Diari Usahawan eBay Berhingus

Joined
Sep 2, 2009
Messages
23
Likes
0
Points
0
Offline
salam semua.. warga ebayer..

nk tanye pendapat ni.. since ebay akan buat term baru utk store bln march ni.. store price akan jadi fixed price.. so.. rasa2.. kalau barang ada dlm 80-100 listing.. better bukak store atau tkyah ade store? tension gak tgk fees ebay ni makin mahal..
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
salam semua.. warga ebayer..

nk tanye pendapat ni.. since ebay akan buat term baru utk store bln march ni.. store price akan jadi fixed price.. so.. rasa2.. kalau barang ada dlm 80-100 listing.. better bukak store atau tkyah ade store? tension gak tgk fees ebay ni makin mahal..
term baru apa tu?adeh mcm mna aku leh xtahu apa2 nih.......
 
Joined
May 3, 2009
Messages
516
Likes
0
Points
0
Offline
term baru apa tu?adeh mcm mna aku leh xtahu apa2 nih.......
30 march 2010 ni ada pertukaran pd fee ebay US, ada pro & cons,

bagi yg subscribe store US (bkn ebay msia)
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = $0.25
* $1.00 - $9.99 = $0.50

bagi yg tak subscribe store
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = FREE (up to 100 each month)
* $1.00 - $9.99 = $0.25
* $25.00 - $49.99 = $0.50

fix price format akan dijadikan satu, maksudnya store inventory juga akan dikira sebagai fix price format dan akan keluar di search result sama cam BIN

apa yg beza ttg fee utk fix price,
bagi yg subscribe store :
BASIC - fee $0.20 per listing
PREMIUM - fee $0.05
ANCHOR - fee $0.03

Yg tak subscribe store
fee listing utk BIN & store inventory = $0.50 (mahal!)
 
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,829
Likes
0
Points
38
Offline
30 march 2010 ni ada pertukaran pd fee ebay US, ada pro & cons,

bagi yg subscribe store US (bkn ebay msia)
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = $0.25
* $1.00 - $9.99 = $0.50

bagi yg tak subscribe store
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = FREE (up to 100 each month)
* $1.00 - $9.99 = $0.25
* $25.00 - $49.99 = $0.50

fix price format akan dijadikan satu, maksudnya store inventory juga akan dikira sebagai fix price format dan akan keluar di search result sama cam BIN

apa yg beza ttg fee utk fix price,
bagi yg subscribe store :
BASIC - fee $0.20 per listing
PREMIUM - fee $0.05
ANCHOR - fee $0.03

Yg tak subscribe store
fee listing utk BIN & store inventory = $0.50 (mahal!)
thanks boukdella
 
Joined
Jun 25, 2009
Messages
27
Likes
0
Points
0
Offline
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!
 
Joined
Sep 8, 2009
Messages
77
Likes
0
Points
0
Offline
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!
..sifu???thread nih & pakcik google lah sifu terbaik merangkap sifu kepada sifu2...erkkk... :rolleyes:
 
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,849
Likes
1
Points
38
Offline
saya da baca smpai page 86 tp...

nk mula dr mana masih x tau..

bnyk tips2 dpt dropshipper la marketing la..

tp nk start dr zero dr x da acc x ada ajar la plak...

huhu sapa bole jd sifu!!
takkan cara register pun nak kena ajar jugak? ramai jugak yg boleh start listing dari awal thread ni. awat pulak ko xleh?
 
Joined
Jun 25, 2009
Messages
27
Likes
0
Points
0
Offline
huhu cuma nk tnya satu lg....

ebay verify tuk apa..

sbb aku da ada paypal yg verify pkai mmb debit card tu yg konpius..

ebay verified tok apa and ebay bole x pkai debit card MBB
 
Joined
Jan 15, 2010
Messages
151
Likes
0
Points
0
Offline
30 march 2010 ni ada pertukaran pd fee ebay US, ada pro & cons,

bagi yg subscribe store US (bkn ebay msia)
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = $0.25
* $1.00 - $9.99 = $0.50

bagi yg tak subscribe store
* auction fee
* $0.01 - $0.99 = FREE (up to 100 each month)
* $1.00 - $9.99 = $0.25
* $25.00 - $49.99 = $0.50

fix price format akan dijadikan satu, maksudnya store inventory juga akan dikira sebagai fix price format dan akan keluar di search result sama cam BIN

apa yg beza ttg fee utk fix price,
bagi yg subscribe store :
BASIC - fee $0.20 per listing
PREMIUM - fee $0.05
ANCHOR - fee $0.03

Yg tak subscribe store
fee listing utk BIN & store inventory = $0.50 (mahal!)
terima kasih boukdella...

so apa kesimpulanya dari term ini...

sy cuma ada store di ebay malaysia sja, adala dlm 70 item jugak..rasanya kalau sy bukak store di us sesuai amik pakej mana
?
 

ejan

freshman
Joined
Mar 3, 2009
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
sy nak feedback as seller..ada x newbie yg nk tukar2 feedback..kalu ada bole pm or email sy..ejan_2329@yahoo.com
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
1,219
Likes
0
Points
0
Offline
salam sume, lame btul aku x singgah...mintak tunjuk ajar, time kasih ;)
yo la sekrg ni mana main ebay lagi kan...ehehheheh.....
mesti sibuk dgn projek MEGA ni....

tulun la beri tunjuk ajar kat niubi dangabay ni (kat awe9 tak payah la) .... hhahhahahah....:rolleyes:
 
Top