Diari Usahawan eBay Berhingus

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
30 march 2010 ni ada pertukaran pd fee ebay US, ada pro & cons,

bagi yg subscribe store US (bkn ebay msia)
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = $0.25
* $1.00 - $9.99 = $0.50

bagi yg tak subscribe store
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = FREE (up to 100 each month)
* $1.00 - $9.99 = $0.25
* $25.00 - $49.99 = $0.50

fix price format akan dijadikan satu, maksudnya store inventory juga akan dikira sebagai fix price format dan akan keluar di search result sama cam BIN

apa yg beza ttg fee utk fix price,
bagi yg subscribe store :
BASIC - fee $0.20 per listing
PREMIUM - fee $0.05
ANCHOR - fee $0.03

Yg tak subscribe store
fee listing utk BIN & store inventory = $0.50 (mahal!)

thanks boukdella
 

progamerz

freshman
Joined
Jun 25, 2009
Messages
27
Points
0
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
salam sume, lame btul aku x singgah...mintak tunjuk ajar, time kasih ;)

ceh..sifu azran..lama menyepi..sejak dah jadi trusted seller ni..xnak la turunkan ilmu kat newbie..:D
 

lets_k2

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
78
Points
0
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!

..sifu???thread nih & pakcik google lah sifu terbaik merangkap sifu kepada sifu2...erkkk... :rolleyes:
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!
takkan cara register pun nak kena ajar jugak? ramai jugak yg boleh start listing dari awal thread ni. awat pulak ko xleh?
 

progamerz

freshman
Joined
Jun 25, 2009
Messages
27
Points
0
huhu cuma nk tnya satu lg....

ebay verify tuk apa..

sbb aku da ada paypal yg verify pkai mmb debit card tu yg konpius..

ebay verified tok apa and ebay bole x pkai debit card MBB
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
30 march 2010 ni ada pertukaran pd fee ebay US, ada pro & cons,

bagi yg subscribe store US (bkn ebay msia)
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = $0.25
* $1.00 - $9.99 = $0.50

bagi yg tak subscribe store
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = FREE (up to 100 each month)
* $1.00 - $9.99 = $0.25
* $25.00 - $49.99 = $0.50

fix price format akan dijadikan satu, maksudnya store inventory juga akan dikira sebagai fix price format dan akan keluar di search result sama cam BIN

apa yg beza ttg fee utk fix price,
bagi yg subscribe store :
BASIC - fee $0.20 per listing
PREMIUM - fee $0.05
ANCHOR - fee $0.03

Yg tak subscribe store
fee listing utk BIN & store inventory = $0.50 (mahal!)

terima kasih boukdella...

so apa kesimpulanya dari term ini...

sy cuma ada store di ebay malaysia sja, adala dlm 70 item jugak..rasanya kalau sy bukak store di us sesuai amik pakej mana
?
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
salam sume, lame btul aku x singgah...mintak tunjuk ajar, time kasih ;)

yo la sekrg ni mana main ebay lagi kan...ehehheheh.....
mesti sibuk dgn projek MEGA ni....

tulun la beri tunjuk ajar kat niubi dangabay ni (kat awe9 tak payah la) .... hhahhahahah....:rolleyes:
 

boukdella

freshman
Joined
May 3, 2009
Messages
536
Points
0
terima kasih boukdella...

so apa kesimpulanya dari term ini...

sy cuma ada store di ebay malaysia sja, adala dlm 70 item jugak..rasanya kalau sy bukak store di us sesuai amik pakej mana
?

maintain kan aja store malaysia tu, apsal nak subscribe store US?
 
Top