Diari Usahawan eBay Berhingus

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
tadi aku dapat email ni....
ada ke patut resolve negative balamce pakai check...:D


Dear ahmad afnan,

Thank you for taking the time to contact us, I am happy to assist you.

Totally understand you wanted to restore the restriction in your
account.

After checking, your PayPal Account has a negative balance (-$377.57
USD). You must resolve this issue first.

In order to resolve this negative balance, please send a personal check,
cashier's check or money order to:

PayPal-Charge Off
P.O. Box 45950
Omaha, NE 68145

Personal checks are only accepted in US Dollars only. We will accept
cashiers checks or money orders in US Dollars, United Kingdom Pounds,
Euros, and Australian Dollars.

Please make sure you include your PayPal email address that is to be
credited.

Accounts paid by personal check have to remain in good status for 30
days before the account can be reviewed. Please note that we are unable
to accept credit card payments to resolve this negative balance.

We appreciate your patience and understanding regarding this matter.
Thanks again for contacting us, and thank you for being part of the
PayPal community.

Sincerely,
Josephus
PayPal Account Review Department
PayPal, an eBay Company

Copyright© 2010 PayPal Inc. All rights reserved.

Consumer advisory: PayPal Pte Ltd is regarded as a stored value facility
under Singapore law. As such, it does not require the approval of the
Monetary Authority of Singapore. You are advised to read the terms and
conditions carefully.
 

egodevilz

freshman
Joined
Jul 10, 2008
Messages
758
Points
18
wah bro ada lg. dgr citer tgh buat projek besau. hhuhu
mane ade projek beso bro.. nie dah start dari zero lansung tatau ape2 ko ajo la aku semula
 

wan2911

freshman
Joined
Sep 28, 2009
Messages
33
Points
0
Age
31
kalau dapat emel macam ni nak kene wat ape ye? ad 200usd lak tu dlm account ni :cry::cry:

Hello Mohd Ridzuan,

For the safety and security of the PayPal network, we often review accounts
for potential risks. After reviewing your account, we have decided to close
it because of security issues.

We are making every effort to minimize any disruption to your business.

If your PayPal account balance is zero, and you have no unresolved buyer
complaints or chargebacks, your account will remain limited.

-----------------------------------
Disbursement options
-----------------------------------

Option 1. If you owe refunds to any of your buyers, you can use the money
in your PayPal account to refund them.

To refund your buyers:
1. Log in to your PayPal account.
2. Click "Contact Us" at the bottom of any page.
3. Click "Contact Customer Service."
4. Under "Choose a Topic," select "Sending/Receiving Money."
5. Under "Choose a Subtopic," select "Refund/Cancel a Payment."
6. Click "Continue" and follow the instructions to refund payments.

Option 2. Money in your PayPal account will be held for 180 days. After 180
days, we'll email you information on how to receive your funds.

We regret any inconvenience this may cause.

Thanks,

PayPal
 

wan2911

freshman
Joined
Sep 28, 2009
Messages
33
Points
0
Age
31
tgg la 180 hari bro..huhuhu..
acc bro kne close tu..
da x dapat diselamatkan la ea?
conform ke bleh dpt balik duit tu lpas 180 hari?

klu nak ganti dengan account paypal yg laen kat ebay boleh ke?
 

egodevilz

freshman
Joined
Jul 10, 2008
Messages
758
Points
18

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
hahah mane ade.. kekecewaan dulu terubat sedikit2. la bro
ko kecewa ngan ebay mcm putus cinta aje. lama plak tu merajuk hahaha
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
tu biasa bro. nnt smp 1 tahap dia review acc tgk byk sangat VCC yg kita buat.. dia email tanya buat apa. jgn salah jwb mcm aku. x pasal2 acc entropay kn suspend ahhaha
waahh.. sifu mod manyak vcc ke..
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
Lps sangkut dgn paypal, sangkut dgn entropay plop. Mcm2 mintak..



Paypal for sale; rate 3.1
YM: nik_rosdi
tu biasa bro. nnt smp 1 tahap dia review acc tgk byk sangat VCC yg kita buat.. dia email tanya buat apa. jgn salah jwb mcm aku. x pasal2 acc entropay kn suspend ahhaha
akaun entropay aku pun buat hal gak ni. Yg peliknya, tak ada plk mintak mcm ko ni.

mula2 aku buat ok, bila create je 1 kad baru, aku load dr kad tu dr default kad..ok la yg tu, dapat.

tp bila nk buat kad lain, tiba2 tak boleh nk load dr default kad, dia suruh load dr funding source. Letih aku duk cari2, mcm mna nk setel...Last2 aku load gak dr funding source, usd20 plk..

Lepas aku load dr funding source plk, tiba2 je x leh nk create kad lain...nak load fund pun x boleh dah...

nape ek? ada sape2 yg pernah kena mcm ni???
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
tu biasa bro. nnt smp 1 tahap dia review acc tgk byk sangat VCC yg kita buat.. dia email tanya buat apa. jgn salah jwb mcm aku. x pasal2 acc entropay kn suspend ahhaha
hehehe... aku pernah tersilap jawab, nasib baik bole nego.

aku jwb aku buat byk2 sbb nak bagi cash gift kat customer2 aku (jwpn kelentong), then dia jwb cara tu tak dibenarkan, hanya utk kegunaan sendiri dibenarkan...

apa yg ko jwb qrodat?
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
hehehe... aku pernah tersilap jawab, nasib baik bole nego.

aku jwb aku buat byk2 sbb nak bagi cash gift kat customer2 aku (jwpn kelentong), then dia jwb cara tu tak dibenarkan, hanya utk kegunaan sendiri dibenarkan...

apa yg ko jwb qrodat?
ahahha aku jwb jual kat kwn2. terus kn tutup.masa tu blur x tau apa jwpn terbaik. hahahah
sbb dia pun bg jwpn sm.. hanya utk kegunaan sdr.
pandai2 la korg jwb nnt.
xpe buat lain acc aje sudah.
 

redloop510

freshman
Joined
May 18, 2010
Messages
3
Points
0
saya newbie baru buka acc ebay 2 minggu jer.... sy list brg fizikal kat auction x sampai 2 ari ada mamat tu msg nak beli 10 item terus.... bleh x kita jual brg kat mamat tu?? camna caranya? ebay marah x kalu kita wat camtu sbb dia xdpt fee...
harap otai2 sini bleh tolong.......
 
Top