Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
ok, faham.. terima kasih :)

malam ni nak belajar fasal keyword lak

katekan saya tipe keyword "tshirt"

kat bawah ini ape yang saya dapat:

Related Searches: shirts, used kayaks, shirt, t shirt girls, mens t shirts, funny t shirts, t shirt nike, ed hardy t shirt, men t shirt

' 1,925,902 results found for tshirt '

macam mana nak fight ni???
kat pages 52 memang ade tempat nak buat research

buat xde ke tips-tips untuk mudah dapat sale:)
ko pernah dengar atau baca psl "niche" tak?

research ko betul, analisis bole baiki lagi.

start research dgn "t-shirt" <== ni generic keywords. korek lagi dlm sampai jumpa focus niche (long tail keywords).

eg: "twilight new moon edward cullen black men t-shirt".

cuba tgk berapa total listing VS sell-thru dia?

dari situ ko buat analisis sama ada focus niche ni profitable atau rugi.

:D
 
Joined
Jun 8, 2008
Messages
833
Likes
0
Points
16
Offline
kalau baju aku rasa baik tak payah. aku dah tak antar langsung baju ke france. 50%-50% chances tak sampai. mouse pad atau lapik periuk ok je.
Kebarangkalian untuk refund ke buyer france adalah tinggi. Aku deal guna fedex je untuk france ni.. Asik2 brg x sampai.
 
Joined
Apr 21, 2009
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
Pagi nie payment ke AN by PAYPAL dah kena reject.
AN minta deposit ke account HSBC.

Ada sapa2 yang dah pernah buat TT nie boleh share :

1) Berapa cost transfer USD100 ke HSBC Bank AN nie.
2) Berapa lama kena tunggu untuk next order?

Terima kasih.
 
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,050
Likes
3
Points
38
Offline
ko pernah dengar atau baca psl "niche" tak?

research ko betul, analisis bole baiki lagi.

start research dgn "t-shirt" <== ni generic keywords. korek lagi dlm sampai jumpa focus niche (long tail keywords).

eg: "twilight new moon edward cullen black men t-shirt".

cuba tgk berapa total listing VS sell-thru dia?

dari situ ko buat analisis sama ada focus niche ni profitable atau rugi.

:D
maaf sifu mansur , nak tambah perencah sikit..bila menggunakan long tail keyword , pastikan yg keyword tu dicari oleh buyer.. so camne nak tau .. gunakanlah labs.ebay.. tapi kalau guna labs.ebay utk auction , baik takyah .. wat lenguh tangan aje.. gunakannya pada item yg berada dlm store / BIN item..

yg selebihnya .. tepuk dada tanya selera.. :D
 
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,050
Likes
3
Points
38
Offline
Pagi nie payment ke AN by PAYPAL dah kena reject.
AN minta deposit ke account HSBC.

Ada sapa2 yang dah pernah buat TT nie boleh share :

1) Berapa cost transfer USD100 ke HSBC Bank AN nie.
2) Berapa lama kena tunggu untuk next order?

Terima kasih.
bro.. apa kata bro tepon customer service HSBC , pastu tanya .. :D .. lagi mudah kot.. nanti dah tau , share ilmu kat sini yer.. :D
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,219
Likes
0
Points
0
Offline
maaf sifu mansur , nak tambah perencah sikit..bila menggunakan long tail keyword , pastikan yg keyword tu dicari oleh buyer.. so camne nak tau .. gunakanlah labs.ebay.. tapi kalau guna labs.ebay utk auction , baik takyah .. wat lenguh tangan aje.. gunakannya pada item yg berada dlm store / BIN item..

yg selebihnya .. tepuk dada tanya selera.. :D
tq sifooo utk perkongsian yg BERNAS ni....beras bernas pon tak bernas mcm ni...sifooo makan beras apa ya? ...ahhahah
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
Pagi nie payment ke AN by PAYPAL dah kena reject.
AN minta deposit ke account HSBC.

Ada sapa2 yang dah pernah buat TT nie boleh share :

1) Berapa cost transfer USD100 ke HSBC Bank AN nie.
2) Berapa lama kena tunggu untuk next order?

Terima kasih.
Sifu dangabay al-euro xnak tolong jawab ke soalan ni? :D
 

stone

freshman
Joined
Sep 1, 2009
Messages
202
Likes
0
Points
0
Offline
ko pernah dengar atau baca psl "niche" tak?

research ko betul, analisis bole baiki lagi.

start research dgn "t-shirt" <== ni generic keywords. korek lagi dlm sampai jumpa focus niche (long tail keywords).

eg: "twilight new moon edward cullen black men t-shirt".

cuba tgk berapa total listing VS sell-thru dia?

dari situ ko buat analisis sama ada focus niche ni profitable atau rugi.

:D

salam,

nak minta bantuan, ada cara tak agar product2 kita yg terjual ni, tidak boleh di scan dari radar ? maksudnya pakai hammertap ke, terapeak, goofbay dan advance ebay search ke atau apa jua, org tak leh cari. atau result dia tak di display?

maksudnya, camne kita nak jadikan product kita yg terjual tu protected dari searching function?. mcm whoisIP, dan yg kat feedback tu?



lagi satu, adakah better kita wujud sebagai ghost (bbrp id, but kalau dikumpul, setaraf dgn powerseller) atau kita tumpu 1 id, and tatang bagai minyak penuh sampai dia jadi powerseller?
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
Pagi nie payment ke AN by PAYPAL dah kena reject.
AN minta deposit ke account HSBC.

Ada sapa2 yang dah pernah buat TT nie boleh share :

1) Berapa cost transfer USD100 ke HSBC Bank AN nie.
2) Berapa lama kena tunggu untuk next order?

Terima kasih.
mmg saya ada terbaca pagi ni kt forum AN.. ade sorang mamat nih tk boleh pakai paypal utk buat payment kt AN.. message dr AN alasan yg kureng lar jugak nk terima.. dia kata nk "eliminate fraudulent activity".. so solution yg AN bagi suh pakai TT kalau nk wat order.. bank fee depa sanggup tanggung.. mcm tk masuk akai gak.. kalau menda yg nk order tuh mousepad.. rege br usd3.49.. bank fee plg kurang pun at least usd10.. tkkan AN sanggup tanggung byr kot.. dari buat cara mcm tuh baik lar.. diorg cari solution buat shipping term ade tracking number.. tk smpai usd3 satu brg rasenya kalau ade tracking number.. dr dok rugi usd10 utk byr bank fee..dan orang yg complain ni org mesia.. mybe lar.. saya rasa sbb ade certain reseller mesia nih suka dok open dispute kt AN.. so they all tk nk amik risiko utk rugi lg.. tp tadi tgk blk kalau ade response dr AN kt forum tuh.. alih2 thread tuh dh di delete.. huhuhuh... dont know what happen.. kita tunggu dan lihat.. sape2 ade yg dpt message yg serupa.. boleh lar berkongsi kt sini..
 
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,849
Likes
1
Points
38
Offline
babyzara.. dia org mintak TT duit seketul. Macam ada akaun dengan dia org la. Katalah u TT 300usd. apa yg u order akan ditolak dari jumlah tu. Bukan hari ni order 2 keping mouse pad nanti petang nak TT $7 usd guna hsbc. Nanti masam muka awek hsbc tu.
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
salam,

nak minta bantuan, ada cara tak agar product2 kita yg terjual ni, tidak boleh di scan dari radar ? maksudnya pakai hammertap ke, terapeak, goofbay dan advance ebay search ke atau apa jua, org tak leh cari. atau result dia tak di display?

maksudnya, camne kita nak jadikan product kita yg terjual tu protected dari searching function?. mcm whoisIP, dan yg kat feedback tu?



lagi satu, adakah better kita wujud sebagai ghost (bbrp id, but kalau dikumpul, setaraf dgn powerseller) atau kita tumpu 1 id, and tatang bagai minyak penuh sampai dia jadi powerseller?
boleh kot kalau bukak store kt german ebay.de atau pun.. jgn jual langsung kt ebay.. hehehehe.. jgn marah yek, gurau jek.. nih mesti produk hot HOT gila la nih brg2 dia smpai tkmo kena scan oleh CSI ebayer mesia nih.. actually tk sure la plak boleh ke tidak nk cover id kita dr di scan oleh tera, goofbay dll tuh..
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
babyzara.. dia org mintak TT duit seketul. Macam ada akaun dengan dia org la. Katalah u TT 300usd. apa yg u order akan ditolak dari jumlah tu. Bukan hari ni order 2 keping mouse pad nanti petang nak TT $7 usd guna hsbc. Nanti masam muka awek hsbc tu.
then.. rase2 ok ker kalau dihapuskan pyment method paypal nih? pastu pakai TT walaupun kalau kita advancekan duit dlm acct tuh usd300? mcm tk leh dimplementkan jek.. mcm menyusahkan org mcm saya nih nk gi bank slalu.. gila ke hape.. pastu mcm dh tkde protection langsung kt reseller.. brg tk smpai.. buyer open dispute.. duit lesap.. AN untung gilaaa! wakakka.. baiklah AN nih wat satu jalan.. buat option.. reseller boleh pilih samada nk ship with or without tracking number.. then kalau tkde tracking number tuh.. bgtau la siap2 term yg diorg tk nk amik risiko brg hilang ke ape.. so.. of course ramai yg akan prefer with tracking number.. dr dok wat solution gini.. mcm berat sebelah jek.. tk win2 situation langsung..
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,219
Likes
0
Points
0
Offline
mmg saya ada terbaca pagi ni kt forum AN.. ade sorang mamat nih tk boleh pakai paypal utk buat payment kt AN.. message dr AN alasan yg kureng lar jugak nk terima.. dia kata nk "eliminate fraudulent activity".. so solution yg AN bagi suh pakai TT kalau nk wat order.. bank fee depa sanggup tanggung.. mcm tk masuk akai gak.. kalau menda yg nk order tuh mousepad.. rege br usd3.49.. bank fee plg kurang pun at least usd10.. tkkan AN sanggup tanggung byr kot.. dari buat cara mcm tuh baik lar.. diorg cari solution buat shipping term ade tracking number.. tk smpai usd3 satu brg rasenya kalau ade tracking number.. dr dok rugi usd10 utk byr bank fee..dan orang yg complain ni org mesia.. mybe lar.. saya rasa sbb ade certain reseller mesia nih suka dok open dispute kt AN.. so they all tk nk amik risiko utk rugi lg.. tp tadi tgk blk kalau ade response dr AN kt forum tuh.. alih2 thread tuh dh di delete.. huhuhuh... dont know what happen.. kita tunggu dan lihat.. sape2 ade yg dpt message yg serupa.. boleh lar berkongsi kt sini..
Ni semua keje mangkok si BERI....dia nak duit senang...ni dah tak dinamakan DROPSHIP lagi pasal kena letak duit dulu...lebih baik ambik dgn DROPSHIP warga WC ni.....sebg contoh:-

t-shirt : dah ada DROPSHIP warga WC
mousepad : dah ada DROPSHIP warga WC
pillow case : dah ada DROPSHIP warga WC
metal watch : dah ada DROPSHIP warga WC

sekadar pandangan.....setuju ikut..tak setuju xpe...
 
Joined
May 5, 2009
Messages
431
Likes
0
Points
0
Offline
Ni semua keje mangkok si BERI....dia nak duit senang...ni dah tak dinamakan DROPSHIP lagi pasal kena letak duit dulu...lebih baik ambik dgn DROPSHIP warga WC ni.....sebg contoh:-

t-shirt : dah ada DROPSHIP warga WC
mousepad : dah ada DROPSHIP warga WC
pillow case : dah ada DROPSHIP warga WC
metal watch : dah ada DROPSHIP warga WC

sekadar pandangan.....setuju ikut..tak setuju xpe...
Setuju...!!!!
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
Ni semua keje mangkok si BERI....dia nak duit senang...ni dah tak dinamakan DROPSHIP lagi pasal kena letak duit dulu...lebih baik ambik dgn DROPSHIP warga WC ni.....sebg contoh:-

t-shirt : dah ada DROPSHIP warga WC
mousepad : dah ada DROPSHIP warga WC
pillow case : dah ada DROPSHIP warga WC
metal watch : dah ada DROPSHIP warga WC

sekadar pandangan.....setuju ikut..tak setuju xpe...
jadi jenis brg2 yg nk buat custom jd terhad lar.. utk tshirt, mousepad, pillow case n metal watch jer la eh.. neway.. bg lar link.. tk tahu pun kewujudan depa nih.. hehehe..
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,219
Likes
0
Points
0
Offline
jadi jenis brg2 yg nk buat custom jd terhad lar.. utk tshirt, mousepad, pillow case n metal watch jer la eh.. neway.. bg lar link.. tk tahu pun kewujudan depa nih.. hehehe..
sebenarnya ada bnyk pilihan selain AN...ada thread utk ni
http://www.wangcyber.com/forum/ebay/20503-senarai-wholeseller-dropshipper.html

sila cuba2 mana yg berkenan....

t-shirt : kekuda, gransazer http://www.xpodcafe.com/, kak ani http://embossimage.com/
mousepad : gransazer http://www.xpodcafe.com/
pillow case : gransazer http://www.xpodcafe.com/
metal watch : http://watchdropshipper.com/
laptop skin : babyzara http://customlaptopskin.blogspot.com/
so kalau ada yg lain boleh sambung2kan....kalau salah harap maaf ya ....
 
Last edited:
Top