Diari Usahawan eBay Berhingus

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
33
sifu ku MANSURBIZ..dulu sifu ader develop itu ebay research ala2 terapeak kan..macam mano dah?..ok ko?..bilo nak bukak subscription for public nih...hehehe..nak subscribe sifu punyo TOOL RESEARH EBAY tu.. :D
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
sifu ku MANSURBIZ..dulu sifu ader develop itu ebay research ala2 terapeak kan..macam mano dah?..ok ko?..bilo nak bukak subscription for public nih...hehehe..nak subscribe sifu punyo TOOL RESEARH EBAY tu.. :D

ngeh2... pki sendiri mmg xde problem. sbb kena pki database yg simple dan tak byk songeh tu yg bantutkan aku utk distribute dlm bentuk software. skrg ni aku tgh convert ke web based aje, lagi mudah utk bakal user tapi ianya amat memeningkan programmer mcm aku... ngeh2

p/s: dlm software development, makin mudah & simple software tu maka makin leceh keje programmer... sbb tu aku byk buat dan pki sendiri aje...
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
ngeh2... pki sendiri mmg xde problem. sbb kena pki database yg simple dan tak byk songeh tu yg bantutkan aku utk distribute dlm bentuk software. skrg ni aku tgh convert ke web based aje, lagi mudah utk bakal user tapi ianya amat memeningkan programmer mcm aku... ngeh2

p/s: dlm software development, makin mudah & simple software tu maka makin leceh keje programmer... sbb tu aku byk buat dan pki sendiri aje...

hehhehe...aku paham maksud kau tu....tapi kalau sudi pas la kat aku yg niubai ni...
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
saya pun mau!! kami mesti pilih!! hehehe
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
apa pendapat korang, klu nak pos item yg kecil dan murah? tambahan RM3.90 tuk registered post, harga akan jadi mahal..tp klu tak byr RM3.90 tak bole nak track n trace barang plak...camne ek?
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
ala baru 3.90... apala sangat kalau nak dibandingkan dengan komplain dari buyer kalau xde tracking...

betulla tu ... tp harga brg saya mahal daripada seller lain utk brg yg sama. jadi chances nak laku tu mgg rendah
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
xpela amik untung sikit dr ko kena dispute xde tracking...
dah anto brg lps tu kena dispute sbb xde tracking.. camno tu?

pasal untung mgg amik skit je bro cuma harga saya beza dgn seller lain dari segi shipping..itu je.
xpe saya cuba dulu dgn add tracking tu. tengok camne nanti.
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
aku ade bebarapa soalan la nak tanye otai2.

sejak kebelakangan ni banyak betul buyer dari Israel beli barang aku.walau aku da tulis dengan huruf kale merah no shipping to Israel.memang bute huruf dan pemalas tul la yahudi ni nak bace description item tu.

Soalannye camne nak pos barang ke israel? ade sape2 penah pos fizikal ke sane tak? sebab pos malaysia tak pos barang kesane..so ada cara tak? fedex,ups,dhl pos ke barang ke sane? kos plak macam mane?

atau refund je balik duit yahudi ni....

ahhhh...rezeki tu beb...musuh jangan di cari...rezeki jangan tolak.. any suggestion? adehhh...

bro, kat edit listing tu leh set exclude postage locations. ko set la country mana ko tak nak hantar. dia akan automatik blok buyer dari negara ittew.. :rolleyes:
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
bro, kat edit listing tu leh set exclude postage locations. ko set la country mana ko tak nak hantar. dia akan automatik blok buyer dari negara ittew.. :rolleyes:

oooo mcm tu ke sifu. sungguh mulia hatimu
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
bro, kat edit listing tu leh set exclude postage locations. ko set la country mana ko tak nak hantar. dia akan automatik blok buyer dari negara ittew.. :rolleyes:

perkongsian yg hebat :p
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
bro, kat edit listing tu leh set exclude postage locations. ko set la country mana ko tak nak hantar. dia akan automatik blok buyer dari negara ittew.. :rolleyes:
Aku dah buat mcm ni john. aku dah exclude italy, france, brazil tapi je dia org ni beli. aku dah set di listing ngan setting kat selling preference kat ebay lagi. apa kes ek?
 
Top