Diari Usahawan eBay Berhingus

grandsazer

Newbie
Joined
Sep 18, 2006
Messages
292
Points
16
kalau pakai iron konpom 2-3 kali basuh tanggal la ia, kalau nak lama pakai le transfer paper yang commercial grade yang memang nak lekat kat baju kena guna heat press.

kak ani pakai weed transfer paper ke..? tak yah potong hanya transfer ink masuk kat baju.
 

grandsazer

Newbie
Joined
Sep 18, 2006
Messages
292
Points
16
ari ni aku begang dgn ebay, semalam byr fee guna debit card mebeng, alih2 cek akaun bank pagi ni 2 kali dia tolak.

sapa2 pernah kena perkara macam ni, berapa lama ebay akan take action, mintak pertolongan

wasalam
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
wah ramai betul dh start buat POD sendiri. Perkembangan yg sgt bagusss tu... later bole la aku cucuk order.

AN aku dh unsubscribe, sbb tak tahan dah setiap hari byk beno komplen.

Fokus fizikal aje skrg. Tapi tu la, kena borong stok. Sebelum ni aku amik setiap item 1 pc buat display, tu pun kena nego sbb supplier biasa tak bagi amik satu2.

bila dh sold byk2 baru cari stok. Tapi, serik dah sbb supplier ni tak simpan stok. Hampeh, aku dah kena last weekend, berpeluh cari stok kt supplier lain.

Camner pun experience yg best sbb dpt pegang item tu, control shipping, bole tracking etc. jadi, dpt total control.

p/s: rupa2nya kat malaysia ni pun byk item "sampah" (org kita tak pandang/tak laku) tapi kt luar sana berebut2...
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
wah ramai betul dh start buat POD sendiri. Perkembangan yg sgt bagusss tu... later bole la aku cucuk order.

AN aku dh unsubscribe, sbb tak tahan dah setiap hari byk beno komplen.

Fokus fizikal aje skrg. Tapi tu la, kena borong stok. Sebelum ni aku amik setiap item 1 pc buat display, tu pun kena nego sbb supplier biasa tak bagi amik satu2.

bila dh sold byk2 baru cari stok. Tapi, serik dah sbb supplier ni tak simpan stok. Hampeh, aku dah kena last weekend, berpeluh cari stok kt supplier lain.

Camner pun experience yg best sbb dpt pegang item tu, control shipping, bole tracking etc. jadi, dpt total control.

p/s: rupa2nya kat malaysia ni pun byk item "sampah" (org kita tak pandang/tak laku) tapi kt luar sana berebut2...

bak kata mamat ni kat forum an ni...
kalau tak suka boleh blah cari dropship lain... :p

http://forum.artsnow.com/ShowPost.aspx?Page=0&ThreadId=43261
 

syarani

freshman
Joined
Oct 8, 2008
Messages
253
Points
16
wah ramai betul dh start buat POD sendiri. Perkembangan yg sgt bagusss tu... later bole la aku cucuk order.

AN aku dh unsubscribe, sbb tak tahan dah setiap hari byk beno komplen.

Fokus fizikal aje skrg. Tapi tu la, kena borong stok. Sebelum ni aku amik setiap item 1 pc buat display, tu pun kena nego sbb supplier biasa tak bagi amik satu2.

bila dh sold byk2 baru cari stok. Tapi, serik dah sbb supplier ni tak simpan stok. Hampeh, aku dah kena last weekend, berpeluh cari stok kt supplier lain.

Camner pun experience yg best sbb dpt pegang item tu, control shipping, bole tracking etc. jadi, dpt total control.

p/s: rupa2nya kat malaysia ni pun byk item "sampah" (org kita tak pandang/tak laku) tapi kt luar sana berebut2...

yuup btol tu bro...stuju sgt....yg xbestnya kalo slalunya jual 1 item ni pastu bl smpai 1masa tu dpt byk order,pg kt supplier tu dgn selambanya dia ckp "ktorg da stop production utk design ni,kalo lu mau,wa leh offer yg design lain" lpas puas pujuk buyer utk tukar design yg len=100% reject so full refundla kt sume.huhu.moral of the story make sure ada backup supplier wlpn akn jejas profit margin yg pntg xdpt kad merah:D
p/s:finally dgn bermodalkn rm100 berjaya gak setupkn DIY studio aku,hehe.....4ari ulang alik kedai hardware:D
 
Last edited:

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
94
Points
6
ok la bro mansur pun dah 100% buat fizikal plak,
sian An dah kurang income dr bro order byk kat dier.ngeh2...;)
skrg nie pun An byk mslh tapi still leh sape2 nak mula ikut rentak ebay
 

syarani

freshman
Joined
Oct 8, 2008
Messages
253
Points
16
ok la bro mansur pun dah 100% buat fizikal plak,
sian An dah kurang income dr bro order byk kat dier.ngeh2...;)
skrg nie pun An byk mslh tapi still leh sape2 nak mula ikut rentak ebay
bro thanks utk seminar last week...srnok dpt lepak ramai2 cmtu:)
 

raez

freshman
Joined
Dec 6, 2009
Messages
40
Points
0
pendapat aku slps 6 bln full time jual brg AN.

nk long term bisnes jual brg AN mmg x dapeklah,sakit pale ooo menjawab brg x spi tiap2 hari, refund lg, aku kira cincai drpd 100 transaction, 10-20 akan refund. kalo nk memula blaja ebay okla, bila feedbck and dsr dh byk, pmt x hold bertukarlah jual brg fizikal, sblm akaun tu korup psl byk negative/neutral feedback:rolleyes:
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
huhuhu......
ramai nampak nya ebay underground dh muncul...
selamat berkongsi ilmu....

nampaknya lps nie bro mansur kena buka thread baru nie....
i follow youuu...
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
yuup btol tu bro...stuju sgt....yg xbestnya kalo slalunya jual 1 item ni pastu bl smpai 1masa tu dpt byk order,pg kt supplier tu dgn selambanya dia ckp "ktorg da stop production utk design ni,kalo lu mau,wa leh offer yg design lain" lpas puas pujuk buyer utk tukar design yg len=100% reject so full refundla kt sume.huhu.moral of the story make sure ada backup supplier wlpn akn jejas profit margin yg pntg xdpt kad merah:D
p/s:finally dgn bermodalkn rm100 berjaya gak setupkn DIY studio aku,hehe.....4ari ulang alik kedai hardware:D
Bro, kasi snap lah satu gambar table top studio yang kau buat tu, boleh lah kitorang belajar macamana nak construct.
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
wah ramai betul dh start buat pod sendiri. Perkembangan yg sgt bagusss tu... Later bole la aku cucuk order.

An aku dh unsubscribe, sbb tak tahan dah setiap hari byk beno komplen.

Fokus fizikal aje skrg. Tapi tu la, kena borong stok. Sebelum ni aku amik setiap item 1 pc buat display, tu pun kena nego sbb supplier biasa tak bagi amik satu2.

Bila dh sold byk2 baru cari stok. Tapi, serik dah sbb supplier ni tak simpan stok. Hampeh, aku dah kena last weekend, berpeluh cari stok kt supplier lain.

Camner pun experience yg best sbb dpt pegang item tu, control shipping, bole tracking etc. Jadi, dpt total control.

P/s: Rupa2nya kat malaysia ni pun byk item "sampah" (org kita tak pandang/tak laku) tapi kt luar sana berebut2...

seriusss!!!!:):)
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
mintak2 aku bleh survive bulan ni dengan AN ni. sejak 2 hari ni buyer dah start tanya mana barang. adehh...
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
Top