Diari Usahawan eBay Berhingus

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
OOo yaka.. walaupun aku verify guna vcc, tetap bleh withdraw ke akaun bank... kalau camtu ok la.. tapi ni baru first time kene limit 180 days.. banyak gak ar fund dalam tu.. Baru plan nak beraya sakan ...hehehehe...
Thanks sis for your info...
banyak fund dlm paypal tu bro?bro jual apa smpi dpt byk fund dlm tu...shared la sikit kat sini...:)
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
OOo yaka.. walaupun aku verify guna vcc, tetap bleh withdraw ke akaun bank... kalau camtu ok la.. tapi ni baru first time kene limit 180 days.. banyak gak ar fund dalam tu.. Baru plan nak beraya sakan ...hehehehe...
Thanks sis for your info...
Boleh janji akaun bank tu tak pernah link dengan mana2 akaun paypal..bile dah link kira next time kalau ada lg akaun yg kena mcm ni kena pakai akaun bank lain plak lah..hehehe..kalau tak cukup akaun bank boleh den bg pinjam akaun bank huh..hahahahaha
 

johanedison

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
58
Points
0
heheheheh..takper bro...simpanan 180 hari..kita boleh withdraw ke akaun bank kita...tak kisah nama tak sama dengan akaun paypal tu pun..duit tetap akan di transfer..hehehehe...masyuk!
nih lah yang best kat Malaysia, kat Indonesia nama beza tuh confem x boleh withdraw. nasih baik kawan dah jumpe trik cam mana nak layan soalan nih :)
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
nih lah yang best kat Malaysia, kat Indonesia nama beza tuh confem x boleh withdraw. nasih baik kawan dah jumpe trik cam mana nak layan soalan nih :)
hehehhehe...tp paypal allowed indonesian user gunakan mass transfer kan..best gak tu bro..hehehehe..ada cara lain juga..tp cara pertama itulah wd ke account bank..nanti kalau sume akaun bank dah pakai kenalah guna alternatif lain..hehehehe
 

johanedison

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
58
Points
0
hehehhehe...tp paypal allowed indonesian user gunakan mass transfer kan..best gak tu bro..hehehehe..ada cara lain juga..tp cara pertama itulah wd ke account bank..nanti kalau sume akaun bank dah pakai kenalah guna alternatif lain..hehehehe
are you masspayment sis? tuh boleh kat akaun yang dah otai jer :p akaun baru confem x boleh.

Kepada semua kawan kawan kat Wangcyber, kawan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidul Fitri. Mohon Zahir dan Batin.

Terima Kasih
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
are you masspayment sis? tuh boleh kat akaun yang dah otai jer :p akaun baru confem x boleh.

Kepada semua kawan kawan kat Wangcyber, kawan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidul Fitri. Mohon Zahir dan Batin.

Terima Kasih
hahahahahaha...dulu2 bolehlah bro skang sudah tak boleh..selamat hari raya bro! masyuk selalu lah!
 

CrackerJack

freshman
Joined
Aug 9, 2012
Messages
119
Points
0
Eh, tidak boleh masspayment lagi Bro.
BTW Selamat Hari Raya AidilFitri! :)

P/S:Sudah 3 tahun thread ini dibuka namun masih aktif, kagum saya. :)
 

yelowmoskito

freshman
Joined
Dec 15, 2009
Messages
6
Points
0
salam sume.. saya dah lama x giat kat ebay. tp mcm nak aktif balik... last akaun dah kene block tu yang giveup. lau saya nak aktif balik guna vcc leh lg x????
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Saya ingin bertanya berkaitan harga setem bagi pos daftar.

Pada jumaat lepas saya ada pos beberapa item di pejabat pos cawangan arau. Saya minta petugas kaunter pos unt timbang berat barang untuk di pos di USA, Canada dan Australia bagi mengetahui berapa harga Setem diperlukan setiap item.

Apabila ditimbang dan dikira oleh petugas kaunter tersebut, dia meletakkan harga setam RM6 bagi setiap item. Saya ada bertanya kepada petugas tersebut adakah betul harga yang dikiranya, kerana kebiasaannya harga yang dikenakan adalah RM16-17 bagi US dan Canada, dan RM6-9 bagi Australia. Pegawai tersebut dengan confidentnya mengatakan betul apa yang dikira.
Pertanyaan saya adalah, adakah item tersebut akan sampai ke destinasinya atau barang tersebut akan reject. kerana hampir seminggu Tracking numbers masih belum diupdate ke sistem. Kebiasaanya saya selalu pos barang di Pej. Pos Besar Alor Setar, dan harganya adalah berbeza dengan apa yang dikira oleh petugas Pos Caw. Arau, dan kebiasaanya selepas saya hantar ke Pej Pos Besar Alor star, tracking numbers akan diupdate 24 jam selepas kita submit ke pej pos.
Saya harap sesiapa yang pakar boleh memberi sedikit penjelasan. Tq
 
Top