Diari Usahawan eBay Berhingus

omecool20

Senior
Joined
Feb 8, 2007
Messages
204
Points
18
Age
46
salam kawan2 ebay ... lama Ome menyepi .. :) hehe ... sibuk dengan hal2 lain sambil explore niche lain. Ome dah tak buat AN so ni nak bagi peluang pada kawan2 yg buat AN.

Ada seorang customer Ome dr USA, yg selalu order custom made charm watches dengan Ome .. dia order lebih kurang 2, 3 at a time. Dia akan htr gambar lps tu korang have to design the picture ke watch... bila dia puas hati, then dia akan order ... Ome rasa ni bagus pada kawan2 yang still gunakan AN .. jadi siapa yang berminat nak contact dia ... please PM Ome. Ome akan berikan email dia.
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31
salam kawan2 ebay ... lama Ome menyepi .. :) hehe ... sibuk dengan hal2 lain sambil explore niche lain. Ome dah tak buat AN so ni nak bagi peluang pada kawan2 yg buat AN.

Ada seorang customer Ome dr USA, yg selalu order custom made charm watches dengan Ome .. dia order lebih kurang 2, 3 at a time. Dia akan htr gambar lps tu korang have to design the picture ke watch... bila dia puas hati, then dia akan order ... Ome rasa ni bagus pada kawan2 yang still gunakan AN .. jadi siapa yang berminat nak contact dia ... please PM Ome. Ome akan berikan email dia.
wah dah ade regular customer... :D jage customer tu elok2... hehehe.... sifu ome dah nie...
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
salam guys..

adakah bila kita send invoice through paypal dan buyer bayar melalui invoice tue kita dianggap 'membuat transaksi luar Ebay' ?
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
salam kawan2 ebay ... lama Ome menyepi .. :) hehe ... sibuk dengan hal2 lain sambil explore niche lain. Ome dah tak buat AN so ni nak bagi peluang pada kawan2 yg buat AN.

Ada seorang customer Ome dr USA, yg selalu order custom made charm watches dengan Ome .. dia order lebih kurang 2, 3 at a time. Dia akan htr gambar lps tu korang have to design the picture ke watch... bila dia puas hati, then dia akan order ... Ome rasa ni bagus pada kawan2 yang still gunakan AN .. jadi siapa yang berminat nak contact dia ... please PM Ome. Ome akan berikan email dia.
murahnya hati kau ome....bagus2....aku pon dh tak guna AN...kalau tak bleh gak sapu...ehheh
 

wan2911

freshman
Joined
Sep 28, 2009
Messages
33
Points
0
Age
31
salam kawan2 ebay ... lama Ome menyepi .. :) hehe ... sibuk dengan hal2 lain sambil explore niche lain. Ome dah tak buat AN so ni nak bagi peluang pada kawan2 yg buat AN.

Ada seorang customer Ome dr USA, yg selalu order custom made charm watches dengan Ome .. dia order lebih kurang 2, 3 at a time. Dia akan htr gambar lps tu korang have to design the picture ke watch... bila dia puas hati, then dia akan order ... Ome rasa ni bagus pada kawan2 yang still gunakan AN .. jadi siapa yang berminat nak contact dia ... please PM Ome. Ome akan berikan email dia.
Ambo mau..hee :D
 

spekabe

freshman
Joined
Dec 3, 2009
Messages
10
Points
0
salam..aku nak tanya kenapa mase aku nak list item aku punya store takde?yg ade cuma auction and fixed price je..store takde..kenapa ek?
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31
salam guys..

adakah bila kita send invoice through paypal dan buyer bayar melalui invoice tue kita dianggap 'membuat transaksi luar Ebay' ?
xde ar, janji dalam invoice tu ko xmention ape2 pon pasal ebay. :D kan cume ade name barang, quantity, n item je kan...
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
sape tau camne nak buat drop down camni? sori klu soalan ketinggalan zaman..:D

 

knightoffreedom

freshman
Joined
Feb 15, 2009
Messages
167
Points
0
sifu2 sekalian,...camne nak buat ek kalau buyer nak bayar melalui "direct payment"...kalau bayar dari bank australia, maybank terima x..camne eh
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31


sape penah kene mcm nie? kesnye bermula bile aku nak withdraw ke kad, then die kuar seperti yg diatas... nak kate account kene limit...bile aku tgk, xde pulak resolution center, email notification pon xdapat.... aku syak akaun aku kene limit tapi bile log in, biase je... huhhuuhuh :O siape yang santet akaun aku nieeeee.....
 

wan2911

freshman
Joined
Sep 28, 2009
Messages
33
Points
0
Age
31
Salam...nak mintak tolong kat otai2, akaun paypal aku kene limit untuk kali kedua...kali ni die mintak banyak maklumat plak, kebanyakannye tu aku xde, macam mne nak wat ye?

1. Photo ID - boleh send gamba ic ke?
2. Proof of Address - ni boleh jugak aku potokdaikan
3. Provide Invoices - mane nak dapat invoice, lagi satu, die tak tulias lak invoice ape yg die nak
4. Supplier Contact Info - nak bagi maklumat pasal AN ke?
5. Provide proof of delivery - AN xde tracking number, macam mne ni?:(

Beribu2 thanks pada otai2 yang dapat membantu, duit rolling da la sume kat akaun tu...uwaa :cry::cry:
 
Last edited:

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36


sape penah kene mcm nie? kesnye bermula bile aku nak withdraw ke kad, then die kuar seperti yg diatas... nak kate account kene limit...bile aku tgk, xde pulak resolution center, email notification pon xdapat.... aku syak akaun aku kene limit tapi bile log in, biase je... huhhuuhuh :O siape yang santet akaun aku nieeeee.....
ni memang sah kene limit... kalau dalam 3 ari x dapat email limit ko email support paypal nnti dia anta email tu..
 

phantomvoter

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
214
Points
0
Age
31
ni memang sah kene limit... kalau dalam 3 ari x dapat email limit ko email support paypal nnti dia anta email tu..
best,kan diorang nie? kite pulak yg kene ingatkan diorang supaya anto email supaye limit akaun kite sendiri.... :D
 
Top