Diari Usahawan eBay Berhingus

spindizzy

freshman
Joined
Jan 14, 2010
Messages
65
Points
0
ye ke..bro mane nak dapat ek??

erk salah ke penyampaian aku... maksud aku kalau dah nak beli ngan supliyer mestilah kene bli byk2 kalau x xkan diorg nak jual satu2.. aku x tau menda ni kat mana nak dapat..
kalau ikut pos2 lepas2 yg aku ingat kalau x silap mod pakai iphone tu so try la tnye dia
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
51206993.jpg


Kalau guna nie, betul ker xpayah off moden utk multiple ebay acc?
Nanti kan tak pasal2 kena suspend. Otai tlg respond. Tq
 
Last edited:

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
51206993.jpg


Kalau guna nie, betul ker xpayah off moden utk multiple ebay acc?
Nanti kan tak pasal2 kena suspend. Otai tlg respond. Tq

se-elok2nya restart modem utk mendapatkan IP baru setiap kali utk login ke acc ebay yg berlainan.. :D
maaf , saya pun masih newbie lagik..kalau salah harap otai2 betulkan.. :)
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
nape item aku x di listkan di ebay us.. padahal aku login acc kt ebay us..
ade sape2 leh tlg jelaskan..
 

xref

freshman
Joined
May 29, 2009
Messages
306
Points
0
nape item aku x di listkan di ebay us.. padahal aku login acc kt ebay us..
ade sape2 leh tlg jelaskan..

soklan ni aku rase aku leh tlg jawab. mase ko wak listing, kat ebay us x? kalo betol ko listing kat ebay US mesti ade punya. mungkin barang ko tu x kuar lagi.
 

shabab05

freshman
Joined
Jan 19, 2010
Messages
349
Points
16
tp aku dh list lama dh... xkn tggl shari lg tp item aku dok page blkg2 tu... yg pelik nye aku xkna fee listing plk... ke aku terlist kt ebay msia...
sori bro, bkn nk copy past igt xda org kt sni...hihi
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
tp aku dh list lama dh... xkn tggl shari lg tp item aku dok page blkg2 tu... yg pelik nye aku xkna fee listing plk... ke aku terlist kt ebay msia...
sori bro, bkn nk copy past igt xda org kt sni...hihi


1. bro dah pastikan yg listing tu dibuat di ebay.com?

2. Kalau dah betol..mesti bro ada dapat email dr ebay yg menjelaskan item tersebut sudah "confirm listing"..Try check email.

3. check kat acc eBay..kat kolum "active" tu ada tak list item yg bro buat tu..

4. Kalau acc eBay masih br, biasanye akan amik ms sikit utk keluar listing.

5. kalau semua kat ats tu dah buat, ptt item tu dah keluar listing site US.

6. kalau tak ada yg di ats tu, maksudnye bro tak berjaya lg buat listing. So buat semula.
 

Punk3iz

freshman
Joined
Nov 20, 2006
Messages
383
Points
16
Salam semua,
seperti yang kita sedia maklum, ebay akan ubah fee structure pada 30 March 2010. Tetapi yang jadi persoalan, jika kita subscribe pada store ebay Malaysia, adakah kita still akan affected pada structure yang baru? Please jawab persoalan ni. Aku confuse gila dah ni.huhu.
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
boleh bertanya..
maner button nak bercuti sempene tahun baru ciner yer?

terima kasih

Buka bulk order, hg akan jumpa msg nih;

---->
Dear all resellers,

2010 Chinese Lunar New Year is coming soon.Merry Christmas and Happy New Year to all of you. From Feb-09-2010 to Feb-19-2010, it will be Chinese Lunar New Year holidays, no order productions or shipments during these days.
But you can still place your order during these holidays, we will process orders on the base of first come, first-served. Remember to let your buyers know the holiday arrangement, thanks.
Keep in mind, the earlier you placed orders, the earlier your buyers can get theirs.

Copyright images used for some products.It has come to our attention there is a minority of buyers violating copyright laws in terms of their product designs. We would like to remind you, we takes intellectual property issues very seriously. For those orders we cancelled and refunded, please don't re-order again.
Thanks.


SAPA YG DAH LISTING BYK HR TU, PANDAI2 LER.. NANTI KANG, XPSL2 KENA -VE FBCK..
 
Last edited:

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
hari ni dah 7 feb...saya dah naikkan 'signboard' cuti-cuti tahun baru cina. huhu...10 hari. auction pun stop dulu.
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
kenapa kalau diorang raya cina kita kena raya cina, diorang chap goh mei kita kena raya chap goh mei? kenapa? sampai bila?

Jadi... Mulakan dengan Dropshipper MALAYSIA!!

Dropshipper Malaysia... ( Kalo salah betoikan... )

KEKUDA

Gransezer...

Apa lagik.. Meh kita meriahkan lagik dengan membantu sesama kita majukan diri dalam eBai!!! :D
 
Top