Diari Usahawan eBay Berhingus

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
aku mmg beli dgn dia pun...
dia poskan.. nk COD pun boleh...
tapi sekali dia bungkus giler gaban beso daaa...
sekali sampai opis, malu aku weh... sbb kertas bungkus buble wrap tu dah koyak rabak kena kerjakan posman agaknye...

haha...posmen tu curious apa yang bagak sangat ni. COD je nampaknya..

@ bro lutfee beli dari yang mana satu?
 

selopak

freshman
Joined
Jan 15, 2010
Messages
154
Points
0
aku beli buble wrap rm80 utk 100m...kedai dkt ngan rumah aku....

sape2 dok penang yg nk beli boleh beli ngan aku.....
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
aku beli buble wrap rm80 utk 100m...kedai dkt ngan rumah aku....

sape2 dok penang yg nk beli boleh beli ngan aku.....

uish bio betul, lagik murah..KL takkan xde semurah tu...musti ada, sape tau?
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
aku beli buble wrap rm80 utk 100m...kedai dkt ngan rumah aku....

sape2 dok penang yg nk beli boleh beli ngan aku.....
fuh.. bleh jual balik kat mamat lowyat tuh. jgn 100 meter panjang 5cm lebar sudah ler. hehehe
 

big_money

freshman
Joined
Aug 22, 2009
Messages
189
Points
16
kat slip hijau kastam tu..nilai barang tulis dlm RM ker USD :confused:

almaklum I ni newbiee..
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
kat slip hijau kastam tu..nilai barang tulis dlm RM ker USD :confused:

almaklum I ni newbiee..
aku rasa baik usd kot. amount universal. ko letak RM nanti penat je kastam dia org keluar kalkulator...
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Otai2 semua.. Macam mana nak tulis ayat merayu kat paypal yg kena limit?? Aku dah submit semua dokumen yg dia org minta.. Harap2 otai semua bantu. Tq.. nubei agi...
 

myvision

freshman
Joined
Jan 10, 2010
Messages
19
Points
0
Otai2 semua.. Macam mana nak tulis ayat merayu kat paypal yg kena limit?? Aku dah submit semua dokumen yg dia org minta.. Harap2 otai semua bantu. Tq.. nubei agi...

banyak sgt duit masuk kot..sampai limit jadinya..haha
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
teringin gak aku nak join ebay..tp tak pandai la..
tak ada sifu:eek:
nak tunggu sifu sampai sudah lah ko tak start. aku start dulu pun mmg 100% baca thread ni je sampai page 400. 3 kali khatam jugak ler. ada TT tu turun jek. Bleh belanja kami. eheheh
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
teringin gak aku nak join ebay..tp tak pandai la..
tak ada sifu:eek:

bro, start je..saya start 1 dec 2009. masa tu sempat baca sampai pg 70, tak tahan dah nak tunggu khatam. alhamdulillah sale mula masuk. gile power dowh thread diari usahawan berhingus ni..:D
 

dangabay

freshman
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,246
Points
0
bro, start je..saya start 1 dec 2009. masa tu sempat baca sampai pg 70, tak tahan dah nak tunggu khatam. alhamdulillah sale mula masuk. gile power dowh thread diari usahawan berhingus ni..:D

betol tu....action first.....
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
kat slip hijau kastam tu..nilai barang tulis dlm RM ker USD :confused:

almaklum I ni newbiee..

dlm USD, biasa letak USD 10 ke USD 20 aje. tgk gak la jenis item... kalo peti ais ko letak USD 20, mmg la tak logik.
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
Teknik Speed eBai atau One Stop Centre Research n teknik Speed Money Klik2 tu...bole tak share apa ke ideanya ni? nak PM tanya tak brani..huhu
 
Top