Diari Usahawan eBay Berhingus

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
35
gunalah tune debit card.. terbaekk wookk....
Sape yg penah gune byk card sila cite ape kelebihan n kelemahan card tersebut..
tu pn klu ade yg nk konsing ar..
tp LRT card, Card TnG dan card2 yg tak berkenaan tak yah citer k..=P
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
nk tnye korang skit nie... klu [email protected] acc paypal leh x withdraw ke 1 akaun bank @ ke 1 kad debit, leh x??? ke 1acc kena withdraw ke akaun bank @ kad debit yg berbeza-beza??
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
boleh je sifu john...
1 kad day2day link kan dgn akaun PB. pas tu apply plak visa electron cakap x mau link ngan akaun bank nk kad saja... kalau nk lagi boleh apply plak kad baru PB yg ada mastercard:)
Wah bgsnya. Hamba x tau pun nole mcm tu. John lg la xtau ngeh3
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
wah, baru ku tau boleh pakai 2 kad debit public bank. eh, 3 la kan termasuk day2day. hebat2...
saya pernah borak dengan staff di pb. katanya, kalo nak daftar 10 kad pun boleh. Atas satu nama.

Saya link kan day 2 day dengan elektron . Senang nak transfer dari elektron ke day 2 day. kan yang elektron tu tu tak leh nak withdraw. Ikut nasihat staf pb. So far tak pernah ad amasalah. Hampir setahun dah...
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
saya pernah borak dengan staff di pb. katanya, kalo nak daftar 10 kad pun boleh. Atas satu nama.

Saya link kan day 2 day dengan elektron . Senang nak transfer dari elektron ke day 2 day. kan yang elektron tu tu tak leh nak withdraw. Ikut nasihat staf pb. So far tak pernah ad amasalah. Hampir setahun dah...
buat kad byk2 ni xda caj blanan ke? blh ke 1nme wat 10 kad debit dr bank yg same? blh ke tukar2 akaun bank utk withdraw dngn acc paypal yg sme?? :)
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
Syukur...Akhirnya akaun aku yang dah lapan bulan di excess limit ni dibuka kembali...itupun lepas aku hantar email yang PEDAS!! ke eBay...hahaha
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
Erm, kenapa elektron tak leh withdraw siffeww? Den withdraw selama nih ok jek?
Alahai tak leh withdraw lak..tak leh nak transfer daaaaaaaaa. Tapi kalo ada saving yang day 2 day tu, leh la transfer masuk dalam tu then baru leh pakai transfer ke mana2....tq john atas keprihatinanmu..

Then kalo nak withdraw kat bank yang selain dia, kena f1 fee kan. Saya pernah tanya ni kat bank RHB. Sebab masa nak kuar duit dari mesin ATM RHB, dia kuar mesej kena fee F1. Rasanya 5% dari pengeluaran kita kan...saya pun dah lupa. Saya tau ni pun sebb call customer servise PB.Kalo saper2 tau fakta betul, update la ek...
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
email pedas yg macam mana tu sifu??? share sikit kat sini...
share la emel yang pedas tu. saya pun ada gak satu lovely acc. kena pedajal dek ebay. Siap call suh bayara fee. tak banyak 129 jer. tapi saya kata, camner nak bayar, akaun saya dah kena saspen.

Mana tau cara emel pedas ni dapat membantu kita ...
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
Alahai tak leh withdraw lak..tak leh nak transfer daaaaaaaaa. Tapi kalo ada saving yang day 2 day tu, leh la transfer masuk dalam tu then baru leh pakai transfer ke mana2....tq john atas keprihatinanmu..

Then kalo nak withdraw kat bank yang selain dia, kena f1 fee kan. Saya pernah tanya ni kat bank RHB. Sebab masa nak kuar duit dari mesin ATM RHB, dia kuar mesej kena fee F1. Rasanya 5% dari pengeluaran kita kan...saya pun dah lupa. Saya tau ni pun sebb call customer servise PB.Kalo saper2 tau fakta betul, update la ek...
itu maksudnya transfer dr paypal ke DC electron ke?
bkn ke leh transfer dr paypal ke DC tu..

sorry klu silap phm. maklum la newbie..
 

adila

freshman
Joined
Mar 21, 2007
Messages
280
Points
16
itu maksudnya transfer dr paypal ke DC electron ke?
bkn ke leh transfer dr paypal ke DC tu..

sorry klu silap phm. maklum la newbie..
wahai sifuku...alahai ngaku newbie lak. you are my top 5 sifu.

memang boleh withdraw dari paypal ke dc elektron. tak der masalah.

Maksud diriku kalo nak withdraw di atm machine. Kalo di atm pb sendiri tak der masalah. Ni kalo di atm selain dia yang ada meps tu...

betulkan andai aku silap...penangan dvd mansur, semua aku namoak macam 2.....hahahah
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
wahai sifuku...alahai ngaku newbie lak. you are my top 5 sifu.

memang boleh withdraw dari paypal ke dc elektron. tak der masalah.

Maksud diriku kalo nak withdraw di atm machine. Kalo di atm pb sendiri tak der masalah. Ni kalo di atm selain dia yang ada meps tu...

betulkan andai aku silap...penangan dvd mansur, semua aku namoak macam 2.....hahahah
apa yg kau nnampak.meh kongsi sama aku. nnt nampak sorg2..
bak kata p.ramlee .. ......................
 

egodevilz

freshman
Joined
Jul 10, 2008
Messages
758
Points
18
salam korang ape kabor? huhu lame tak jenguk
 
Top