Diari Usahawan eBay Berhingus

zaryz

freshman
Joined
Jun 30, 2013
Messages
6
Points
0
walaupun thread ni sudah berusia 4 tahun tapi sangat bagus info dalam ni
 

siti_adni

freshman
Joined
Jul 30, 2009
Messages
18
Points
0
Hai...nak tanya soalan cepumas kat otai2 ebayer kat sini. Berapa kali dah ye korang kena suspend? Atau ada yg xpernah disuspend langsung?Ada??
 

zainal5185

freshman
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Points
6
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
salam 1 M'sia semua , nak mencelah/ menyampuk sikit , pasal ebay ni , tak sampai sebulan aku list 5 item dalam ebay , dah terjual 2 item satu tu USD 129 , satu lagi USD 38 , total USD 167 , fee USd 16.7 , dalam USD 50 juga untung itu belum tolak conversin paypal lagi , tapi , kira berbaloi juga , berbanding clickbank , maaf cakap , dah 6 bulan aku berusaha utk clickbank , habuk pun tarak , tapi dengan ebay , 3 minggu aku dah dapat 2 sale , nanti aku sambung cerita lagi untuk tread ni , camna nak start thread baru ye dalam WC ni , ada sapa tau ?
Mohon tips ckit bro .. aku dah ada a/c ebay verified + 14 feedbck pon x tau nk cari product ... sengal tul aku ni :(
Ebay & CB lain bro ... CB bole buat autopilot income ... setup & biarkan jek .. setiap bulan aku terima duit rm1000 ~ rm1400 hasil dr cb jek ..Alhamdulillah :)
 

zainal5185

freshman
Joined
Jun 7, 2013
Messages
54
Points
6
setakat pengalaman aku 3 minggu dengan ebay , tips nak buat jualan (pendapat aku je) , kena jual produk dalam kategory yang tak banyak saingan , aku jual category Home Garden > bedding , x tak bid , just Buy it now je , biasanya dlm niche bedding ni orang pompuan yang beli , search dlm kategory ni Bed In Bag , tengok saingan , dan aku juga penah jual kelambu ( Bedding > Canopy & Netting ) tengok sini . Kalau dalam kategory Hot , susah nak bersaing , sbb banyak sangat seller , nak buat sale ebay, kena tengok kategory yg org pompuan sukan , & tak dahk saingan , huh tapi Clickbank aku masih tercari-cari , dah melabur banyak ni ....
 

NasirBP

freshman
Joined
Jun 23, 2010
Messages
1,186
Points
0
setakat pengalaman aku 3 minggu dengan ebay , tips nak buat jualan (pendapat aku je) , kena jual produk dalam kategory yang tak banyak saingan , aku jual category Home Garden > bedding , x tak bid , just Buy it now je , biasanya dlm niche bedding ni orang pompuan yang beli , search dlm kategory ni Bed In Bag , tengok saingan , dan aku juga penah jual kelambu ( Bedding > Canopy & Netting ) tengok sini . Kalau dalam kategory Hot , susah nak bersaing , sbb banyak sangat seller , nak buat sale ebay, kena tengok kategory yg org pompuan sukan , & tak dahk saingan , huh tapi Clickbank aku masih tercari-cari , dah melabur banyak ni ....
Free nanti aku PM bro eik .. :)
 
Top