Diary Newbie dalam dunia FOREX..

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga WC yg dihormati..

Tujuan saya mewujudkan thread ini adalah untuk berkongsi pengalaman, kisah suka dan duka, teknik, dan pendapat dalam dunia FOREX ni..

tak dinafikan FOREX ni mampu menjadikan kita kaya raya dengan satu klik..dalam masa sama mampu mengkayapkan kita juga...

namun dalam mengharungi dunia FOREX ni...ilmu perlulah tinggi dan sikap penyabar dan tidak tamak perlu dipupuk oleh trader jika mahu menjadi trader FOREX yang berjaya...

Dalam journal ni, saya akan menggunakan platform Metatrader 4...dan InsyaAllah saya akan update setiap hari result trade saya (InsyaAllah..)...

saya tidak menggunakan EA hanya beberapa indicator biasa sahaja dalam trade saya...
saya tidak menjual aper2 dalam thread ni macam saya maklumkan dr awal...hanya ingin berkongsi cerita dan pengalaman dan pandangan kepada warga WC semua... :D

saya harap semua mendapat manfaat dan ilmu daripada kisah saya...:cool:
 

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
bermula pada 10 Disember 2009

deposit USD100.00:D

hasil untuk 10 Disember 2009 : USD12.62

journal1012.jpg
[/URL][/IMG]

syukur!! Alhamdulillah... :D
 

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
pada 14 Disember 2009

hasil FOREX saya adalah USD 23.26 :D

journal1412.jpg
[/URL][/IMG]

Alhamdulillah...
 

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
Pada 22 Disember 2009

Hasil trade saya adalah USD8.41 :cool:

journal2212.jpg
[/URL][/IMG]

Alhamdulillah...
 

danzaimar

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
273
Points
16
Age
37
ada sesapa boleh tolong ajar nk upload gambar kasi lg cantik dan jelas??huhuhu

nanti saya upload lagi...tgh bz jap..huhuu
 

azack

freshman
Joined
Dec 25, 2009
Messages
16
Points
0
salam
Kalau nak cantik link terus kita punya terminal ngan mt4stats.com ikut jer aper dia suruh.. ngan tahyah kita nak screen shoot sepanjang masa..

Contoh macam aku punya
tradeselamber01.mt4stats.com
(Sorry tak boleh nak post URL.. WC tak bagi sebab aku punya post tak sampai 15 lagi)

Kalau kita nak bincang pasal teknik... barulah kita bikin screen shoot.. Sebab nak kasi gambaran pada orang lain untuk tengok keadaan market... Nampak gaya.. Bro da mula ada confident dalam bertrading.. Apa style trading cita la cikit.. Kita bincang sesama... Yela.. Kita kan dah menghadapi pengalaman memasing.. mesti pahit kan.. ok Chow..
 

fay_85

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
266
Points
16
forex u wat forward or spot market??
 

azrinmesni

freshman
Joined
Jan 29, 2010
Messages
3
Points
0
camne nk mulakan kerjaya ni?maaf saya xtau apepun..cuma tau salah satu cara menjana duit di internet adalah dgn forex..harap bleh share..tq
 

rizalahmad

Newbie
Joined
Sep 18, 2009
Messages
343
Points
0
brpa lama main demo sblum start live?

biasanya org ckp skurang2nyer 2 bln demo br start live tp aku ambk masa 1 thn br konfiden main live
 
Top