Diari Usahawan eBay Berhingus

kaptenfairuzy

freshman
Joined
Oct 14, 2012
Messages
13
Points
1
saya baru pertama kali nak listing barang hari ini.. tapi xdapat.. pasal kena limit..
huhuhuh... baru nak listing dah kena limit...
 

kaptenfairuzy

freshman
Joined
Oct 14, 2012
Messages
13
Points
1
aihh..cmne bos leh kna limit klo frst time list?

bos tgok ni...

Listing Alert
Your account is currently ineligible to sell this type of item.

Some items are subject to selling limits which help us maintain a vibrant online marketplace. These limits affect many sellers.

Sellers who have both exceptional performance metrics and a proven history of selling similar types of items for a minimum of 90 days may be eligible to list these items.

If you would like eBay to review your limits please email Customer Support.
 

zulshah06

freshman
Joined
Dec 22, 2011
Messages
168
Points
0
bos tgok ni...

Listing Alert
Your account is currently ineligible to sell this type of item.

Some items are subject to selling limits which help us maintain a vibrant online marketplace. These limits affect many sellers.

Sellers who have both exceptional performance metrics and a proven history of selling similar types of items for a minimum of 90 days may be eligible to list these items.

If you would like eBay to review your limits please email Customer Support.
ni klo xclap kna tukar kategori jea..
 

epalhijau

freshman
Joined
Dec 24, 2012
Messages
4
Points
0
bos tgok ni...

Listing Alert
Your account is currently ineligible to sell this type of item.

Some items are subject to selling limits which help us maintain a vibrant online marketplace. These limits affect many sellers.

Sellers who have both exceptional performance metrics and a proven history of selling similar types of items for a minimum of 90 days may be eligible to list these items.

If you would like eBay to review your limits please email Customer Support.

acc ko dah ada brp feedback? bila ko register acc nih?
 

gutaro155

freshman
Joined
Dec 25, 2012
Messages
15
Points
0
dropship ne sesuai untuk mereka yang nk memulakan perniagaan internet tanpa modal.
tp kena berhati hati ler, bnyk dropshiper yg scammer. :p
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
bos tgok ni...

Listing Alert
Your account is currently ineligible to sell this type of item.

Some items are subject to selling limits which help us maintain a vibrant online marketplace. These limits affect many sellers.

Sellers who have both exceptional performance metrics and a proven history of selling similar types of items for a minimum of 90 days may be eligible to list these items.

If you would like eBay to review your limits please email Customer Support.

Itu sbb limit niche.. ada niche mmg ebay x bg list langsung..
 

Pauline544

freshman
Joined
Dec 28, 2012
Messages
13
Points
0
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com.
09ht.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
 
Last edited:

matjiwakacau

freshman
Joined
Dec 28, 2012
Messages
6
Points
0
Salam otai2 semua,
saya nie newbie.. Nak tanya otai2 yg sudi reply masalah saya.. Saya dah daftar ebay.. Akaun pp pun dah lama ada dan verified.. Dah connect dah dgn akaun ebay dan pp. Akaun ebay baru je daftar kelmarin.
Masalahnya...
Bila saya nak bid auction kat web. us tak bleh.. Ada keluar error safety and apa ke benda tu pun saya tak ingat. Saya guna app adroid kat hp aje.. Try utk bid.
Bila saya cuba bid kat web my pun tak dpt. Error .. Nape ye.. Adakah lagi apa2 yg saya buat tak lengkap some setting or what.
Saya nak cari fb nie sambil beli sebelum jual-menjual kat ebay..
Tp saya belum try pakai laptop lagi..

P/s- jiwa kacau tul lah... Lum lagi nak buat sell.
 

SharmCos

freshman
Joined
Mar 28, 2010
Messages
20
Points
0
Salam otai2 semua,
saya nie newbie.. Nak tanya otai2 yg sudi reply masalah saya.. Saya dah daftar ebay.. Akaun pp pun dah lama ada dan verified.. Dah connect dah dgn akaun ebay dan pp. Akaun ebay baru je daftar kelmarin.
Masalahnya...
Bila saya nak bid auction kat web. us tak bleh.. Ada keluar error safety and apa ke benda tu pun saya tak ingat. Saya guna app adroid kat hp aje.. Try utk bid.
Bila saya cuba bid kat web my pun tak dpt. Error .. Nape ye.. Adakah lagi apa2 yg saya buat tak lengkap some setting or what.
Saya nak cari fb nie sambil beli sebelum jual-menjual kat ebay..
Tp saya belum try pakai laptop lagi..

P/s- jiwa kacau tul lah... Lum lagi nak buat sell.

Seller tu post international ke?
Kot dia dah blocked Malaysia sbb penah ada masalah dgn buyer dari sini.
Cuba taip error yg kuar kat sini
 

png

freshman
Joined
Jan 15, 2013
Messages
1
Points
0
salam, just nak tanye soklan noob...kalau kt register akaun kat ebay.com bukan ebay.com.my....nanti paypal bleh withdraw money ker? tq
 
Top