Diari Usahawan eBay Berhingus

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
Sebab niat nak kawen den sempat kumpul duit kawen dengan ebay ni dlm 3 bln jerk setel Alhamdulillah...time tu takde beli ebook apapun..yg penting usaha dan istiqamah tu..niat kena betul mmg Allah permudahkan.


As salam semua..

Saya nak tanya, kalau saya nak start buat bisnes ebay, zero knowledge, tapi berhajat nak dapat income 4 angka sebulan (sbb nak kawin), produk ebook/video apa yang kawan-kawan boleh cadangkan..?

Saya dah survey sebenarnya, tapi tak tau yg mana satu nak dapatkan.. Antaranya;

1. Lubuk Rahsia Dropship
2. Video Lubuk Duit
3. Rempit Ebay

So pada pandangan abang-abang sekalian yang dah berpengalaman ni, yang mana satu ye elok dan molek utk saya ni..?
Of course la, hasil yang memuaskan tu yg kita kejar..

Harap bantu saya ya..
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
Sebab niat nak kawen den sempat kumpul duit kawen dengan ebay ni dlm 3 bln jerk setel Alhamdulillah...time tu takde beli ebook apapun..yg penting usaha dan istiqamah tu..niat kena betul mmg Allah permudahkan.
yeke bro?blh beri tunjuk ajo sikit...saya pun nak kumpul duit wat kawin gak nie...huhu
 

al-pudin

freshman
Joined
Nov 10, 2010
Messages
94
Points
0
Thanks a lot TT krn byk berkongsi ilmu..x lupa juga kepada otai2 lain yang sudi memberi ilmu kat sinih..
Betapa ruginya ak..akaun ebay dah verified,paypal dah verified tapi dua2nya duk tinggal bersarang jerr...
selepas baca thread nih kembali bersemangat untuk menjadi online seller kembali..insyaALLAH dengan cara dan ilmu yang btl ak dapat meningkatkan profit melalui ebay..YEAH!!!
 

dream3r

freshman
Joined
Jul 16, 2010
Messages
46
Points
6
salam sejahtera. selamat pagi =)

saya baru je beli satu ebook pasal ebay ney. skang ney, dalam process baru nak belajar. seronok. tak sabar nak buat duit dari ebay. hehe

mintak tunjuk ajar dari sifu sifu kat sini yer :D
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
yeke bro?blh beri tunjuk ajo sikit...saya pun nak kumpul duit wat kawin gak nie...huhu
Tunjuk ajor tak reti lah bro..takat nak kasi hangat2 kat diri sendiri jugalah..kalau dulu boleh buat sbb ada target..so skang kena set target baru so baru berkobar2 balik..apapun senang jerk ebay ni jgn lompat2 niche sgt..mentang2 dah dpt niche mahal..tinggalkan niche murah..konsep asas main ebay skang ni..main byk niche dan buat akaun peram byk2..As long as niche tu ada potensi taram jerk..

id "surfaddict" tuh sis lah bukan bro pon :p
Heheheheh..lama tul pegang title "bro" ni.. ;)
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
haah... sis bro dkitos

walaupun sis tapi hebat orangnya.... -->tahap otai dah ni.
Pergh..kalau tahap otai tu mmg jauh lagi lah..skang ni level beginner dlm ebay ni...tgh berusaha nak sistematik kan balik main ebay ni..dah berterabur sejak pregnant dan cuti pantang ni..Yang penting jgn give up ya kengkawan..biasalah ebay ni sama mcm bisnes lain2 gak..kena keje kuat dan sentiasa ada backup plan..
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
Pergh..kalau tahap otai tu mmg jauh lagi lah..skang ni level beginner dlm ebay ni...tgh berusaha nak sistematik kan balik main ebay ni..dah berterabur sejak pregnant dan cuti pantang ni..Yang penting jgn give up ya kengkawan..biasalah ebay ni sama mcm bisnes lain2 gak..kena keje kuat dan sentiasa ada backup plan..
kene berguru dgn sis la mcm nie...blh kan sis?hehe
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
kene berguru dgn sis la mcm nie...blh kan sis?hehe
Hahahahahah....den pun selalu failed dengan ebay ni...takde ilmu nak share pun bro..sumepun den korek dari forum dan group ebayer kat facebook tu huh..
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Salam, Minta bantuan tolong explain skit berkaitan paypal limit:

Kalau akaun paypal kita dapat email camni :

Option 2. Money in your PayPal account will be held for 180 days. After 180
days, we'll email you information on how to receive your funds.


Adakah ada cara lain untuk withdraw duit dalam paypal tu?? Minta sesiapa yang tahu tolong explain skit. banyak gak fund dalam PP tu.. :D
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
Salam, Minta bantuan tolong explain skit berkaitan paypal limit:

Kalau akaun paypal kita dapat email camni :

Option 2. Money in your PayPal account will be held for 180 days. After 180
days, we'll email you information on how to receive your funds.


Adakah ada cara lain untuk withdraw duit dalam paypal tu?? Minta sesiapa yang tahu tolong explain skit. banyak gak fund dalam PP tu.. :D
rasanya kena tunggu 180 hari la sampi limit tu hilang...cara lain, saya x pasti
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
OOo yaka.. walaupun aku verify guna vcc, tetap bleh withdraw ke akaun bank... kalau camtu ok la.. tapi ni baru first time kene limit 180 days.. banyak gak ar fund dalam tu.. Baru plan nak beraya sakan ...hehehehe...
Thanks sis for your info...

heheheheh..takper bro...simpanan 180 hari..kita boleh withdraw ke akaun bank kita...tak kisah nama tak sama dengan akaun paypal tu pun..duit tetap akan di transfer..hehehehe...masyuk!
 
Top