nk tnye sape2 ada penah hilang barang masa pos guna pos malaysia ni?

kalau pki pos AN ni dh mmg selalu dgr ilangnyer hhehe

atau ada negara2 yg kita harus elakkan tuk hantar selain israel?
 

kallam

freshman
Joined
May 31, 2007
Messages
1,084
Points
36
nk tnye sape2 ada penah hilang barang masa pos guna pos malaysia ni?

kalau pki pos AN ni dh mmg selalu dgr ilangnyer hhehe

atau ada negara2 yg kita harus elakkan tuk hantar selain israel?

pernah anta itali lepas seminggu terus buat dispute .. kuang ajor betol... aku dah anto dah brg.. cakap barang tak sampai (memang lah tak sampai baru seminggu) dah kasik tracking pon sama gak lepas sebulan masuk balik duit paypal ke akaun italian nihh :confused:
 

kallam

freshman
Joined
May 31, 2007
Messages
1,084
Points
36
mesin penimbang kilo tu jgn lupa beli. amat penting tu. aku dah beli 6 bulan lepas tapi tak pakai2 lagi. ehehehe

ader jual ker alat penimbang tuh?..
pernah nampak sorang cina pergi pos barang tak payah timbang(dah timbang sendri)
tanya pejabat pos katernyer pergi tanya cina tuh maner dapat timbang tuh..
nak tanya ciner tuh (da ilang daa..
 

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
ader jual ker alat penimbang tuh?..
pernah nampak sorang cina pergi pos barang tak payah timbang(dah timbang sendri)
tanya pejabat pos katernyer pergi tanya cina tuh maner dapat timbang tuh..
nak tanya ciner tuh (da ilang daa..

pakai alat timbang yg biase guna wat kuih tuh sudahh...sifu mansuq pom pakai hak tuh jee..:p
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
ader jual ker alat penimbang tuh?..
pernah nampak sorang cina pergi pos barang tak payah timbang(dah timbang sendri)
tanya pejabat pos katernyer pergi tanya cina tuh maner dapat timbang tuh..
nak tanya ciner tuh (da ilang daa..

alat penimbang tu ada jual kat kedai yang supply brg2 buat kuih dan kek. kalau sape dok shah alam, klang boleh gi kat sebelah pasar borong klang, cari kat kawasan kedai2 situ. nama kedai 2Ply, tak sure kalau dia tukar nama. ala pusing2 je situ mesti jumpa :)

lagi satu boleh cari kat kedai supply mesin2. ada satu kat little india klang. kedai ni betul2 dekat dgn hentian bas. kedai dia corner lot. xingat nama kedai.
 
Last edited:

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
Aik..penting!! Tp tak pakai2..Compius sikit aku dgn statment ni :confused::confused::confused:
Penting untuk korang la. Aku dok guna AN nak timbang apa. Time tu berangan nak fizikal la konon. Sampai sudah tak buat2 ni. Aku beli yg 3Kg je. RM 19.90 kat chow kit.
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
Penting untuk korang la. Aku dok guna AN nak timbang apa. Time tu berangan nak fizikal la konon. Sampai sudah tak buat2 ni. Aku beli yg 3Kg je. RM 19.90 kat chow kit.

ko guna untuk timbang duit jer kan? sekilo duit kertas berapa ribu dpt? :p
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Penting untuk korang la. Aku dok guna AN nak timbang apa. Time tu berangan nak fizikal la konon. Sampai sudah tak buat2 ni. Aku beli yg 3Kg je. RM 19.90 kat chow kit.

kasi pinjam kat aku la. aku bg komisyen aje kat ko nnt. amacam?
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
Penting untuk korang la. Aku dok guna AN nak timbang apa. Time tu berangan nak fizikal la konon. Sampai sudah tak buat2 ni. Aku beli yg 3Kg je. RM 19.90 kat chow kit.

camtu ko lelong je la kt ebay. starting price GBP19.90. Shipping ko pinjam akaun DHL kekuda tu.
 

waje

freshman
Joined
Jul 31, 2009
Messages
237
Points
0
customc.jpg

Ni la rupe penimbang digital aku bli kat kedai kek kat dgn warta bangi, dlm RM 80-90.. tak hengat

Buat airmail rubber stamp, senang skit, chop ajer. kalo nak lekat2 kekadang tertangal.

trackq.jpg

Tampal kat kertas A4 berserta date & details pastu cop sekali ajer. senang nak carik balik kalo customer tanye tracking number.

custom2n.jpg

Ni plak custom declaration form 4x4 pada sekeping kerta A4 = 16 keping sekali potostat.. pastu suh awek kedai potostet kerat2kan pakai alat potong tu.. tak yah la korang nak potong pakai gunting..

org lain tayang timbunan duit.. aku hanye mampu tayang timbunan kertas declare kastam ajer ler..


gambar sengaja diambil secara blur. :p
 
Last edited:

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
customc.jpg

Ni la rupe penimbang digital aku bli kat kedai kek kat dgn warta bangi, dlm RM 80-90.. tak hengat

Buat airmail rubber stamp, senang skit, chop ajer. kalo nak lekat2 kekadang tertangal.

trackq.jpg

Tampal kat kertas A4 berserta date & details pastu cop sekali ajer. senang nak carik balik kalo customer tanye tracking number.

custom2n.jpg

Ni plak custom declaration form 4x4 pada sekeping kerta A4 = 16 keping sekali potostat.. pastu suh awek kedai potostet kerat2kan pakai alat potong tu.. tak yah la korang nak potong pakai gunting..

org lain tayang timbunan duit.. aku hanye mampu tayang timbunan kertas declare kastam ajer ler..


gambar sengaja diambil secara blur. :p

ahahha org jual brg.. ko jual kertas kastam ye ahhahahha patut aku p pos bangi borang byk abis. ahhaha
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
pergh waje.. banyak btol form ko...
ko punye duit mmg takleh tayang kat sini.. kang ramai pakat2 nak rompak ko... lagipun kalau tayang kat sini, kamera tu tak cukup ruang utk amik gambar duit ko...huhuhu ..

kagum...kagum... sampai meleleh hingus aku tgk form ko..
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
pergh waje.. banyak btol form ko...
ko punye duit mmg takleh tayang kat sini.. kang ramai pakat2 nak rompak ko... lagipun kalau tayang kat sini, kamera tu tak cukup ruang utk amik gambar duit ko...huhuhu ..

kagum...kagum... sampai meleleh hingus aku tgk form ko..

betul~!! kalau sifu waje tayang duit..memang x muat screen 19 inci aku nih nak tgk..

p.s : sifu waje kalau withdraw duit kat bank, sifu john akan jadi dia nye pengiring..
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

betul~!! kalau sifu waje tayang duit..memang x muat screen 19 inci aku nih nak tgk..

p.s : sifu waje kalau withdraw duit kat bank, sifu john akan jadi dia nye pengiring..

dia pakai cek aje. sbb tu byk buku cek dlm kete. sifu john tlg cashkn aje. ahahha
 
Top