Diari Usahawan eBay Berhingus

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
nk tanya.. klu jual kt ebay us dia cas 10% kan?
klu jual kt ebay malaysia brp cas dia?
bab cas ni tak tahu tn dulu2 ade FVF skrg tak tau macamn huhu
dulu ebay malaysia foc jer.. skrg tak tahu la

xtau nk tanya kt mana dh.. semua thread senyap je huhu
orng semua dah kaya2 dah..

mohon sape2 yg masih berebay tlng respond tq
 

kapak

junior
Joined
Apr 29, 2008
Messages
84
Points
8
Age
32
bab cas ni tak tahu tn dulu2 ade FVF skrg tak tau macamn huhu
dulu ebay malaysia foc jer.. skrg tak tahu la


orng semua dah kaya2 dah..

mohon sape2 yg masih berebay tlng respond tq
tq tuan.. apa2 pun nk tau cas dia dulu. kang xpasal2 saje2 je rugi
 
Joined
Sep 6, 2009
Messages
40
Points
6
Alhamdulillah.. sale bulan ni.. hahaha.. baru nak start...belaja2 dan belaja.. mai upload sapa2 yg masih aktif..?? bagi thread ni hidup balik.. aku pun baru nak berjinak ni.. geram tgk seller china je banyak kat sana
nak tanya kepada otai, kenapa listing barang saya kat ebay dalam status "Complete Draft"? adakah perlu credit card untuk buatkan status tu jadi "Active"?

mohon tunjuk ajar nubis kubis ni...
 

kapak

junior
Joined
Apr 29, 2008
Messages
84
Points
8
Age
32
aku ada banyak soalan nk tanya pasal ebay ni tapi tak tau nak tanya kat mana.. soalan pasal fee tu pun belum terjawab lagi. aku ada beli satu ebook pasal ebay. ingatkan ada servis selepas jualan. tanya soalan simple pun dia diam seribu bahasa
kat mana haru aku mengadu +iii+
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
saya masih active di ebay..
tapi tak jual benda best2 la..
sekadar jual postcard..hehe
mcm mn sambutan tn? betul tn,
dulu org aktif kt ebay sebb guna black hat,
grey hat mmng tak boleh survive lama
skrg ebay dan paypal dah strict , mengajar erti beretika dalam berniaga
 

darkkecik

freshman
Joined
Mar 19, 2009
Messages
248
Points
18
Lama betul thread ni bertahan. mungkin banyak bende dah berubah dan banyak selling policy ebay dan paypal yang berubah semenjak beberapa tahun yang lampau. Untuk korang yang masih tercari cari ebook atau bengkel pada tahun 2019 ni . boleh beli ebook atau join bengkel dari diorang ni. tak rugi beli. Group support Facebook pun diwajibkan join bila dah purchase. apa nak tanya semua boleh tanya lepas baca ebook dalam group FB.

http://bit.ly/2NELMXw
http://bit.ly/2NELMXw
http://bit.ly/2NELMXw



sekian
 
Top