Diari Usahawan eBay Berhingus

hhschjkm0

freshman
Joined
Mar 13, 2012
Messages
14
Points
0
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com. Dropshipper ada item merchandise yg kosong je. Korang boleh kasi apa2 gambar utk print kat item tu. Contoh senang, print atas t-shirt.


 
Last edited:

johanedison

freshman
Joined
Jul 27, 2010
Messages
58
Points
0
sorilah..sy newbie tak berapa paham sgt..ok2 terima kasih..
p/s sifu layan tank top ni kan kat eBay..ok tak?? dropship ke?
sorry bro. kawan x realize bro take serious my joke with sifu nas.
soalan tank top tuh kawan lawak jer ngan sifu nas. sebab sifu nas cakap soalan top up.
harap sedia maklum. kawan minta maaf
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com. Dropshipper ada item merchandise yg kosong je. Korang boleh kasi apa2 gambar utk print kat item tu. Contoh senang, print atas t-shirt.


Err.. ni reply utk post taun bila ni... :p

sorilah..sy newbie tak berapa paham sgt..ok2 terima kasih..
p/s sifu layan tank top ni kan kat eBay..ok tak?? dropship ke?
sorry bro. kawan x realize bro take serious my joke with sifu nas.
soalan tank top tuh kawan lawak jer ngan sifu nas. sebab sifu nas cakap soalan top up.
harap sedia maklum. kawan minta maaf
Miahahahahha.. xyah jual la tank top tu.. jual g string jer =))
 

lestari2

freshman
Joined
Dec 1, 2011
Messages
19
Points
0
Sorry la sbb tanya soalan ***** ni....smpi skrg saya tak tahu apa tu "dropshipping"? Dlm Pak Cik goggle ada cuma nk penjelasan kt sini je...
 

isnur2k

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
405
Points
18
Salam semua, dh lama tak masuk sini. Thread ni mmg harta karun, so rajin-rajin lah menggali...
 

maizul.com

Newbie
Joined
Oct 3, 2009
Messages
716
Points
0
Sorry la sbb tanya soalan ***** ni....smpi skrg saya tak tahu apa tu "dropshipping"? Dlm Pak Cik goggle ada cuma nk penjelasan kt sini je...

lestari2 dropship ni macam ni.... kita jualkan barang dari pembekal kepada pelanggan... apa bila kita dapat duit dari pelanggan. kita buat pembelian dari pembekal supaya bungkus dan poskan sekali kepada pelanggan kita tadi. Jadi kita cuma tumpun pada mencari jualan sahaja. Bahagian pembungkusan dan penghantaran di uruskan oleh pembekal.

Kita bayar pun pada pembekal harga agen. jadi keuntungan dikira atas Harga kita jual - harga pembekal = untung dropship
 

M.Arif

freshman
Joined
Dec 26, 2011
Messages
252
Points
0
blum pernah try lg..kena tambah ilmu banyak2 dulu pasal ebay ni then baru blh try...
 
Top