Diari Usahawan eBay Berhingus

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
nk tnye skit kwan2... bape lama ek withdraw duit masuk maybank dr paypal... withdraw ke bank akaun bukan debit kad, saya try withdraw skit jer.. kt paypal tulis proses dh COMPLETE, tpi kt maybank x masuk2 pn duit.. hehehe... ble check balik detail2 transfer, smua btul, nama paypal gn maybank sama,alamat smua sama... ade sesiapa yg pernah buat? help me please....

dah berapa lama transfer? kekadang 3 hari dh dpt. kekadang smp seminggu gak la. heheheh
 

ani9415

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
645
Points
16
nk tnye skit kwan2... bape lama ek withdraw duit masuk maybank dr paypal... withdraw ke bank akaun bukan debit kad, saya try withdraw skit jer.. kt paypal tulis proses dh COMPLETE, tpi kt maybank x masuk2 pn duit.. hehehe... ble check balik detail2 transfer, smua btul, nama paypal gn maybank sama,alamat smua sama... ade sesiapa yg pernah buat? help me please....

2 kali sy buat..2-3 working days.
 

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
94
Points
6
nk tnye skit kwan2... bape lama ek withdraw duit masuk maybank dr paypal... withdraw ke bank akaun bukan debit kad, saya try withdraw skit jer.. kt paypal tulis proses dh COMPLETE, tpi kt maybank x masuk2 pn duit.. hehehe... ble check balik detail2 transfer, smua btul, nama paypal gn maybank sama,alamat smua sama... ade sesiapa yg pernah buat? help me please....

kekadang kena perati betoi2 Routing Code BANK MALAYSIA tu,
kena ambik yg terkini,klu tak dier return balik duit kor tu :D
 

shinoda92

freshman
Joined
Nov 16, 2009
Messages
42
Points
0
2 kali sy buat..2-3 working days.

oh... mungkin cepat akak buat, mintak2 esok dh ok.. hehe

dah berapa lama transfer? kekadang 3 hari dh dpt. kekadang smp seminggu gak la. heheheh

harini masuk ke tiga..heheh..mintak2 x lebih seminggu lh.. thanks

kekadang kena perati betoi2 Routing Code BANK MALAYSIA tu,
kena ambik yg terkini,klu tak dier return balik duit kor tu :D

sy dh check smuanya sebelum transfer, saya amik dr paypal sendiri Routing Code tu,
baru first time.. heehhe ape2 pn thanks smua... :)
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
harini masuk ke tiga..heheh..mintak2 x lebih seminggu lh.. thanks

klu br masuk hari ke-3 ok lg tu. maybe next week masuk. sbb biasanya dikira hari bekerja. skrg org sibuk tunggu santaclos.. ahhaha
 

sanrazak

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
775
Points
18
Age
33
salam guys..
ak ni dok boring2 research la kan..jumpe la t-shirt AN yg da di ship kat buyer..

ni kat die gambarnyer..korank review lo ekk kualitinyer..huhu..

tshirt hitam:
http://i34.tinypic.com/2h862w0.jpg
http://i38.tinypic.com/21d0ead.jpg
http://i35.tinypic.com/vio6ee.jpg
http://i33.tinypic.com/144cgg9.jpg
http://i38.tinypic.com/otzuoy.jpg

tshirt putih:
http://i37.tinypic.com/2lcy3qo.jpg
http://i35.tinypic.com/imufe9.jpg
http://i35.tinypic.com/vg1qma.jpg
http://i36.tinypic.com/mi1g6h.jpg
http://i34.tinypic.com/2pzwjky.jpg
http://i38.tinypic.com/686d8h.jpg

resolusi die dalam 1500 X 1500 pixel, 300 dpi
mengikut kate owner : kain x terlalu tebal x terlalu nipis
cuci 1x pon gabar steady lagi

huhu..harap info ni informative bg seller sesape yg perlu...:)
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
salam guys..
ak ni dok boring2 research la kan..jumpe la t-shirt AN yg da di ship kat buyer..

ni kat die gambarnyer..korank review lo ekk kualitinyer..huhu..

http://i34.tinypic.com/2pzwjky.jpg
http://i38.tinypic.com/686d8h.jpg

resolusi die dalam 1500 X 1500 pixel, 300 dpi
mengikut kate owner : kain x terlalu tebal x terlalu nipis
cuci 1x pon gabar steady lagi

huhu..harap info ni informative bg seller sesape yg perlu...:)

Seller dari Indon dah start menganas nampak!!
 
Last edited:

wings

freshman
Joined
Jul 26, 2008
Messages
579
Points
18
otai2, nak tnya sket...

aku ada sbijik paypal ni kne limited access 2 3 ari lepas,aku dh provide proof address and ect yg dia mintak tu...2 benda lgi aku xdpt nk provide iaitu
- invoice (digital invoice aku dh bgi tapi tak diterima)
- tracking number


ada sape bole tulung aku :)
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
rehatkan minda tenangkan fikiran
tonton video ini
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
tu maksudnya dia limitkan selling ko kat category2 sensitif. tukar category la bro.
 

optom77

freshman
Joined
Mar 10, 2009
Messages
1,438
Points
0
cuba ko letak kat kategori mousepad, sure x kene limit..keh3
 

foreverlove

freshman
Joined
Dec 23, 2009
Messages
1
Points
0
salam...
saya nie baru strt wat research utk join e-bay nie...
bape byk erk +ve feedback yg diperlukan
 
Top