Diari Usahawan eBay Berhingus

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Untuk clearkan payment hold dekat paypal kita kena update tracking dulu ke?? ada cara lain tak untuk clearkan payment??
try minta buyer bg feedback dulu (positif fb)..kemudian email pp bgtau transaction dah complate. biase tak lepas sbb buyer ingat kt nak tipu dia..so pandai2 la pancing..tp tak jamin jgk la pp bg lepas duit sblm 21 hari..
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Thanks for info bro. sbb bila nak buat second list dia kata akaun baru hanya bleh list max 5 barang, dan tidak lebih $250, ada jalan penyelesaian atau sebarang cadangan ke??
cuba buat lg 20 acc..kalo 1 acc dpt 5, 20 dpt la 100 listing sebulan..
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
Ebay masih boleh ke kalau verify guna VCC bro?? ada cara tak untuk elakkan pp limit? thanks
bro miekof..Insyallah ade caranye..try usha ebook kat signature aku ni..

elak limit..elak hold..lipat ganda sele..Insyallah suma penyelesaian eBay ade diterangkan..
 

gingerz

freshman
Joined
Jul 21, 2009
Messages
176
Points
0
Kalau nak buat banyak2 akaun ni selamat guna vcc ke guna debit kad? mcm mana nak buat debit kad byk2 kat satu bank tu?
 

surfaddict

Senior
Joined
May 31, 2006
Messages
2,116
Points
38
dalam rempit 2 ada ajar tak camna nak lepas pp limit kalau guna vcc, aku dah tak larat nak tggu 180 hari unt draw duit..
Sume tu tgk niche apa ko main bro..kalau niche vero 180 days tu pejam mata jerklah...biasalah main item vero kenalah customer diutamakan,modal didahulukan...

kalau pki satu akaun je mg x boleh ke?
Kalau bro ok dengan jumlah sale permonth ok jerk..contoh 1 akaun boleh bg RM100 jerk untung bersih..kalau main 10 akaun boleh rm1k..mana satu bro akan pilih?
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Sume tu tgk niche apa ko main bro..kalau niche vero 180 days tu pejam mata jerklah...biasalah main item vero kenalah customer diutamakan,modal didahulukan...



Kalau bro ok dengan jumlah sale permonth ok jerk..contoh 1 akaun boleh bg RM100 jerk untung bersih..kalau main 10 akaun boleh rm1k..mana satu bro akan pilih?
Ade VCC ape bole pakai sekarang ye? :D
 

BuahDurian

freshman
Joined
Mar 10, 2012
Messages
353
Points
0
Ada beberapa VCC boleh pakai lagi skang ni...share VCC source adalah taboo..hahaha..kang den kena pangkah dengan otai2 ebay ;)
tu yg letih tu. klu taw source vcc leh wat bnyk2 account paypal ngn ebay. klu cam sy ni, ade satu je kad debit, mg x mampu ler nk buat bnyk2 akaun
 
Top