Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
 
Last edited:
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,050
Likes
3
Points
38
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
ni kalau tak acc aku , mesti acc awe , kalau bukan awe , mesti acc kitakaya , kalau bukan kitakaya , mesti acc qrodat , kalau bukan qrodat , mesti acc awe .. :D

p/s: kenyataan tiada kena mengena dgn underground eBayer .. :D
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
pergh.. ganaz tul penangan rayban nih...
hati-hati di jalan raya australia yer..
nanti terlanggar kanggaroo plak...:D
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
mak dato...klu sebulan punya sale mcm nie...ebay suspend pun ade ku kesah...hahaha...

just nk kongsi...klu sesiapa nk jual item baik tentukan harga dahulu..sila rujuk sini
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
mak aih, saper kah gerangan seller ittew? padan arr linklik sampai terpaksa hantar sampul kosong, sehari hantar sampai dekat 200 pasang jek mau pengsan nak packing barang. itu baru sorang seller tuh, giler arr
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
mak aih, saper kah gerangan seller ittew? padan arr linklik sampai terpaksa hantar sampul kosong, sehari hantar sampai dekat 200 pasang jek mau pengsan nak packing barang. itu baru sorang seller tuh, giler arr
uhhuhu mcm x masuk akal pun ada tu. entah la.
 
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,110
Likes
0
Points
36
Offline
ni kalau tak acc aku , mesti acc awe , kalau bukan awe , mesti acc kitakaya , kalau bukan kitakaya , mesti acc qrodat , kalau bukan qrodat , mesti acc awe .. :D

p/s: kenyataan tiada kena mengena dgn underground eBayer .. :D
huh... stok aku xde cemana aku bleh jual sebanyak tu...
ni mesti akaun...**tutt**..ni.. hahaha bleh wat kenduri la pasni..
 
Joined
Mar 6, 2010
Messages
87
Likes
0
Points
0
Offline
salam..
saya bukan otai...tapi..saya boleh kongsi pengalaman saya terdahulu pasal tracking no di pos malaysia web site ni..
benda ni rasanya sesuai di tanya di threas sebelah bahagian produk fizikal...sana rasanya ramai boleh jawab persoalan ni..

ok, ini saya nak cite pengalaman saya. Apa yg saya perhatikan...adakalanya lekat tak lekat no tu kat system pos msia..ada yg boleh dibaca..dan ada yg tidak dibaca wlaupun tracking no tu wujud. Perkara ini berlaku beberapa kali pada saya...dan ia selalu berlaku untuk surat berdaftar...jarang berlaku pada pilihan parcel dan pos laju..

Sekiranya pos laju, kalau semak waktu tgh malam kita...mmg la tak boleh nampak...system down agaknya..

Mungkin customer tu baran igt awak tipu bg tracking no tak exist..tu yg dia buka dispute...tapi bukan salah awak pun kan...system yg tk berapa konsisten sgt...

Kalau saya ditempat awak, saya akan minta maaf beribu kali..dan kesal dgn apa yg berlaku...dan maklumkan berkemungkinan bila dia masuk tracking no tu, system tgh down....terangkan la..time zone kita....( walaupun time kita siang...selalu gak kekadang num not exist keluar ..huhu)

In case perkara ini berlaku, beritahu la ada kesilapan teknikal / system down masa dia searching..dan suruh dia try hari esok..pada jam yg lain...( kadang2 timbul lak tracking no tu ) dan kalau boleh minta dia close dispute...kalau dia degil gak, minta dia close dispute bila brg dah smp...cakap le bebaik ..

Sekiranya brg dah 7 hari di hantar, boleh suruh dia rujuk kat website pos sana la...tgk USPS tu...rasanya kalau dah sampai mesti bleh nampak kewujudan tracking no tu...

Minta maaf tu utama...terangkan berkenaan masalah teknikal..time zon( system down tgh malam) atau..bg la alasan yg logik skit...

Kalau betul2 nak pastikan dah smp mana...telefon je tol free tu...saya kalau susah sgt.mmg saya call je servis center...pernah juga berlaku benda ni kat saya...
trima kasih byk bro atas segala penjelasan yg diberi....... yg jadi mslhnye skrg ni paypal dah pun limitkn accnt saya, die mntk 5bende plak tu, ic, invois, proof brg dah sampai, pastu mcm2 lg, sy dah bg gmbr ic, n bank statement tp diorg still nk invois n contact number supplier plak.... mslhnye brg2 tu saya beli kat brader psr mlm jer, pe jadahnya nk bg invois.......huhu......dahla accnt paypal tu pki data jujur pulak......nama saya betul....hmm.....nasib badan...... agak2 kalau buyer yg dispute case tu close case, diorg akn aktifkn balik x accnt saya? ssh tu nk settlekn bab brg2 yg lain pun diorg mntk proof utk sale gak.....diorg nk check saya a-z....
 
Joined
Dec 9, 2009
Messages
134
Likes
0
Points
0
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
perhh,mmg btul2 masyuk nie..kuar air mata darah menengok nya..hehe
 
Joined
Jun 20, 2008
Messages
465
Likes
0
Points
16
Offline
sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses

seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg mencanak-canak

5hb April - sold lebih kurang 160 ray ban dr 200 list
4hb April - sold lebih kurang 164 ray ban dr 200 list
3hb April - sold lebih kurang 138 ray ban dr 200 list
2hb April - sold lebih kurang 120 ray ban dr 200 list

mmg masuk betul ... ish2 dahsyat sungguh! kalau terus2an begini rentaknya sampai 2-3 bulan, hai .... kaya raya!

cuba teka.... sapa tu?

p/s fakta angka tu lebih kurang ya
Start esok, korang chek ler...confirm seller2 msia paling ramai jual rayban... sama macam pernah terjadi ngan mousepad twiligth tahun lepas... hehehe
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,625
Likes
1
Points
38
Offline
Start esok, korang chek ler...confirm seller2 msia paling ramai jual rayban... sama macam pernah terjadi ngan mousepad twiligth tahun lepas... hehehe
itu maksudnya malaysia boleh! huhuhu...kat mana ada rezeki, kat situ la kita serbu.. hehehe

p/s: tapi aku tak main rayban... masih lagi setia ngan AN
 
Joined
Oct 11, 2009
Messages
460
Likes
0
Points
0
Offline
itu maksudnya malaysia boleh! huhuhu...kat mana ada rezeki, kat situ la kita serbu.. hehehe

p/s: tapi aku tak main rayban... masih lagi setia ngan AN
jom arr kita main ray ban sifu carlyss, kita wat mosped gambar ray ban ada bran? selamber.... :rolleyes:
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
tadi aku jln2 kat the mines...
tup tup aku nmpk byk kedai2 kecik ala2 gerai kat mines tuh jual rayban...
saje2 usha.. rupa2nya diaorg jual rayban jenis cermin kaca gred A....
aviator ada, wayfarer pun ada... harga dlm rm40...
nk yg plastik pun ada gak, rm 10 jek...
lain2 aku xtanya sgt... so sape2 nk cr stok mungkin boleh usha kat the mines... sebelah kfc kat the mines tu jek....

ni sebidang gambo yg aku amik guna henpon murah aku jek..
 
Top