Diari Usahawan eBay Berhingus

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
50
Points
0
sekarang untuk new seller limit dah jadi 5. complete dan active listing dan maximum $250 tuk 30 hari.
ish makin lame makin parah. DAh masuk bln baru / buku baru pon x leh listing lagi. aiyaaaa makin parahhh.
Sape yang dah terima nasib macam aku? tuk new account la. kalau account lame masih ok.
 

safwanaziz

freshman
Joined
Nov 2, 2011
Messages
12
Points
0
sekarang untuk new seller limit dah jadi 5. complete dan active listing dan maximum $250 tuk 30 hari.
ish makin lame makin parah. DAh masuk bln baru / buku baru pon x leh listing lagi. aiyaaaa makin parahhh.
Sape yang dah terima nasib macam aku? tuk new account la. kalau account lame masih ok.
ape bleh wat bro..:(
terpaksalah bukak acc ebay byk2:D
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Wahhh penat gak tu...macam2 sy dengar polisi ebay skrg ni


sekarang untuk new seller limit dah jadi 5. complete dan active listing dan maximum $250 tuk 30 hari.
ish makin lame makin parah. DAh masuk bln baru / buku baru pon x leh listing lagi. aiyaaaa makin parahhh.
Sape yang dah terima nasib macam aku? tuk new account la. kalau account lame masih ok.
 

volkova

freshman
Joined
Dec 23, 2011
Messages
84
Points
6
maaf mencelah sedikt

saya nak tnye kalau saya beli dvd diary usahawan ebay berhingus tu agak2 akan sampai cepat @ ambik masa berbulan2 macam dvd rembat tu jugak sebb tuan mansurbiz busy...

sebab saya beli dvd lubuk duit melalui link beliau tapi tak tahu saya ni tersenarai dapat dvd rembat sahaja @ dapat sekali dvd diari usahawan ebay berhingus,,kalo xdapat nak beli,, kalo dah konfem dapat nak tunggu je la :)
 

safwanaziz

freshman
Joined
Nov 2, 2011
Messages
12
Points
0
salam semua..
Hari ini acc ebay aku telah dicerobohX(..abis die anta message kt pelanggan aku,email aku pun die tukar dgn password ebay aku pun die tukar jugak dan yang paling best siap die bleh plak nak beli & bid barang org lain pakai acc aku..nasib baik listing aku die x usik..so ape yg aku buat ialah tukar password..buat balik email..periksa balik betul2 aku pnye information..periksa&tukar password paypal..so pada semua minta berhati-hati la ye..:)
 

bosz_eminent

freshman
Joined
Feb 24, 2012
Messages
70
Points
0
1st, bila baca thread ni, timbul soalan dalam kepala; `apalah yg telah aku buat selama aku hidup di muka bumi ni?` rasa sia2 masa byk terbuang tak terfikir nak join bisness internet ni. tgk balik thread ni start 2009, mak oii....so my simple question, adakah ebay ni masih relevan utk buat duit?
 

arnabkacak

freshman
Joined
Jan 13, 2009
Messages
222
Points
18
1st, bila baca thread ni, timbul soalan dalam kepala; `apalah yg telah aku buat selama aku hidup di muka bumi ni?` rasa sia2 masa byk terbuang tak terfikir nak join bisness internet ni. tgk balik thread ni start 2009, mak oii....so my simple question, adakah ebay ni masih relevan utk buat duit?
Ye..masih sangat sangat sangat relevan...teruskan aje niat suci murni...
 

pitismasyuk

freshman
Joined
Mar 6, 2012
Messages
3
Points
0
salam bro...

saya baru sgt berjinak dengan biz ebay nie...
bt masa skrg xda income lagi..
jual.....dah jual cuma xda feedback laaa
rasa mcm xpuas...
ada tip yang boleh dikongsi..
org ckp listing...apa tu ?boleh trang ckit
n mcm2 teknik lagi
teringin nk pg seminar otai ebay tp bajet xda..
duit gaji pon ckup2 jeee
 

pitismasyuk

freshman
Joined
Mar 6, 2012
Messages
3
Points
0
apa tu?? xfhm langsung.....

saya budak baru belajar,,mohon otai2 beri tunjuk ajar
apa tu new seller?active listing???xfhm laaa terang cikit
 

siti_nasrul

freshman
Joined
Apr 7, 2010
Messages
1,189
Points
0
salam bro...

saya baru sgt berjinak dengan biz ebay nie...
bt masa skrg xda income lagi..
jual.....dah jual cuma xda feedback laaa
rasa mcm xpuas...
ada tip yang boleh dikongsi..
org ckp listing...apa tu ?boleh trang ckit
n mcm2 teknik lagi
teringin nk pg seminar otai ebay tp bajet xda..
duit gaji pon ckup2 jeee
xder budget? baca jer diary ni dari awal sampai page 200.. pree jer.. :D

1st, bila baca thread ni, timbul soalan dalam kepala; `apalah yg telah aku buat selama aku hidup di muka bumi ni?` rasa sia2 masa byk terbuang tak terfikir nak join bisness internet ni. tgk balik thread ni start 2009, mak oii....so my simple question, adakah ebay ni masih relevan utk buat duit?
Yup..masih relevan.. :D
 

hhqsfgb7k

freshman
Joined
Mar 12, 2012
Messages
0
Points
0
Kalau korang tak tau apa tu POD, contohnya mcm cafepress.com. Dropshipper ada item merchandise yg kosong je. Korang boleh kasi apa2 gambar utk print kat item tu. Contoh senang, print atas t-shirt.


 
Last edited:
Top