Diari Usahawan eBay Berhingus

msaifuln

Newbie
Joined
Jun 8, 2008
Messages
855
Points
16
thank u sifu.....mlm tadi kena selsema...tak leh tido...4 pg dah terjaga....tu yg saje2 layan UK tu.....so, kalau aku upgrade tak de la kena bayo apa2 kecuali fees tu je kan....




tq bro.....aku tgk auction fees tak de la beza cuma utk 0-0.99 je yg beze iaitu private=free tapi biz=$0.1

utk FVF, kalau kena dgn price dia, lagi murah biz user drp private....

UK best kalau personel seller, listing auction 1 day 100 item.. free beb..
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
Saya dah ada jawapan untuk soalan saya sendiri..mana tau kut ada yang tertanya2 gak..:)

1. manage my store
2. listing frame
3. kat column store header features pilih store header only atau none
4. apply...tadaaa


camne nak remove menu bar kat tepi tu dan cuma display template je..kat bwh ni bukan akaun saya :)

barvk.jpg
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
sape pernah kena mcm nie.....
suspendq.png


suspend2.png
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
sambungan

suspend3.png
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
aku heran la, nape kebelakangan nih ramai beno buyer2 aku beli brg, pastu terus bagi feedback... sayang betul la aku dgn org yg camnih... kena comolot... ngeh2

worldezam, aku pernah 2 kali dpt msg camtuh. kontek je la balik ebay. nanti kalo dia consider, dia akan minta la fax doc
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
seminggu lagi anniversary thread Hingus.. Sifu awe kata nk tebus dosa dia, nk buat open table kat NZ, btul ke ?
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
aku heran la, nape kebelakangan nih ramai beno buyer2 aku beli brg, pastu terus bagi feedback... sayang betul la aku dgn org yg camnih... kena comolot... ngeh2

sy baru dpt 1 feedback dr buyer...plik gak, item dah lama ship, tp x dpt ape2 feedback lg. Kalu item x smpai, cpat plk diorg mesej, tnya knape lmbat.. Bleh ke kita nk mintak feedback direct dr buyer???
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
hahahahah..sume dah gersang dengan ko Awe..maklumlah skang awe dah jadi kupu-kupu malam..opsss..keje malam..heheheh

afnan, sambil2 tunggu feedback as seller tu cubalah recce feedback as buyer gak..so takdelah bosan nak tunggu feedback dr pembeli. Biasanya kalau produk AN ni selagi barang tak sampai jgn harap depa nak tinggalkan feedback unless kalau dpt buyer cam mansurbiz dapat..

oit bro mansur apa ayat ko baca huh! Jampi serapah baik punya ni..hehehe
 

afnan145

freshman
Joined
Jun 20, 2009
Messages
725
Points
18
afnan, sambil2 tunggu feedback as seller tu cubalah recce feedback as buyer gak..so takdelah bosan nak tunggu feedback dr pembeli. Biasanya kalau produk AN ni selagi barang tak sampai jgn harap depa nak tinggalkan feedback unless kalau dpt buyer cam mansurbiz dapat..

oit bro mansur apa ayat ko baca huh! Jampi serapah baik punya ni..hehehe

feedback as buyer dah ada 9, tmbah 1 feedback as seller jd 10 la feedback yg ada skrg nih..

sifu mansur, share la ckit pakai ayat ape nk sruh buyer bg feedback trus..;-)
 
Last edited:
Top