Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Jun 2, 2010
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
dari pengalaman aku, klau aku ada guna dropship
yg tidak mnawarkan id tracking skli..
aku kn pilih n tick id tracking bersama
supaya di kemudian hari klau buyer buka kes pun
aku mudh lwn balik n kemenangan milik aku..:D
camne tu halhas? ko reka sndiri ke id tracking tu.. kalu buyer tu check tracking tak boleh camne nk jawab?
 
Joined
Mar 24, 2010
Messages
644
Likes
0
Points
18
Offline
camne tu halhas? ko reka sndiri ke id tracking tu.. kalu buyer tu check tracking tak boleh camne nk jawab?
xla, maksud aku cm nie..
jika dropship tue xsertai id tracking,
tetapi kena tmbh byrn bg dpt id tracking..
aku akn tick tmbh byrn bg serta skli dgn id tracking..:D
 
Joined
Aug 20, 2010
Messages
107
Likes
0
Points
0
Offline
sori kalau salah tempat nak bertanya. aku slalu tgk ramai seller mousepad, gambar mousepad dorang cam ada effect reflection. Sama pattern je semua seller tu. Dorang pakai dropship selain AN ker? atau dorang guna template software(selain Adobe Photoshop)?
Cth gambar mousepad yang aku tgk seperti camni


ps: sori kalau gmbar mousepad tu gambar kepunyaan saudara/saudari di sini.
 
Joined
Jun 2, 2010
Messages
196
Likes
0
Points
16
Offline
sori kalau salah tempat nak bertanya. aku slalu tgk ramai seller mousepad, gambar mousepad dorang cam ada effect reflection. Sama pattern je semua seller tu. Dorang pakai dropship selain AN ker? atau dorang guna template software(selain Adobe Photoshop)?
Cth gambar mousepad yang aku tgk seperti camni


ps: sori kalau gmbar mousepad tu gambar kepunyaan saudara/saudari di sini.
yg ni guna photoshop..sape2 yg beli dvd mansur ade la tools ni..
 
Joined
Mar 24, 2010
Messages
644
Likes
0
Points
18
Offline
Mintak otai2 tolong, mcm mana nak solve prob. nih...

ko xleh wt listing la tue..limit listing..
acc ko baru lg tp ko dh list lbh dr 100 dh..
ko kna tggu bln dpn la baru leh list plak..
langkah terbaik, baik ko buat jer akaun baru..
itu jer cara nk setel prblm nie..
 
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,114
Likes
0
Points
0
Offline
makin ramai seller baru kena selling limit..
otai2 ada tip utk elak pblm selling limit??
Jgn gopoh sgt wat listing. start sket2 pastu upkan sket tiap2 hari.. Insyaallah, kalo start listing minggu kedua, akhir minggu ketiga dah banyak skali list. stkt ni dia x kacau pun.. :)
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
768
Likes
0
Points
18
Age
32
Offline
Mintak otai2 tolong, mcm mana nak solve prob. nih...

Samo lo , eden pon kone yg ni jugak,
Akaun my ni, gune tuk beli + jual,
Tepat2 90 hari, kene selling limit,
Akaun ni jugak da lame daftar, dlm tahun 2008

Camne nak lopas selling limit nih, Lame ke nak settlekan? :)
Any tips2 menarik untuk dikongsi? :)
 
Joined
Sep 8, 2009
Messages
77
Likes
0
Points
0
Offline
uiks....otai sanrazak pun dpt ptoblem camnih??? apetah lagi kami yg newbie nie.....sabar jer laa.... yg penting : rajin2 la berbaik2 dengan Ebay support...
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
768
Likes
0
Points
18
Age
32
Offline
Mintak otai2 tolong, mcm mana nak solve prob. nih...

Aduh sapo panggil cek otai.. Sy just nebie petai jek :)
OK UPDATE time.

Disebabkan BOSAN menunggu jawapan ebay,
So eden terus bantai CHAT dengan customer service ebay,
Sebaik waiting list 0.. Syukur sangat

OK. Mase chatting tu nanti die suruh :
1) bg name full
2) masalah ape?
3) kalo selling limit tu, copy paste jek message ebay/gambar diatas. depa paham. :D
4) die akan suruh proofkan personel details kiter :
a) name
b) alamat
c) tel
5) then nanti baru boleh borak panjang
6) BODEK sket!!.. haha.. tu yg eden buat. + merayu2 + sambil puji melambung2 staff ebay tuu..hoho..
7) Pastu settle.
8) die tarik balik selling limit.
9) Enjoy!

* NI semua bergantung pada kecepatan anda borak dengan die, gune kan ayt yg ringkas n mudah faham.

harap info ni dpt tolong sesape yg kene selling limit,
jgn tunggu! KOL/CHAT terus!
TIME is MONEY!!

:D
 
Joined
Mar 24, 2010
Messages
644
Likes
0
Points
18
Offline
Aduh sapo panggil cek otai.. Sy just nebie petai jek :)
OK UPDATE time.

Disebabkan BOSAN menunggu jawapan ebay,
So eden terus bantai CHAT dengan customer service ebay,
Sebaik waiting list 0.. Syukur sangat

OK. Mase chatting tu nanti die suruh :
1) bg name full
2) masalah ape?
3) kalo selling limit tu, copy paste jek message ebay/gambar diatas. depa paham. :D
4) die akan suruh proofkan personel details kiter :
a) name
b) alamat
c) tel
5) then nanti baru boleh borak panjang
6) BODEK sket!!.. haha.. tu yg eden buat. + merayu2 + sambil puji melambung2 staff ebay tuu..hoho..
7) Pastu settle.
8) die tarik balik selling limit.
9) Enjoy!

* NI semua bergantung pada kecepatan anda borak dengan die, gune kan ayt yg ringkas n mudah faham.

harap info ni dpt tolong sesape yg kene selling limit,
jgn tunggu! KOL/CHAT terus!
TIME is MONEY!!

:D
ko leh bg tahu x keyword msa chat ngan ebay??
spya sng utk aku trus borak n direct to point ngan ebay..:D
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
768
Likes
0
Points
18
Age
32
Offline
Keyword? xdek, just copy paste jek ape ebay bg kat eden, diorg paham.
pastu terangkan masalah,
cthnyer : selling limit,

pastu borak ngan depa :)
 
Top