Diari Usahawan eBay Berhingus

Paul689

freshman
Joined
Aug 30, 2013
Messages
15
Points
0
nice story ...thank your for sharing ...

Oakley Sunglasses

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
 
Last edited:

Joe Fizzow

Senior
Joined
Jul 20, 2009
Messages
725
Points
18
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?

Tu belajar ebay ikut dvd usahawan ebay berhingus ke bro?
Kalau ya..tahniah..kalau bukan pun...tahniah.

Kongsilah pengalaman tu. thread ni memang legend..:-bd
 

zainal5185

freshman
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Points
6
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale
 

Joe Fizzow

Senior
Joined
Jul 20, 2009
Messages
725
Points
18
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale


Tahniah bro. Usaha tanpa putus asa adalah permulaan kejayaan..yeahhh...
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
439
Points
28
Salam 1Malaysia , aku baru lagi dengan ebay ni , baru sebulan , tapi dah dapat 2 sale dalam USD 167 , boleh tahan , tu belum tolak modal lagi , lepas tolah boleh lah dalam USD 60 , tak belajar dari mana-mana , cuma aku susbscribe free dari rempitebay , banyak try error juga , kekadang ni kita dapat sale secara tak diduga dari mat salleh ni , kekadang rasa macam tak boleh jual , tapi mat salleh beli juga , kekadang rasa mahal sangat , tapi mat salleh beli juga , cubalah list apa2 item , tapi artsnow mcm dah tak leh caya je sekarang ni , ok out dulu geng , nanti aku update lagi kalau dapat sale

bagus tuan selamat maju jaya:D
 

zainal5185

freshman
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Points
6
aku jual lagi satu item kat ebay hari ni , beg tangan pompuan , USD 10 , harga beli USD 5 aje.
 

Fshuhada

freshman
Joined
Sep 7, 2013
Messages
4
Points
0
Ingin tanya pendapat anda semua. Banyak cara nak buat online business? Apakah pilihan anda? Dropship, jual product, eBook ata Joint venture
 

Fshuhada

freshman
Joined
Sep 7, 2013
Messages
4
Points
0
saya ni masih belajar nak buat online business. Belum ada idea lagi.
 

miyo

freshman
Joined
Jun 4, 2009
Messages
9
Points
0
Perkongsian yg menarik..
 

arnabkacak

freshman
Joined
Jan 13, 2009
Messages
222
Points
18
Ingin tanya pendapat anda semua. Banyak cara nak buat online business? Apakah pilihan anda? Dropship, jual product, eBook ata Joint venture

mula2 buat dropship...pastu buat affiates..kumpul modal...jual produk fizikal..
 

zainal5185

freshman
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Points
6
dapat sale lagi , kali ni HP pulak , HP HTC Desire Z Refurnished dari China , lumayan juga la , korang yg br mula nak start ngan Ebay ni , boleh test , produk mana yg senang jual , yang penting , mesti markup sekali ganda, atau 2-3 kali ganda , kalau korang beli harga USD100 kena jual USD 200 minimum, sbb , 10% ebay dah ambik , 4-7 % currency conversion , pastu , kad kredit korang lagi , 1,25% sebulan , cer try tengok . Kalau tak markup lebih , korang hanya dapat letih saja , untung ciput , Tengok seller yang offer dropship , boleh beli situ , selamat berjaya !!
 

Zulkefli

freshman
Joined
Nov 1, 2013
Messages
1
Points
0
Bang, saya baru nak buat ebay macam abg ni. apa nasihat2 paling penting untuk BERMULA ni? Terima kasih bang
 
Top