Diskusi Serius eBay Fizikal (Research, Shipping, Packing & Lain²)

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
ye la kena plan awl2. ada org nk skali mkn terus kenyang. ada org tgk pada long term profit @ bulk profit.
sifu qrodat sekrg ni...semakin mantap cara menjawabnya....mmg sesuai jadik MOD la....

nak tanya la sifu....sifu target yg mana; long/short or bulk profit? hehhehhe
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,075
Points
38
Age
37
HA Sifu jawab.. HUEheuheuheuehue..

AKu memang target long term..PAsai niepada aku merupakan lubuk zaman berzaman...

Melainkan ada cara baru selepas nie..MUngkin eBay akn berubah or kita kena ubah senmdirik...
 

stone

freshman
Joined
Sep 1, 2009
Messages
205
Points
0
terima kasih kat vm tuk thread yg sungguh hebat ni, sy percaya, ia akan meletup ! rasanya vm, byk berjasa kpd sy honestly .. tq ye bro .. isyaAllah, byk berkatnya...

nak tanya
1. kat mana nak cari home photo studio tu yang kotak2 tu? ada tak kedai sekitar lembah kelang area shah alam, kl, cheras yg jual benda tu?
lepas tu nak cari glassy alas, jadi bila ambik gambar tu akan bagi effect yg menarik..


2. kat mana nak cari display doll clothing, yg hanya ada badan, tapi takde kaki , takde tangan(kalau ada pun takpe kot), dan takde kepala. sbb nak guna buat display baju2 colar. kalau boleh tak nak yang ada kepala, sbb dulu2 masa kecik ada org cakap nanti patung tu mintak nyawa... tak tahu betul ke tak

3. amat bersetuju dgn forumer yg mana tah, agar diwujudkan pakatan wangcyber, agar register dgn fedex dan dhl ( of course kena ada minumum komitmen volume delivery ) agar derg leh bagi kita rega murah untuk shipping..


again, tq untuk thread yg ditunggu2...



[edited]
ada org bagi tahu
1. ada somewhere kat jalan ipoh, aku leh lupa lak nama plaza tu.. so murah2 pelbagai size katanya
2. kat jalan kenanga, baju2 pun murah kat sana, tp rega lebih kurang dgn gm plaza jek. tapi malangnya, tempat ni jauh dari tempat aku. ini tempatnya http://wikimapia.org/#lat=3.1387539&lon=101.706233&z=18&l=0&m=s&v=9
 
Last edited:

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
2. kat mana nak cari display doll clothing, yg hanya ada badan, tapi takde kaki , takde tangan(kalau ada pun takpe kot), dan takde kepala. sbb nak guna buat display baju2 colar. kalau boleh tak nak yang ada kepala.
ko dok kat mana? kalo perak sy tau le kedai katne, kalo negeri lain, sowi, tak tau.
 

Lamanutama

freshman
Joined
Dec 5, 2009
Messages
682
Points
16
Okay Macam Ni.. Saya Ada Jual Barang Kat Ebay.. Saya Nak Tahu Harga Shipping Berapa Untuk Worldwide Dan US.. Tolong Sesiapa Dapat Bantu SAya..
 
Last edited:

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
32
xpayah la susah2 jual barang ke us, kat malaysia pon ok pe? jual ape? berminat gak nak beli.. hehehe....
 

stone

freshman
Joined
Sep 1, 2009
Messages
205
Points
0
haha stone..rasanya kita jiran2 je ni
tah2 masa kita makan nasi beryani kat nasi king atau kat restoran chinese muslim tu, kita duduk sebelah menyebelah ; )

wah chukai, ni kalau dah buat ebay lepas ni leh la ko stay kat jalan permata. mudah2an rezeki kita ye dok.
 

spindizzy

freshman
Joined
Jan 14, 2010
Messages
65
Points
0
xpayah la susah2 jual barang ke us, kat malaysia pon ok pe? jual ape? berminat gak nak beli.. hehehe....
susah woo.. barang aku jual org malaysia xnak beli org belah sana je yg asik beli hari2.. cemana aku nak jual kat malaysia??
 
Top