Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
wah.. nak histeria rasanya.. masih dlm pengujian pulak..
semangat nak beli DVD REMPIT EBAY td.. 14 kali tgk.. masih dlm pengujian.. hoho..

takpe.. esok check lg.. sifu mansur.. PM sy ye kalau dah available.. :D

(Ebay MESTI MARI!!.. hahaha.. :))
 
Joined
Jun 8, 2008
Messages
833
Likes
0
Points
16
Offline
wah.. nak histeria rasanya.. masih dlm pengujian pulak..
semangat nak beli DVD REMPIT EBAY td.. 14 kali tgk.. masih dlm pengujian.. hoho..

takpe.. esok check lg.. sifu mansur.. PM sy ye kalau dah available.. :D

(Ebay MESTI MARI!!.. hahaha.. :))
Kasi subscribe mailing list le.. nanti dah launch sure sifu mansur blast satu email to all. Don't worry.
Saya mesti pileyy..
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
dah cuba list kat ebay.com tak? sesapa yg subscribe store msia, charge dia sama cam kita takde store iaitu list bwh 0.99, free hingga 100 list, 1 - 9.99 > $0.25, $10-$24.99 > $0.50 .. dan seterusnya .. fixed price lak standard $0.50 per list.

Jadi kesimpulannya, fee baru tu mmg nak galakkan kita subscribe store US. yg subscribe store msia, nampaknya kena buat auction list lagi baik dari fixed price sbb lebih murah.
 
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
dah daftar dah.. tp WC adalah yg pertama sy on kalau buka mata.. so dr WC la sy tgk 'apa kata mereka?' :p

tp nnt kalau dah launch mmg sy nak grab!! :D
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
dah cuba list kat ebay.com tak? sesapa yg subscribe store msia, charge dia sama cam kita takde store iaitu list bwh 0.99, free hingga 100 list, 1 - 9.99 > $0.25, $10-$24.99 > $0.50 .. dan seterusnya .. fixed price lak standard $0.50 per list.

Jadi kesimpulannya, fee baru tu mmg nak galakkan kita subscribe store US. yg subscribe store msia, nampaknya kena buat auction list lagi baik dari fixed price sbb lebih murah.
dah berkuatkuasa ke?
maksudnye store malaysia xvalidla utk price diaorg tuh...
aiseh, kena upgrade store us la plak..
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
dah, hari ni lepas pukul 12tgh waktu malaysia tadi. mmg la kena subscribe store US kalau nak fee baru tu! kira lah baik2, mana yang berbaloi, bagi yg tak byk sgt item tu, takyah subscribe store US, maintainkan aje store mesia sbb lagi murah tapi kena guna style auction la, jgn fixed price sbb mahal $0.50
 

Shazz

freshman
Joined
Dec 24, 2008
Messages
259
Likes
0
Points
18
Offline
Aku guna store US. Tp pelik kenapa nak list guna store inventory x de. Cuma ade Auction & Fixed price jer.. Ade sesapa yg leh bantu
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
dalam ebay.com, format store inventory dah takde, yg ada cuma auction & fixed price.

rugi betul sbb tak list byk2 dalam store sebelum 30hb, ingatkan dia automatik tukar pada rate baru, rupa2nya tgk charge dia maintain aje utk item yg mmg dah ada dalam store.. harga lama ..
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
Aku guna store US. Tp pelik kenapa nak list guna store inventory x de. Cuma ade Auction & Fixed price jer.. Ade sesapa yg leh bantu
mmg la, kan semua item dalam fixed price appear dalam search result, yg store inventory tu dah dibuang.. dah takde. maknanya semua barang yg dilist dalam fixed price semua keluar dalam search result .. maka berlambak-lambak la dalam search result tu nanti, bayangkanlah kalau sorang seller ada sampai 500 item dlm fixed price ...
 

Shazz

freshman
Joined
Dec 24, 2008
Messages
259
Likes
0
Points
18
Offline
Fuhh mcm tu ek.. rugi tul x listkan byk2.. aduh tul2 x perasan annoucement dia la. setakat ni yg aku fhm yg ade store US fixed priced = $0.20/listing. Auction mcm mn plak rate dia ek..
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
Fuhh mcm tu ek.. rugi tul x listkan byk2.. aduh tul2 x perasan annoucement dia la. setakat ni yg aku fhm yg ade store US fixed priced = $0.20/listing. Auction mcm mn plak rate dia ek..
$0.20 tu bg yg subscribe store basic us, store premium $0.05, store anchor $0.03

auction fee
0.01 - 0.99 > $0.10
1.00 - 9.99 > $0.25
10.00 - 24.99 > $0.50
25.00 - 49.99 > $0.75
50.00 - 199.99 > $1.00
200+ > $2
 
Joined
Jun 20, 2009
Messages
702
Likes
0
Points
18
Offline
dah cuba list kat ebay.com tak? sesapa yg subscribe store msia, charge dia sama cam kita takde store iaitu list bwh 0.99, free hingga 100 list, 1 - 9.99 > $0.25, $10-$24.99 > $0.50 .. dan seterusnya .. fixed price lak standard $0.50 per list.

Jadi kesimpulannya, fee baru tu mmg nak galakkan kita subscribe store US. yg subscribe store msia, nampaknya kena buat auction list lagi baik dari fixed price sbb lebih murah.
OOOOO.....mcm tu rupanya, patut la aku list free je.:D
 
Top