Diari Usahawan eBay Berhingus

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
34
Al-Fatihah..Semoga roh arwah dicucuri rahmat-Nya.

Sales agak kurang. Kita tunggu World Cup abeh then tgk ada effect atau tak..
 

wannabiz

freshman
Joined
Nov 13, 2009
Messages
34
Points
0
salam,nk tumpang tnye..spe yg sudi bntu n jwp soklan ni.slalunya kn,org kai debit kad maybank & arrajhi buat ebay.smlm g bank buat acc maybank & nk active kn maybank2u org 2 ckp xboleh,bahaye..jdk klu nk kai debit kad eon bank boleh x? > arap sape2 dpt bantu jwp soklan ni.terima kasih byk2
 

Faez

Newbie
Joined
Oct 11, 2009
Messages
1,787
Points
36
salam,nk tumpang tnye..spe yg sudi bntu n jwp soklan ni.slalunya kn,org kai debit kad maybank & arrajhi buat ebay.smlm g bank buat acc maybank & nk active kn maybank2u org 2 ckp xboleh,bahaye..jdk klu nk kai debit kad eon bank boleh x? > arap sape2 dpt bantu jwp soklan ni.terima kasih byk2
ape yg bahaye?xfaham.. >.<
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
uhuh, baru perasan bad news tuh. takziah kepada siffeww ijamidayu atas pemergian bapa. yg pergi tu redhakan la pergi, hidup perlu diteruskan. Yg penting sentiasa mengenang arwah di dalam doa kita. Semoga siffeww tabah menghadapi dugaan ini.
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
Salam,

Jemputan ke majlis Tahlil arwah ayah sifu Ijamidayu selepas maghrib hari ini dan esok di Surau Wataniah, Batu 5 1/2, Jalan Klang Lama, Kuala Lumpur.

 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
34
salam,nk tumpang tnye..spe yg sudi bntu n jwp soklan ni.slalunya kn,org kai debit kad maybank & arrajhi buat ebay.smlm g bank buat acc maybank & nk active kn maybank2u org 2 ckp xboleh,bahaye..jdk klu nk kai debit kad eon bank boleh x? > arap sape2 dpt bantu jwp soklan ni.terima kasih byk2
Aku pakai boleh je..ko tny dia ape yg bahaya?
cm pelik je..
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
Aku pakai boleh je..ko tny dia ape yg bahaya?
cm pelik je..
Pada pandangan aku la yg newbie ni.. memang ada bahaya kalau pakai maybank verified eBay dan paypal..

sebab....

Macam aku, aku letak semua duit simpanan, hasil niaga eBay, hasil XXX, Hasil YYY, dan Hasil ZZZ kat maybank.

Kalau verified pakai Maybank card ni, kalau ada invoice dari eBay ke, ada dispute dari paypal..dia automatic deduct duit without our concern.

tentang kad eon Bank, Boleh pakai nak verified eBay dan Paypal, tp, x boleh withdraw. sebab kad dia Mastercard. Paypal accept withdraw ke VISA only..

Ni pandangan aku la kenapa aku x verified pakai Maybank. Mungkin org lain ada pandangan tersendiri..

Peace..
:D
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
hmm maybank aku penah transfer ke akaun terus je. bukan debit kad. aku amat happy dan terharu dengan public bank debit kad setakat ni.
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
33
hmm maybank aku penah transfer ke akaun terus je. bukan debit kad. aku amat happy dan terharu dengan public bank debit kad setakat ni.
ngeh3..ni kes kalau verified pakai debit card bank lain / VCC and transfer paypal ke bank lain..leh gak cara VM ni..

Gunakan maybank akaun nak transfer duit paypal sahaja..

aku pon amat berbangga dengan 2 debit kad Public Bank yg aku miliki..hahaha..


:D
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
Pada pandangan aku la yg newbie ni.. memang ada bahaya kalau pakai maybank verified eBay dan paypal..

sebab....

Macam aku, aku letak semua duit simpanan, hasil niaga eBay, hasil XXX, Hasil YYY, dan Hasil ZZZ kat maybank.

Kalau verified pakai Maybank card ni, kalau ada invoice dari eBay ke, ada dispute dari paypal..dia automatic deduct duit without our concern.

tentang kad eon Bank, Boleh pakai nak verified eBay dan Paypal, tp, x boleh withdraw. sebab kad dia Mastercard. Paypal accept withdraw ke VISA only..

Ni pandangan aku la kenapa aku x verified pakai Maybank. Mungkin org lain ada pandangan tersendiri..

Peace..
:D
pada aku benda nih bergantung pada individu.. aku sendiri verified salah satu paypal akaun aku dengan maybank. ni utk account utama aku.. even aku withdraw terus ke maybank (bank account, bukan debit card).. so, akaun aku yg ni mmg aku jaga la.. sebab semuanya valid information.. takder tipu2 punya..

pasal paypal dispute tuh, setau aku dia cuma kacau balance dlm akaun paypal jer.. rasanya dia takkkan tolak dari card yg di linkkan ke account tu.. tak tau lah aku kot2 penah terjadi paypal amik duit dari debit/kredit card..sbb aku tak penah kene mcm tu..

maybank ke public bank ke..hape ke..pada aku takder masalah.. bergantung pada individu.. tp kene ingat, once dah link ke satu account, dah takleh guna utk account lain.. jadi kalau bank/kad yg korang guna tu mmg bank account primary korang, so, jaga la account tu bebaik.. :D
** tapi kalau jadi papepun, ape susah? bukak jer akaun bank lagi... huhuhuh
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
ngeh3..ni kes kalau verified pakai debit card bank lain / VCC and transfer paypal ke bank lain..leh gak cara VM ni..

Gunakan maybank akaun nak transfer duit paypal sahaja..

aku pon amat berbangga dengan 2 debit kad Public Bank yg aku miliki..hahaha..


:D
giler arr siffeww awe, camner siffeww awe ada 2 debit kad Public Bank?
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
giler arr siffeww awe, camner siffeww awe ada 2 debit kad Public Bank?
boleh je sifu john...
1 kad day2day link kan dgn akaun PB. pas tu apply plak visa electron cakap x mau link ngan akaun bank nk kad saja... kalau nk lagi boleh apply plak kad baru PB yg ada mastercard:)
 

aken

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
679
Points
16
Age
34
pasal paypal dispute tuh, setau aku dia cuma kacau balance dlm akaun paypal jer.. rasanya dia takkkan tolak dari card yg di linkkan ke account tu.. tak tau lah aku kot2 penah terjadi paypal amik duit dari debit/kredit card..sbb aku tak penah kene mcm tu..
Setakat ni aku pun tak ke cmtu gak...dispute case sume tolak balance dalam paypal.

Name PB setakat ni terbaik VM?
Klu best aku pun nak apply satu..haha
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
aku pun tak tahu. sebab tak pernah ada masalah kot. lain2 kad aku tak penah cuba.
 
Top