Diari Usahawan eBay Berhingus

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Ada sesiapa boleh tlg bg sedikit cadangan tak camna nak jawab dgn entropay berkaitan masalah aku ni. aku terima email drpd entropay semalam:

Aku terima email daripada Entropay, jadi apa yang aku nak terangkan kepada depa untuk selesaikan masalah ini, adakah perlu terus terang atau mohong sunat,,
ini adlah email yang dihantar, so minta pendapat skit,

While reviewing your account, we have noticed that you have created 11

Entropay Virtual Visa cards.

For fraud control purposes we would appreciate if you can provide

information as to why such a high number of cards is being used.

Your account is fully operational and your VCCs are active.

However do appreciate that in order for us to ensure that we keep fraud under control,

we might need to restrict your account if we do not receive a reply within

the next 3 business days.

Thank you for your co-operation on this matter.

Kind Regards,

Louise

EntroPay Security
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
Nak tanya la..aku dah lama xon acc ebay..smlm terasa nak start balik buat tp xle nak list barang..sbb ape ek?
error apa yg kuar bro..kadang2 akaun peram lama2 kena mc011 doc verification sbb tu tak boleh listing item..
 

Eliza8beth2

freshman
Joined
Dec 4, 2012
Messages
16
Points
0
Aku galakkan korang juga kongsi sama pengalaman korang di thread ini.



 
Last edited:

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
kalo camtu nk buat camne ek?
kena peram akaun cara berhemah lah bro..akupun bangang gak peram akaun kosong gitu jerk...seharusnya peram dengan cara berhemah ni..cam ko jual jerklah item murah2/listing brg2 AN kalau ada sales ke takde sales ke takde isu yg penting akaun tu aktif menjual...bile sampai masa dpt niche best2 akaun ko peram tu dah matang untuk di gunakan...

Erm kad ATM cimb tu tak boleh pakai tuk verify..tp kad sebelum tu yg boleh pakai..aku dah cuba cimb mmg tak boleh...kalau debit card atm tu..
 

Ra9chelle

freshman
Joined
Dec 12, 2012
Messages
13
Points
0
Dropshipping.. Yergh.. First of all.. Kena wat research bro..



 
Last edited:

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
221
Points
0
aku baca dropship ade kelemahan
klu barang yg dh order tu dh out of stok kita akan dapat bad feedback
dan ade byk lgi la.. btl ke?

tpi sbb kita xperlu simpan stok dan xperlu shipping kan tuk dropship..
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
aku baca dropship ade kelemahan
klu barang yg dh order tu dh out of stok kita akan dapat bad feedback
dan ade byk lgi la.. btl ke?

tpi sbb kita xperlu simpan stok dan xperlu shipping kan tuk dropship..
sy pakai AN je..tp sebab skang musim krismas..byk barang abeh..lepas tu ade la balik..
 

Joe Fizzow

Senior
Joined
Jul 20, 2009
Messages
725
Points
18
Skang ni byk polisi ebay dan paypal dah berubah...Untuk long term jgnlah buat akaun hit and run...buyer dah bayor tp tak htr brg plak..sian kat den yg baru nak mkn duit ebay ni..

Niche berlambak, tp apa gunanya kalau ramai gunakan niche tu tuk scam buyer..dah buruk kredibiliti seller malaysia.
Yg buat acc hit n run tu scammer2 yg nak duit haram..kalau buat bid tu exclude bidder dari asia terutama Malaysia n Indonesia..dia orang bid bukan nak beli pun..
 
Top