Diari Usahawan eBay Berhingus

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
fuhh bab ebay nie memang best nak baca tapi theard banyak tu jenuh klik kalau nak baca.. huhuhuuh mau spend byk masa kat depa pc la kalau mcm nie..
Nak lebih best bro..sambil baca sambil ko buat..so lebih cepat dan pendek learning curve ko huh..belajo dari pengalaman sendiri..rasalah camne selling limit, akaun suspended, payment hold, paypal permanent limit..etc2
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
nak lebih best bro..sambil baca sambil ko buat..so lebih cepat dan pendek learning curve ko huh..belajo dari pengalaman sendiri..rasalah camne selling limit, akaun suspended, payment hold, paypal permanent limit..etc2
setuju 100% !!
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Saya ingin bertanya berkaitan verify paypal melalui debit kad,
Saya ada 3 debit kad atas nama saya, 1 debit kad sudah pun saya untuk verify paypal, bagi 2 lagi debit kad sekiranya saya ingin verify 2 akaun paypal adakah boleh sekiranya nama dan alamat ada kesamaan dengan paypal 1??
adakah ini akan menyebabkan paypal dan ebay akan banned akaun saya kerana nama dan alamat adalah sama???
Saya ingin minta nasihat dan pandangan anda sekalian. Tq :D
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Saya ingin bertanya berkaitan verify paypal melalui debit kad,
Saya ada 3 debit kad atas nama saya, 1 debit kad sudah pun saya untuk verify paypal, bagi 2 lagi debit kad sekiranya saya ingin verify 2 akaun paypal adakah boleh sekiranya nama dan alamat ada kesamaan dengan paypal 1??
adakah ini akan menyebabkan paypal dan ebay akan banned akaun saya kerana nama dan alamat adalah sama???
Saya ingin minta nasihat dan pandangan anda sekalian. Tq :D
kat suma thread ko tya soalan nie..emmmm

jgn buat sama..ubah la sikit..tak susah kan..tp lg susah kalo dah kantoi nanti..huhuhuhu..
 

miekof

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
1,093
Points
0
Takde la semua thread bro, ada la 2 3 thread yg brkaitan ebay dan pp, aku nak tgk kat thread mana yg jawab dulu..:D
Aku tak pernah try lagi rempit guna byk debit kad , dok guna VCC je.. tapi nak try gak debit kad kalau ia dapat elakkan masalah limit pp..hehehe
Thanks diatas jawapan dan nasihat bro. Macam nama plak kita perlu edit gak ke?? boleh ke kalau nama dekat debit kad tak sama dengan paypal??

kat suma thread ko tya soalan nie..emmmm

jgn buat sama..ubah la sikit..tak susah kan..tp lg susah kalo dah kantoi nanti..huhuhuhu..
 

BuahDurian

freshman
Joined
Mar 10, 2012
Messages
353
Points
0
Salam,
Sekiranya akaun paypal dan ebay baru verify dalam sebulan melalui debit kad, adakah paypal kita lepas daripada limit sekiranya ada sale ebay masuk dalam $30 keatas. Minta otai2 tolong explain skit.. tq
nice question...
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Salam,
Sekiranya akaun paypal dan ebay baru verify dalam sebulan melalui debit kad, adakah paypal kita lepas daripada limit sekiranya ada sale ebay masuk dalam $30 keatas. Minta otai2 tolong explain skit.. tq
Paypal skrg setakat 6 ogos 2012, acc tu dikira matang lepas 30 hr dari 1st payment masuk.. xkira la pakai credit card / debit card apa pun.. lepas 30hr payment masuk, br la start masuk slow2..
 

edi

freshman
Joined
Feb 19, 2009
Messages
4
Points
0
Saya juga baru nak berjinak2 dengan ebay.Masih belajar dan nak minta bantuan otai-otai ebay semua.Cuma nak tanya kalau kita jual barang di ebay malaysia saja boleh kan orang dari negara lain beli itam yang kita jual itu.?
 
Last edited:

edi

freshman
Joined
Feb 19, 2009
Messages
4
Points
0
Kalau jual di ebay malaysia orang dari negara lain boleh beli ke?
 

Amirul Iman

freshman
Joined
Nov 24, 2011
Messages
140
Points
0
As salam semua..

Saya nak tanya, kalau saya nak start buat bisnes ebay, zero knowledge, tapi berhajat nak dapat income 4 angka sebulan (sbb nak kawin), produk ebook/video apa yang kawan-kawan boleh cadangkan..?

Saya dah survey sebenarnya, tapi tak tau yg mana satu nak dapatkan.. Antaranya;

1. Lubuk Rahsia Dropship
2. Video Lubuk Duit
3. Rempit Ebay

So pada pandangan abang-abang sekalian yang dah berpengalaman ni, yang mana satu ye elok dan molek utk saya ni..?
Of course la, hasil yang memuaskan tu yg kita kejar..

Harap bantu saya ya..
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
653
Points
16
Age
33
pendapat peribadi la...pertama, saudara kene tahu dulu ebay tu apa. Tahu bagaimana ebay beroperasi. Try beli barang2 kat dalam ebay tu untuk rasa pengalaman. Disamping untuk kumpul feedback yg cukup untuk jual. Jika sudah biasa dengan urusan transaksi dlm ebay tu. Boleh mula jual. Saya pernah beli Rempit Ebay, bagus ebook tu. Lubuk Rahsia Dropship, saya belum beli lagi, Video lubuk duit, pun belum beli lagi. saya cadangkan, rempit ebay, tp nie untuk yang dah tahu selok-belok ebay la. Sekadar perkongsian...harap membantu
 
Top