Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Jun 20, 2009
Messages
702
Likes
0
Points
18
Offline
nanti aku try csi akaun ko.. pastu beli barang dari ko, pastu lepas seminggu dua, aku open dispute.. ahhaha

p/s: sayang, sayang jugak.. tapi kadang2 jgn lurus sgt.. kene lawan gak sekali sekala.. kalau baik sgt, nanti buyer pijak kepala..
Aku dah jumpe afnan145 punya acc yg terbaru....hahahah....bukti kukuh dekat description same mcm acc dulu2....alamat dah berubah...hihihiihih
semua pakat duk CSI akaun aku ni apehal???
ptut viewer ramai, tp bid kurg...rupanya korg yg view..ceh.:D
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
ada lagi yg bertanya camner ada design jam AN pki font foreign. Di ulangi, download dan install font berkaitan, design & upload je kt AN. Gunakan imaginasi korang... ngeh2

ni sample, jawi plak, tapi 1 smpi 4 je sbb bz...



 
Joined
Jun 8, 2008
Messages
833
Likes
0
Points
16
Offline
ada lagi yg bertanya camner ada design jam AN pki font foreign. Di ulangi, download dan install font berkaitan, design & upload je kt AN. Gunakan imaginasi korang... ngeh2

ni sample, jawi plak, tapi 1 smpi 4 je sbb bz...



Dulu aku buat guna tulisan jepun.. ngeh2..
 
Joined
Sep 6, 2006
Messages
6
Likes
0
Points
1
Offline
Hulamak. Punye la banyak kene baca. Sampai pening pale aku. Memang hebat la korang2 yang berniaga di ebay nie. Aku dulu account ebay ngan paypal dah bukak sejak 3-4 tahun lepas. Tapi takut punye pasal. Sampai sekarang tak jadi hapa. Tapi bile dah baca diari nie buatkan keyakinan aku nie bertambah kembali nak mencuba la. Sekarang nie tengah usha product2 ape yg bagus. Nak mintak tuisyen la bleh ke? Huhuhu..
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
192
Likes
0
Points
0
Offline
ada lagi yg bertanya camner ada design jam AN pki font foreign. Di ulangi, download dan install font berkaitan, design & upload je kt AN. Gunakan imaginasi korang... ngeh2

ni sample, jawi plak, tapi 1 smpi 4 je sbb bz...



Dolod font tu bleh.. Cuma yang nak mskkan font kat design guna photoshop tu yg xpandai, nak set ker apa ker. Bleh otai2 bantu? Saya bdk br blajo..huhuhu...
PM saya kl bleh. TQ
 
Joined
Nov 14, 2009
Messages
28
Likes
0
Points
0
Offline
Dolod font tu bleh.. Cuma yang nak mskkan font kat design guna photoshop tu yg xpandai, nak set ker apa ker. Bleh otai2 bantu? Saya bdk br blajo..huhuhu...
PM saya kl bleh. TQ

Kalau ada yg nak PM..PM pada sy skali lar...lg bagus terus jer letak bincang sini :)
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
Dolod font tu bleh.. Cuma yang nak mskkan font kat design guna photoshop tu yg xpandai, nak set ker apa ker. Bleh otai2 bantu? Saya bdk br blajo..huhuhu...
PM saya kl bleh. TQ
control panel > Fonts > File > install new font
 
Joined
Nov 23, 2009
Messages
29
Likes
0
Points
0
Offline
salam otai segala otai sekelian..

Bleh ker kalo kita create ebay baru untuk bid item yang kita jual sendiri sebab xnak rugi??

Lagik satu, Bisness Ebay nih bleh berjaya ker kalo sy buat secara "part time" sahaja.. sebab masalahnyer kat opis jer ader Internet kui..kui..kui... umah xder line da..
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
salam otai segala otai sekelian..

Bleh ker kalo kita create ebay baru untuk bid item yang kita jual sendiri sebab xnak rugi??

Lagik satu, Bisness Ebay nih bleh berjaya ker kalo sy buat secara "part time" sahaja.. sebab masalahnyer kat opis jer ader Internet kui..kui..kui... umah xder line da..
1. Motif untuk bid sendiri? sebab nak bg buyer nampak byk bid?

2. Ramai juga ebayer2 yg buat secara part time bro.. apa yg penting, fokus, fokus, fokus, dan research yg konsisten..

Good Luck~!!
:D
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
waah.. smpai photoshop pun diajar kt dlm thread nih.. kenyang newbie.. bagus ler.. bkn semua pandai artwork2 nih... tp basic mmg kena lah tahu kalau nk design produk AN.. yg penting.. gmbar sharp.. file image kasik besar sket kalau nk wat produk yg memerlukan size yg besar.. dpi kasik taruk smpai 500 pun tadak hal.. biar padan muka printer si berry tuh cepat habis inknye.. ekekeke.. jahat nye aku.. (tgh boring dok berpantang nih, nak kuar rumah, mak bising!)
 
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
1. Motif untuk bid sendiri? sebab nak bg buyer nampak byk bid?

2. Ramai juga ebayer2 yg buat secara part time bro.. apa yg penting, fokus, fokus, fokus, dan research yg konsisten..

Good Luck~!!
:D
Sape kat sini buat eBay secara full time? Sila angkat bulu kaki... ngeh2
 
Top