Digi menawarkan pakej promosi rm36 sebulan – hadir dengan 3gb data dan 100 minit panggilan...

Joined
Jun 6, 2015
Messages
18,322
Likes
28
Points
48
Offline
#1
Sejak daripada bulan lepas, pihak Celcom agak mencuri perhatian ramai dengan menawarkan Celcom First Basic pada harga langganan RM38 dan data sebanyak 3GB. Kini, untuk bersaing dengan Celcom, pihak Digi turut hadir dengan promosi baru menawarkan langganan data sehingga 3GB pada harga hanya RM36 sebulan.

Pelan promosi ini ditawarkan untuk langganan hanya selama sebulan sahaja, iaitu daripada 15 Jun hingga 15 Julai 2015, dimana pengguna boleh menikmati langganan data sebanyak 3GB, minit panggilan percuma sebanyak 100 minit, serta 100 SMS percuma pada harga langganan RM36 sebulan. Digi turut menekankan yang mana harga promosi ini hanya tertakluk kepada 12 bulan pertama sahaja, dan pengguna akan diperlukan membayar RM50 sebulan bermula bulan ke-13 untuk pelan ini.

Selain pakej promosi RM36 sebulan, pihak Digi juga turut menawarkan pakej promosi pada harga RM68 sebulan yang hadir dengan 4GB data dan 200 minit panggilan percuma serta 200 SMS percuma. Pakej ini akan beralih kepada harga langganan RM78 sebulan selepas tempoh 12 bulan pertama.

Untuk pelanggan sedia ada yang ingin bertukar kepada pakej ini, anda dikehendaki ke pusat Digi berdekatan, selain pelanggan baru turut boleh walk-in untuk bertukar ke pakej ini.

Dengan persaingan sihat antara syarikat telekomunikasi ini, mungkinkah kita akan melihat pakej lebih murah daripada syarikat-syarikat lain dalam waktu terdekat?

Sumber: Amanz
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
89
Likes
6
Points
8
Offline
#9
Aq tak paham langsung mcm mana org blh kata plan DG 36 ni lagi baik drpd celcom 38. data pon kurang, harga promosi pon kan convert balik ke RM50 lepas 12bln. mmg nak tipu customer je. 38 byk benefit la, bawak data ke bulan depan semua.
 
Joined
Jul 16, 2012
Messages
353
Likes
1
Points
18
Offline
#10
Price war sekarang, lebih baik untuk customers seperti kami semua.
uMobile juga tawar RM28, 3GB, 50 mins dan 100 sms
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#11
Price war sekarang, lebih baik untuk customers seperti kami semua.
uMobile juga tawar RM28, 3GB, 50 mins dan 100 sms
ku x rasa baik la. dia org ni semua buat kerja tipu la. mcm macis, cume 6 bln promosi plan dia tu +Beku+ semua plan ni dia org nak buat customer pening sampai celcom habis promosi utk plan 38 tu. 'U' baik jgn ambik, semua org pon kata speed cacat, coverage cuma 4X4 cm saje hahahahahaha
 
Joined
Feb 6, 2012
Messages
49
Likes
1
Points
8
Offline
#12
Aq tak paham langsung mcm mana org blh kata plan DG 36 ni lagi baik drpd celcom 38. data pon kurang, harga promosi pon kan convert balik ke RM50 lepas 12bln. mmg nak tipu customer je. 38 byk benefit la, bawak data ke bulan depan semua.
bila promosi celcom tu habis??? aq dgr byk org kata bulan ni tapi ade jugak yg kata bulan depan pulakkkk. aq pon masih phikir nak plan yg mana. Yg aq risau tu, data yg dia org kasi. celcom 38 data kan balik ke 2gb bila promosi tu habis?
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
89
Likes
6
Points
8
Offline
#13
bila promosi celcom tu habis??? aq dgr byk org kata bulan ni tapi ade jugak yg kata bulan depan pulakkkk. aq pon masih phikir nak plan yg mana. Yg aq risau tu, data yg dia org kasi. celcom 38 data kan balik ke 2gb bila promosi tu habis?
yg aq tau, bulan depan tgh la. baik ko cepat, data tu mmg akan balik ke 2gb lepas promosi habis, org yg register sebelum promosi habis akan ade 3gb selamanya ~~ hahahahah
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#14
Aq tak paham langsung mcm mana org blh kata plan DG 36 ni lagi baik drpd celcom 38. data pon kurang, harga promosi pon kan convert balik ke RM50 lepas 12bln. mmg nak tipu customer je. 38 byk benefit la, bawak data ke bulan depan semua.

skang nie byk hidden cost..tul ckp tu @zaqzaq baik hati2...nnt bila dah kena ikat kontrak,nk tarik balik tu +Nangiss+
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
89
Likes
6
Points
8
Offline
#15
skang nie byk hidden cost..tul ckp tu @zaqzaq baik hati2...nnt bila dah kena ikat kontrak,nk tarik balik tu +Nangiss+
Plan celcom 38 ni xde contract la kalao bukan beli dgn smartphone package tu. kalao MNP dari telco lain mmg suka hati je keluar masuk register plan sesuka hati. aq ni dah guna 2 bulan tiap2 bulan cuma 40 ringgit de. GST kot extra tu.
 
Joined
Mar 28, 2013
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#16
Price war sekarang, lebih baik untuk customers seperti kami semua.
uMobile juga tawar RM28, 3GB, 50 mins dan 100 sms
speed test yg aq buat semalam. lambat mcm sipuutt la 'U' tu... aq buat ni kat PJ lagi.. download speed cume 4.97Mbps. kompare d member yg guna celcom 38 10.59 Mbps. beza sebesar gajah
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
32
Likes
1
Points
8
Offline
#17
skang nie byk hidden cost..tul ckp tu @zaqzaq baik hati2...nnt bila dah kena ikat kontrak,nk tarik balik tu +Nangiss+
hidden cost byk macis la. aq dulu guna satu plan tu. kata je 78 sebulan. bill dtg, 94++ la. aq pon tak call byk sgt. data pon tak guna byk. entah mana dia org nlh caj extra tu. rasa mcm nak tukar la ke plan baru 'U' tu. 28 sebulan je, kalao nak caj extra hidden2 semua pon lagi murah drpd macis. hehehe
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#18
hidden cost byk macis la. aq dulu guna satu plan tu. kata je 78 sebulan. bill dtg, 94++ la. aq pon tak call byk sgt. data pon tak guna byk. entah mana dia org nlh caj extra tu. rasa mcm nak tukar la ke plan baru 'U' tu. 28 sebulan je, kalao nak caj extra hidden2 semua pon lagi murah drpd macis. hehehe
baik ko jgn hahaha. gf aq semalam je apply hari ini nak terminate hahahaha. sbb line terlalu slow ~ lagipon line pon tak tetap. kejap ade 3G, kejap balik E. dia tu nak load instagram semua blh sampai mengamuk pulak hahaha.
 
Joined
Jun 17, 2013
Messages
32
Likes
1
Points
8
Offline
#19
baik ko jgn hahaha. gf aq semalam je apply hari ini nak terminate hahahaha. sbb line terlalu slow ~ lagipon line pon tak tetap. kejap ade 3G, kejap balik E. dia tu nak load instagram semua blh sampai mengamuk pulak hahaha.
ye ke? tapi plan dia mmg menarik la.. free 50mb data roaming semua... aq suka plan DG tu jugak. tapi harga promosi pulak lepas 12bln balik ke original harga... mcm tipu customer je
 

mensye

freshman
Joined
May 29, 2013
Messages
23
Likes
1
Points
3
Offline
#20
ye ke? tapi plan dia mmg menarik la.. free 50mb data roaming semua... aq suka plan DG tu jugak. tapi harga promosi pulak lepas 12bln balik ke original harga... mcm tipu customer je
ko tgk la kat malaysia pon 'U' line sudah cacat. ko nak bawak ke luar negara pulak hahaha. aq rasa line pon takde kot masa tu. DG tu dia nak buat short term business je. nak tarik customer jgn gi ke celcom sebab dia org tau promosi celcom 38 akan habis dah.. sbb tu la nak buat promosi utk 12bln je.. kesian customer dia je, kena tipu.
 
Top